|
Рап музика (генерална дискусија) |
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Автор | ||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toчно така, а исклучоци ги има малку. Да не речам најмногу 5 |
||
Eraserhead
Сениор Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Itarpejo2
Нов член Регистриран: 18.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Makedonskiot Bruklin
Стиховен Калибар-Македонскиот Бруклин Соочен со амбисот градот живее во тиња трула буржоазија и еден куп копилиња омужи се у скопје да ти биде родно место тастери и педофили се наместија на престол гледам само роботи отуѓен господар и слуга и комјутерот ни стана наш најдобар другар животот ни е драма рекетари во кафана прваци во скијање со дилери од гази баба како жртви, робови види што ке сториш умови манипулирани па ајде да се бориш одиш по асфалт со ризик некој да те тепа пола деца алкоси пола се пукаат у вена нема метадони од ретардирани морони џабе ми е интелектот кога угледот се рони чисто слободен ум со рапот држиме дистанца не давам муда за бубрези ви плеснувам у фаца па во нашиот бруклин сега симулираш живот градот сјае од квази џет сет сјајот на гламурот слушаш надвор се пука а ние пукаме со ритам важно да се снима па види како егзистирам реф го гледам градот ова е бруклин стравот и криминалот е насекаде во овој балкан ова е бруклин во кој тешко е да се живее Нема излез од гето заковани во четири зида дали сакаш да знаеш за дел од скопската елита ВИП забави со богаташи шабани новокомпоновани и зависни од кокаин 40 годишни во умот ретардирани па сеуште се како деца денсаат по клубови полицајци на улица ги гледаш стубови нафлекани во биртии за гага се почастени а јас со мастилото и само хартија пред мене единствениот начин да избегам од тоа племе ценет само од млади кои ме слушаат во гето рап учителот од маало интелектуалецот а денес секоја втора е прикриена дроља и ако бараш поштена слободно премини у монах Скопје, Бруклин, Вавилон, Содома и Гомора ако ме прашуваш мене за гнаси гасна комора и покрај илјада срања сеуште сме жилави на балканот израснати од железо исковани слушаш надвор се пука а ние пукаме со ритам важно да се снима па види како егзистирам |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„животот ни е драма рекетари во кафана
прваци во скијање со дилери од гази баба“ ми ја вреѓате општината... |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
Itarpejo2
Нов член Регистриран: 18.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најново што слушнав е дека раперите треба да носат исклучиво марка.
Точно ли е? |
||
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе па и ти марка... тоа на времето беше... сеа ланчиња се прават со Долар-знакче... |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Свашта.
Занимливо, во секој случај. |
||
||
D-up
Нов член Регистриран: 03.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тиги срцка... Не си рапер ако носиш високи патички, смкнати фармерчиња и широки маички, рапер си од кога ќе започне песната твоето срце ќе чука во ритамот на ВИТОТ! |
||
D-up
Нов член Регистриран: 03.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
П.С.
Да се претставам.. порано бев DDarko сега сум D-up што воедно е и моето рап уметничко име. Еве слушнете нешто и од мене. Снимаме во мизерни услови и енос сме на почетокот ама сигурен сум дека ќе успееме! Значи не очекувајте голем квалитет на вокалите... :) http://www.youtube.com/watch?v=UZ6OwWuyZ9M (Песнава е снимена во Штип во Магнус ПРОДУКЦИЈА) http://www.youtube.com/watch?v=UZ6OwWuyZ9M (Снимена е во домашно студио со еден другар) http://www.youtube.com/watch?v=OpGaefk17ew&feature=related (Снимена дома кај мене, ова е демо трака од 1 минута) http://www.youtube.com/watch?v=t0F2m38GOLM (Ова е трака со мал квалитет ама добра лирика, снимена е со другар од Скопје) Поздав! |
||
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
WTF is вит?
Што е разликата меѓу хип -хоп и рап? И што по ѓаволите значи Ем Си. Ме завикаа едно време така, а јас врска си немав што е. Ни сега не знам. |
||
||
D-up
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MC - е дел од културата на хип хопот... Да си Ем Си значи да рецитираш. |
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Един рап кој можам да го поднесам е Стиховен Калибар , RATM и Cypress Hill...
Cypress , стварно се , одлични.-На билокој препорачувам. |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аха, I get it now...
Мојот “фристајл“ им бил повод мене да ме наречат Ем Си ___ |
||
||
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |