|
Кој жанр на музика го МРАЗИТЕ??? |
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Автор | ||
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е тоа како колење ми е смешно мене и кога ги тресат тимбите како ненормални а јас еднаш да ја застресам 2 недели ќе ме боли глата аха значи не си ти металка мислам метаљка а дали си рокерка туку за да не не бришат да си кажам дека мразам кантри |
||
|
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mrazam tezok metal,kantri,i dzez
|
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а лесен метал и свинг?
|
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а каков е тој лесен метал
ај пушти од ју туб да слушниме |
||
|
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па ако постои тежок тогаш како компарација би требало да постои и лесен...
|
||
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ТЕЖОК МЕТАЛ - спор... ЛЕСЕН МЕТАЛ - брз...Тоа ми е дефиницијата ... инаку не сум баш некој металец...
|
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не , види...
приметливо тие што не слушаат често овој жанр на музика кога ќе слушнат хеви метал мислат дека музиката како таква е ‘тешка‘ , и одма го преведуваат како тежок метал... ете ја забуната и трагањето по ‘лесен метал‘ |
||
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
индустриал ти е транс со голема надеж да пенетрира кај „металци“ металкор мислам дека не постои, постои емо помешано со метал рифови... њу метал никој образован човек не сака, ама одвреме на време се појавуваат бендови како Корн на пример |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
инаку не можеш да слушнеш некоја балада од металика и одма да го разбереш, дефинираш металот и да се филмаш вака, онака... ниту пак истото можеш да го направиш ако слушнеш некои wannabe метал... треба да слушнеш прво од прилика 10000000000000000 песни од разни изведувачи и стилови... |
||
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A pa Korn sho se dobri... prichaj mi da ti pricham... Od death bendovite poshtuem samo Possessed (so dve "s" beshe?), Autopsy i Morbid Angel. I Death, sekako, iako povekje go pochituvam Chuck koj e neli, sosema zasluzeno narechen tatko na death -ot. E od negovite varijacii/podzarnovi mrazam deathgrind, Blackened death i Goregrind. Prosto mi se prevrtuva zeludnikot od ovie gluposti... P.S. Metalcore postoi... kako ne postoi? Miks megju pank i metalj i... bog znae ushte shto. |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
џабе ќе се убедуваме всушност кога сето тоа е работа на вкус, обично не се обидувам да го критикувам стилот во музиката, туку музичарот!
не може туку така да слушнеш две песни и да оцениш нешто, па има и рап, ар ен би и други видови на музика од кои ми се допаѓа по некоја песна, а во осно0ва не ми се допаѓаат толку таквите жанрови на пример |
||
|
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сепак... мислам дека има нешто и во самата музика... Како на пример во класиката Бах, Бетовен, Мусоргски VS Моцарт, Штраус, Вивалди... Инаку, знам дека не постојат ,,дефиниции,, за тежок и лесен метал. Како ни за тешка и лесна класична музика.
|
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас тоа лесен и тежок метал го наведов како личен дојам...
|
||
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |