IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - HOSE SILVA - Паралелна работа на мозокот!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

HOSE SILVA - Паралелна работа на мозокот!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 891011>
Автор
Порака
Анжелика Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2006
Статус: Офлајн
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анжелика Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 12:25
ацелера фала на постот. инаку за болни луѓе колку јас знам е без пари но да ги оставиме парите настрана. ако мислиш дека немаш лутина во себе прочитај си ги постовите. не сакам да се контрам со тебе, но пак не меможам а да не кажам дека мојот татко шеќерната болест ја доведе до граница, што порано ни со лекови тоа беше чудо. мајка ми имаше проблем со срцето, сега повеќе не се жали. ако била таа енергија, медитацијата добра како што и ти велиш, тогаш се зависи од тебе не од предавачот мила. не може при здрав разум никој ништо да ти продава. верувај. никој не ти може ништо ако не му дозволиш ти. јас пак ти велам ако можеш на минатото да гледаш без да го критикуваш, туку да го сфатиш и птифатиш, тогаш си го надминала. сите ние бараме кривци за нашиот неуспех. ние сме тие што сме за поправка. ништо нема чаробно. треба работа. и семинарот откако се завршува треба работа. вежбање секојдневно. затоа некои луѓе успеваат а некои се откажуваат. а ако нешто не доведе во тешка животна ситуација не можам да го обвинам комшијата или не незнам кој. можеби Бог ја тестира твојата вера, издржливост. Инаку луѓето тука што читаа да знаат дека учењето е како да си помогнете вистински себе си. јас имам спротивни мислења од твоите ацелера но тоа не значи дека не го почитувам твоето мислење. а инаку Бог е во секого, и во најголемиот професор, теолог ... и во најсирмошниот човек, најболниот... таму сум сретнала лекари, професори, магистри, секакви луге кои имаат ист став. Љубов. и учат како да ја продлабочат.
..........
Кон врв
Анжелика Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2006
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анжелика Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:35
поздрав до тебе. зрел пост. инаку секогаш е добро да се слушне сечие искуство, бидејки некои луге не знаат за што збориме. добро е да се слушне и едната и другата страна. смиреноста е одлика на оние кои умеат да владеат со себе. медитацијата смирува, сите што ја примениле го знаат тоа чувство, едно опуштено смирено чувство, состојба пропратена со насмевка. голема%20насмевка
..........
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:45
Mnogu pozdravi do Anzelika i bas mi e milo deka nemase potreba i dvata metodi da gi posetis za da naucis da ne bides ljubomorna na svetot. dovolno ti bese eden. ogromna e razlikata pomegju tebe i Acelera, kutrata ima uste da uci, a tesko ke svati deka kolku i da uci nema da i bide dovolno da ja doznae vistinata.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 19:07
kutar ke bide toj na kogo ke mu trebaat 3-4 metodi za da spoznae nesto za sebe, blazesi mu na toj na kogo ne mu treba nieden k*rs.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 19:19
Za paralelna rabota na mozokot nema potreba od internet.
Кон врв
Nikki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 259
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2008 во 10:23
Сакам повеќе да слушнам за Силва Метод
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2008 во 11:28

ZDRAVO NIKKI ...

DRAGO MI E STO SAKAS DA SLUSAS ZA SILVA METODOT ...

NEKOI LUDJE ...
I BEZ DA CITALE ZA SILVA METODOT ...
RABOTAAT SO DVETE POLOVINI OD MOZOKOT ...
I KOGA SE BUDNI ...

OSTANATITE ...
GO KORISTAT SAMO LEVIOT DEL OD MOZOKOT T.E. 1/2
GRUBO KAZANO ...

TOJ DEL OD MOZOKOT E LOGICHKIOT DEL ...
KOJ STO PROVERUVA CELO VREME DALI E TOA LOGICNO ILI NE ...
TAMO NI E SMESTENO EGOTO ... KOGA KE VIKNEME JAS ...
TAMO E MATEMATIKATA ZA SOBIRANJE , VADENJE, DELENJE , MNOZENJE ... INFIZITIMALEN RACHUN ...

ISTO TAKA LOGIKA ZA POGOLEMO, POMALO, EDNAKVO ...

A DESNATA STRANA NA MOZOKOT E EDEN OGROMEN MAGACIN ...
SO MNOGU INFORMACII ...
OD ALGITE .... DO PRADEDO, DEDO , TATKO I NASITE INFORMACII ...

SAMO STO IMAAT FATENO PAJAZINA ...
I NE SME SVESNI STO SE IMAME ....

VO DESNATA STRANA NA MOZOKOT NE SME ONA "JAS" ...
TAA STRANA OD MOZOKOT NIKOGAS NE SPIE ..
BIDEJKI E SOVRSENA !!!

SEKOE RESENIE OD DESNATA STRANA E VISTINSKOTO RESENIE !!!

DODEKA LEVATA STRANA OD MOZOKOT NE E SOVRSENA ...
SE ZAMARA ...
I MORA DA SPIE ...

I RESENIJATA NA NEKOI PROBLEMI AKO SE OD LEVATA STRANA ....
MOZE DA SE TOCNI ....
NO CESTO SE POGRESNI ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Nikki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 259
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2008 во 10:38
Mnogu mi e interesna ovaa tema
Dali se znae, ima li nekakvi dokazi deka navistina e taka
Toa so levata i desnata strana
Dali e naucno potvrdeno, ili se raboti za pretpostavki
Bi sakala nekolku interesni linkovi za ovie metodi na Net
Kade sto bi naucila poveke
Nesto kratko ednostavno i jasno
Кон врв
magnolija_mk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2009
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај magnolija_mk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 14:48

Ej lugje

Ej lugje..... saka li nekoj da rzgovara za Hose Silva metodot????

Изменето од magnolija_mk - 29.Јануари.2009 во 15:02
Se e sega i ovde.... minato i idnina ne postojat.... se e vo umot ;-)
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 15:16
Магнолија, еве ја темата за Хозе Силва, можеш овде да дискутираш.
Зен, фала за линкотнамигнување

Изменето од anastea - 29.Јануари.2009 во 15:18
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 18:43
Ja koa nekoja mi se sviga mozam da ja zamislam samo do pola gola   тага
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 19:22

DOBRA VECHER ...

DRAGO MI E STO SILVA METODOT POBUDIL INTERES ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 19:30
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Ja koa nekoja mi se sviga mozam da ja zamislam samo do pola gola   тага

се прашувам...размислување...дали ако ја активираш и другата половина од мозокот ќе добиеш шамар од дотичната?размислување
значи....
ако го анализираме проблемот на господинот збунет,
ќе заклучиме дека силва методот е многу штетен
и плус болииии....плачење
Кон врв
zaguben Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 3387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zaguben Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 19:32
NA AJNSTAJ LEVATA HEMISVERA I DESNATA HEMISVERA NA MOZOKOT BILA SPOENA SO USTE EDEN MOZOK VO SREDINATA .

Toj mozok im bil kako most za povrzuvanje   
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 891011>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.