|
Компјутер за секое дете |
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Автор | ||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ubava rabota e toa da moze materijalot da se uci preku primeri prezentirani na kompjuter. Kolku kaj nas ke imaat funkcija kompjuterite i sto ke se raboti na/so niv ostanuva da vidime
Na decata od 1vo oddelenie im dadoa CD-inja so del od materijalot pri sto niti ima glas niti nesto mozes da povrzes, i vo knigata po makedonski jazik pisuva "Vidi ja prikaznata na CD-to" a taa tamu samo napisana (so bukvi) bez niedna slika, pa roditelot treba da mu ja procita na deteto. Neznam koja e potrebata od kompjuter vo slucajov mozele da ispecatat uste eden mal priracnik Изменето од Gabriela_S - 16.Февруари.2009 во 18:26 |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ама многу непрофесионално се изведе сето ова со компјутерите, што сега имаат повеќе негативности одколку позитивности |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Epa toa sakam da go kazam de : Ubavo e primer po fizika, po hemija....da gledaat primeri od materijalot so sto em ke im bite lekcijata pointeresna, em ke znaat sto se raboti vo nea, em ke im bide mnogu polesno da ucat... |
||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...што е добра акција, да се потрошат пари без да се знае зошто,..... прво се прави било каква исплативо организирана стратегија па потоа се трошат пари,...така се прави во секое добро домаќинство,....или пак парите беа смислени за нешто друго , а со вакви проекти најлесно се оправдуваат,.....и кај е тука образованието!?....
|
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sam prasa i sam si odgovori...
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не треба прво клупа и столче за секое дете,па тек после компјутер за секое дете
Изменето од Milaa - 01.Март.2009 во 19:26 |
||
Tanjuska
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе какви компјутери, нека земат да ги реновираат тоа игралиштата, дворовите, децата треба да се потикнуваат на спортски активности, а не да седат цел ден на компјутер.Во училиштана нема асално игралиште, нема клупа , трева .Во дворовите само ѓубре,некои даски, клинци и железа,ама и по некоја нова патека...
|
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najgolema greska na vladava se tie kompjuteri
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lele me spoulavea so kompjuterite...
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И не само за децата..
--------------------------------------------------------- Со лаптопи наместо дневници на училишните катедри Во просториите на средното училиште "Лазар Танев" во Скопје, заменик-претседателот на Владата на Македонија Зоран Ставрески, министерот за информатичко општество Иво Ивановски, и директорот на Бирото за развој на образованието Весна Хорватовиќ вчера присуствуваа на презентација на обуките за ЕДУБУНТУ. ЕДУБУНТУ е едукативна програма за која ќе се обучуваат професорите во училиштата како да ги користат компјутерите за предавање на наставните содржини на часовите. Обуката започнува во март и со неа ќе бидат обучувани професорите од средните училиштата во Македонија. На овој настан присуствуваа и претставници на провајдерите, на Природно-математичкиот факултет и на ФОН Универзитетот, кои го презентираа функционирањето на обуките за ЕДУБУНТУ. -Имавме можност да видиме како се одвиваат обуките врз наставниците.
Ова е четвртиот и последен ден на обуките кој е во завршна фаза и
програмата е успешна. Наставниците и професорите се задоволни, и ќе
можат на поефикасен и подобар начин да ја спроведат наставата која ја
предаваат на своите ученици. Во тек се обуките низ цела Македонија и до
крајот на 15 мај треба да се завршат сите во средните училишта. Стартот
на истите е успешен и од први септември сите професори ќе бидат повеќе
информирани и вешти поадекватно да ги презентираат своите предмети -
изјави министерот за информатичко општество Иво Ивановски. |
||
tamara1990
Сениор Регистриран: 04.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe ubava bese ideata,arno ama losa e realizacijata.Ne donesoa biroa za kompjuterite,tie stojat na obicni skolski klupi,celi se klatat i iskreno i pagjaat.Ke pomine nekoj ke se sprepne od nekoj kabel em ke se ispotepa deteto em 4 kompjuteri ke iskrsi.I za dzabe gi stavija koga ne rabotime nisto na niv,samo ni zafakaat mesto od klupata i ucebnikot stoi na pola klupa a na skutot tetratkata,i taka pisuvame..Ne znam sto da kazam...
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Maka мачат да научат како се чува нешто што треба да се чува. Очигледно во училиштата треба еден асален попис и да се избројат сите работи кои се добиени по пат на донации а нигде ги нема. Така и со компјутерите. До кога училиштата ќе бидат село без кучиња или самопослуги.
Казни за кражбите на компјутери Прекршочни и кривични пријави за директори на средни училишта и казни за ученици што не се грижеле за заштитата и ги уништувале компјутерите, најави вчера Перо Стојановски, министер за образование.- Нема начин како да се зачуваат компјутерите, затоа штетата ќе ја плаќаат тие што ја направиле. Министерството веќе поставило рок до кога директорите на училиштата треба да ги оспособат компјутерите - истакна Стојановски.Пријавите и казните за директори и ученици следуваат по загрижувачката појава на кражби и оштетувањата на компјутерите поставени во училиштата како дел од програмата „Компјутер за секое дете“. |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So nadez deka ova ke uspee i definitivno pred sekoe dete da ima kompjuter
Ќе ги опремува основните училишта |
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |