|
Проповедања на Муслимани по Црквите |
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Автор | ||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За ова Калиф на времето ти го барав емаилот. За ова сакав лично со тебе да разговараме, затоа што верував дека со тебе можеме да се разбереме за ова. Бидејќи која е спротивната опција. Ако не знаеме да бидеме воздржани и ако не знаеме различните учења на верата на културен начин да ги поставиме во државата, трети секако силните емоции ќе ги искористат и ќе не наведат едни против други и ќе не уништат, како и што се обидуваат. Некој период ќе глумат дека ги поддржуваат муслиманите, па ќе ги поддржуваат христијаните а цело време ќе владеат со нас и ќе ни внесуваат во главите нивни вредности и нивен начин на живот. Затоа да не бидеме глупави и да не ги слушаме глупавите и неразумните меѓу нас кои би не одвеле во пропаст. Јас можам да се воздражам од тенденциозност да навивам за својата страна, се надевам дека има и такви муслимани. Па со такви луѓе можеме да почнеме да разговараме. |
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Појаснување до блу и други со слишни огранишени размисли Бог живее насекаде, а не само во црквите и џамиите. И Него никој нема да го оскверни ако со добри намери влезе во Неговиот дом ма како и да се викал тој. Ако папата Јован не ви значи ништо-ех, ама тој бил католик...тогаш за какви заеднички средби може да стане збор? Срамота.... |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve nekoj koj razmisluva mnogu mudro i humano i pred se pravicno.Bravo maria-magdalena za ovie tvoi zborovi. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
уелком бек срцко |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
инаку да знам друг пат нема да пишувам ЛП само сакав да ја заштитам темата инаку сакав прво овде истото да ти го речам драга |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vece moja poznata izreka:SKIDAM TI KAPU! Navistina Sard ova e super. |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Леле, човече...
Не ми се веруваше дека има луѓе што вака размислуваат....се додека не се уверив во спротивното. Страшно, што и да кажам ќе згрешам.... |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Moram da priznam deka ne ocekuvav vakov rasplet na nastanite.
Primetete samo vo poslednite postovi uspeavme site da se slozeme i da pokazeme tolerancija i razbiranje koi sekoj vernik treba da gi poseduva. Neznam ova kolku ke trae,no jas se osekam prekrasno sto eve docekav da vidam vakvo nesto barem ednas |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gospod Bog da ve blagoslovi site!!!
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да не повторувам истото го велам. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tolku mi e milo sto ovoj podforum najde sila od site vas da napravi zaednichka kreativna sila za podobro utre!!!
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eh... Samo vaka da se nastavi. Veruvam mnogu mnogu luge oddaleceni
od verata ke sakaat da bidat pravi vernici . |
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вака прости ако ја навредив твојата вера и она кое тебе ти значи. Навистина папата мене не ми значи и не може тоа да ми се натури, ама нема да го навредувам она кое тебе ти значи... А ако има практична корист и потреба, не смета и католиците да седнат да разговараат со муслиманите и православните. Само во мк нема засега некоја потреба бидејќи католици се малку.... |
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
INSHALLAH-DA DADE BOG TAKA DA BIDE!
AMIN! (Ova se odnesuvase na postot od Khaleefah) Изменето од efendija - 19.Јануари.2008 во 23:37 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |