IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - DEJA VU
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

DEJA VU

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112>
Автор
Порака
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 10:56
Nikita za nekoi raboti nema objasnuvanje, i nema potreba, sto bi bilo da ima za se objasnuvanje?
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 12:53
2-3 пати ми се има случено...Додека во првите 2 искуства ми беа веќе еднаш доживеани местото и случката,третото искуство ми беше дури трауматично...местото и ситуацијата-веќе видени,а случката што некогаш и негде веќе ја имав доживеано допрва требаше да се случи....Језиво,бррррр...
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 13:10

Originally posted by nikita nikita напиша:

Originally posted by james dean james dean напиша:

Добро! Ај да го решиме веќе еднаш проблемот со Déjà-vu-то!
Значи, објаснувањето е тоа што у ствари сé се случува симултано! Нема време кое "тече" како што ние си мислиме! Ајнштајн ни го кажа тоа уште далечната 1905, само ние или сме заборавиле или не го сваќаме сериозно! (мора да сме многу глупи    )
Па, не постои нешто како минато, сегашност и иднина!! Сé е сега и сé се случува истовремено! Како може Déjà-vu-то да биде повторување или сеќавање на нешто што постои сега и вечно и воопшто не постои во исто време!!!!
А????????????

СЕКОГАШ ЗАПАМТЕТЕ - НЕМА ВРЕМЕ КАКВО ШТО НИЕ ГО "ЗНАЕМЕ" !!!

epa togas kako ke ja objasnime taa pojava....da gi vidime ili po4uvstvuvame nekoi raboti prethodno

Pa ne e prethodno!!!!!! Toa e istovremeno!!! Da znaes kako komuniciraat subatomskite cestici, ke padnes u nesvest!!!    Ide u idninata, "se pozdravuva" so drugata sebe, pa se vraka, pa odlucuva sto da napravi.... FILM ... ama NAUCEN!!!!

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:31
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 18:57
aha zna4i tuka lezel zajakot......a jas se si mislev deka toa se slu4ilo vo minatoto ili na son
ama nema veze ja resivme misterijata
fala james...
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2008 во 00:15

aha zna4i tuka lezel zajakot......a jas se si mislev deka toa se slu4ilo vo minatoto ili na son
fala james...

А бе само толку?????????

Не ми бараш научен доказ за тоа???    

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:32
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2008 во 11:05
Originally posted by james dean james dean напиша:

fala james...

А бе само толку?????????

Не ми бараш научен доказ за тоа???    

pa ako imas uste nekoj dokaz,prilozi,nema problem
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
sladjana_d Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Мај.2008
Локација: Macedonia
Поени: 45
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sladjana_d Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 09:43
i mene mi se slucuva deza vu, porano bese mnogu cesto, a sega (fala bogu) malku poretko... i toa SEKOGAS se slucuva koga razgovaram so nekogo, a celiot razgovor mi se vrti u glava kako da go imam doziveano predhodno i veke znam se sto ke kaze sogovornikot...na pocetokot mi deluvase malku mornicavo, ama podocna porazgovarav i so drugi lugje i doznav deka na mnogumina im se slucuva toa, taka sto povekje ne se grizam
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 18:23
па мислам дека не е нешто лошо да ми се случува deja-vu од друга страна мислам дека е одлично.....зависи од ситуција нормално
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Spejs Nigrutin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Spejs Nigrutin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 15:15
дежа ву или веќе доживеано... верувам дека на сите ни се има случено да се сеќаваме за некоја случка во моментот кога прв пат се случува случката,или пак да се сеќаваме на некоја личност која прв ја сретнуваме ...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 15:38
Веќе има отворено ваква тема DEJA VU.
Постот ќе ти биде префрлен таму, а во иднина ќе те замолам да прелисташ низ постарите теми пред да отвориш нова.
Поздрав.
Кон врв
Spejs Nigrutin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Spejs Nigrutin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 15:47
prelistuvav ne vidov, upm... se brise nekako temava?
(nov sum ne zamerajte):P

Изменето од Spejs Nigrutin - 04.Октомври.2008 во 15:47
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 16:15
Ништо страшно... средено...намигнување
Еве ти ја темата, продолжи тука со дискусијата...
И добредојде...големо%20гушкање
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 16:38
Originally posted by anastea anastea напиша:

Веќе има отворено ваква тема DEJA VU.
Постот ќе ти биде префрлен таму, а во иднина ќе те замолам да прелисташ низ постарите теми пред да отвориш нова.
Поздрав.

Deja Vuизненадување
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 18:35
Originally posted by FLipsi FLipsi напиша:

Dali veruvate vo De za vu odnosno.??
Da vi se slucuvaat raboti koi prethodno gi imate videno ili slicno. Mene mnogu cesto mi se slucuva toa, mi se cini deka mnogu raboti si imam videno na son ili pak mi se imat sluceno.

P.S Neznam dali tocno go napisav zborot no ako ima nekoja korekcija kazete.

te  razbrav  sto  sakas  da  kazes  i  mene  toa  mi  se  ima  sluceno   nekolku  pati   i  se   custvuvav   poseben  so  toa  se  dodeka   ne   otkriv  deka  toa  e  samo  psihicka  bolest   povrzana  so  koncetracijata  i  memorirajneto
    sto  se  slucuva  vo  toj  moment?
  situacijata  so  se  najsitnite  elementi  se  memorira  vo  mozokot  bez   koncetracija   odnosno  vo  toj  del  od  sekundata  koncetracijata  e  vo    x  prostor  vo  memorijata  pa  taka  posle  toa  isklucuvajne  koga  koncetracijata  ke  se  nasoci  kon  podatocite  sto  se  vo  svesta  ti  primetuvas  deka  podatocite  koi  dojdzaat  od  nadvor  i  treba  da  se  memorirani  vejce  gi  ima   vnatre.

znaci  toa e slicno  na  nesto  sto  se  vika  momentalno  gubejne  na  memorijata

- ako  ste  ekstra  intelegenten  vasata  brzina  na  memorirajne  e  mnogu  pobrza  od  brzinata  na  preprocituvajne  na  megamemorijata  pa  taka  vo  momentot  na  citajne  na  starite   podatoci  vo  oblasta  za  vnesuvajne  na  novi  vejke  ima  vneseno  podatoci za  koi  svesta  ne  znae

Изменето од dejanpp - 04.Октомври.2008 во 19:01
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.