|
Проектот „ТРЕТО ДЕТЕ„ дискриминаторски!!! |
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Автор | ||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
албанската вмешаност во македонската политика е доволен индикатор дека се ви е дозволено |
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не си компетентна да судиш за мојата памет и свест, па само ќе се насмеам на оваа твоја дрскост. Мене не ми се проблем квотите поради “споделувањето со другите националности“, мене ми е проблем нестручноста и неквалитетот кои на тој начин добиваат предност. Мене ми смета кога се запишуваат студенти на факултет со 45 поени, на сметка на други со повеќе поени, само затоа што не се албанци. Ми смета и кога се примаат лица во државна администрација без дипломи, или со купени дипломи од тезга-факултетите, на сметка на стручни кадри кои дремат на Биро за вработување, само затоа што не се албанци! Ја разбираш тука дискриминацијата и каде ја гледам? Не во етничката припадност, туку во недостаток на квалификации и знаење. Имаш проблем да ме разбереш? Добро знаеме како беше потпишан Рамковниот договор и кои “стручњаци“ ни го наметнаа, и ако мислиш дека е без црни точки... тогаш или си во заблуда, или ова твоето е лицемерие! [/QUOTE] kazi mi ti mene kaj se zapisuvaat studenti so po 45 poeni ???
ne sme edinstveni koi kupuvalle diplomi od tezga ...
i vie ste kupelle diplomi od bugarija ...
|
||||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
koga se vozite niz tetovo , obavezno zatvorete gi prozorcite od avtomobilot ..... da ne vi vleta nekoja diploma
|
||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
lele sto si pisal ... znaci za tebe diskriminacija e samo ako ne mu dozvoluvas na nekoj da gllasa ... drugoto sve e opravdano ...
|
||||
||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пацифист, јас сум противник на секакво купување дипломи, од било каде, па и од Бугарија.
И сум противник на вработувања без стручни квалифиции. Немам ништо против ако ти влезеш на работно место место мене, ако имаш соодветна квалификација. Воопшто нема да ми пречи. А тоа е овозможено со рамковниот договор, кој во тој дел е дискриминирачки за сите неалбанци: форсира исполнувања на квота, на штета на квалитет, како што тоа се прави во пракса. Примерите се насекаде околу нас... Или за ова важеше позитивната дискриминација...? |
||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
не сакав да го искоментирам коментарот кој го постираше, сосема си е на место инаку за тоа што го велиш, постои и такво нешто А колку што се сеќавам, законот за детски додаток важи за три деца, а кампањата велеше секој треба да има трето дете шала на страна ова не е толку озбилен проблем, а законот за детски додаток не го дестимулира населението, и тој е стимулирачки а новиов закон е истиот тој закон само изменет |
||||
|
||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...................
|
||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ај кажи што не е оправдано тука? што сакаш кога на албанците им е дозволено да гласаат и да учествуваат во политиката? |
||||
|
||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
на муабетот со дипломите би додал дека за да стигнат до овој степен, на албанците што доаѓаа во македонија им се даваше државјанство без скоро никакви услови
како бугарите на нас што ни даваа дискриминација ? ма неееееееееееееее... |
||||
|
||||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
so ubo stalno si najduvas opravduvanje da gi napadnes samo i sekogas samo Makedoncite ..... a vamu obvinuvas za fasizam .......... a pogolem fasist vo ona sto go pisuvas , od tebe i takvite kako tebe nema ......... sekogas ti se vinovni samo i niko drug osven Makedoncite i srbite ....... do koga kje se obiduvas bezuspesno da omrazata e pravdas so demokratija i nedemokratski metodi ama samo koga se na " steta " na albancite ? .... sto pravime so nedemokratskite metodi na albancite kon site ostanati ? ....... Изменето од miroslav_g8 - 20.Март.2009 во 18:59 |
||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
seriozno go zboruvas ova ???
|
||||
||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
da gi razjasnime rabotite malku ... nikomu ne mu kazav fasist ... ne rekov deka makedoncite se krivi za ovoj zakon (prstot go vperiv kon Gruevski and him firends ) ...ovoj zakon e diskriminatorski i kako takov se razbira deka nema da mi se dopagja ... no sigurno deka ke bidam i protiv tie koi velat deka ovoj zakon ne e diskriminatorski ... ... tvoite pretpostavki cuvaj gi za sebe i ke te zamolam da ne mi gi isprevrtuvas zborovite ...
jas ne sum protiv zakon za stimuliranje na natalitetot no toa neka bide na drzavno nivo ...
|
||||
||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
е добро де, груевски е македонец и неговите другачиња се македонци, кога кажуваш дека си против нешто што е за македонците, исто како да си против нас, не мора тоа директно да го искажуваш
како што кажавме, како ќе реагираше доколку законов беше во корист на албанците? ќе се бунеше тогаш дека македонците биле дискриминирани? и законот не е дискриминаторски, а во никој случај не е етничко-дискриминаторски! ако се противиш на ова објасни се поубаво, па ќе разгледаме во кои точки Албанците „се“ жртви |
||||
|
||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
da gi razjasnime rabotite malku ... nikomu ne mu kazav fasist ... ne rekov deka makedoncite se krivi za ovoj zakon (prstot go vperiv kon Gruevski and him firends )
vo red e toa i jas se slozuvam deka ovoj zakone e diskriminatorsko, no ne kako sto ti sakas da go predstavis. od druga strana, dali si podednakvo protiv site diskriminatorski zakoni, a gi imame , so koi sto albancite se na ovoj ili onoj nacin povlasteni? koga ke vidam nekoj albanec da e i protiv tie zakoni, e togas ke poveruvam deka , kako sto veli Selmani, nema da ziveeme edni pokraj drugi, tuku edni so drugi |
||||
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |