|
Македонски дијалекти |
Внеси реплика | страница 123 12> |
Автор | |
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Јуни.2006 во 15:36 |
Пишувајте зборови и фрази на литературен Македонски јазик и на дијалект - паралелно
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зајдвит - заоѓа
сл’нце - сонце
рока - рака
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ааааааааааааа мило православие па ти струшки ЗБОРВИШ
|
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
roka-raka
moka-maka
pot-pat
crkov-crkva
krosta-karpa.....
dolnorekanski govor
|
|
|
|
only_me
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu simpaticen ovoj dolnorekanskiot.....bravo belegce
|
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Виртуоз сум на Охридски дијалект(Шо сакате да ви кажам? Ептен сме терсене љуѓе цел јазик го иаме деформирано)
Скопски( лилааа е тука ми се скрши штиклата...скопјани главни фураџии...тие само искачаат у град, а србизмите и шклбизмите уопште не им се непознати пеер)
.....................еми то би било сфе од мене
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e so da ti pisam, mojot dijalekt e stipskiot
kolku sto znam uste 2 drugi moderatori od forumot imaat stipsko poteklo kako mene , i toa me raduva. A karakteristika vo mojot dijalekt e prvo lice ednina od bev -nie vikame jas bese u grado Drugi izrazi so gi koristeme se : Izlava li vcera ? Deka ke odes ? So praes ?..... e ne mi teknuvat sega drugi izrazi oti ne sum u mojot roden kraj |
|
|
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cairsko skopski ili jas si go vikam od druga strana na vardar:) |
|
silvija
Група Регистриран: 18.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj kazi nesto na tvojot specijalen dijalekt da vidime kakov e toj cairsko skopski
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите ми со познати, за еден ден два ги говорам.. доколку сум таму присутна се разбира
|
|
|
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sco praes be-da go poraves be
dobar dobar podobar zdravej
kiceo-da mi pies od cesmiceo:)
|
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mala sala:)so golema razonada:)
|
|
Kroki
Сениор Регистриран: 31.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прилепски, разбира се........
Изменување на глаголот "ОДИ" во некои времиња: Сегашно време: Јас ОМ Ти ОЈШ Тој/Таа/Тоа ОЈ Ние ОЈМЕ Вие ОЈТЕ Тие ООО... Идно време: Јас Ч' ОМ Ти Ч' ОЈШ Тој/Таа/Тоа Ч' OJ Ние Ч' ОЈМЕ Вие Ч' ОЈТЕ Тие Ч' ООО... / Ч' ОДА Минато време: Јас ОЕВ Ти ОЕШЕ Тој/Таа/Тоа ОЕШЕ Ние ОЕВМЕ Вие ОЕВТЕ Тие ОЕА Го избрав како најкарактеристичен глагол за изменување................ Изменето од Kroki - 18.Октомври.2006 во 19:56 |
|
"Quod me nutrit, me destruit!" - Latin quote
|
|
Queen Bitch
Сениор Регистриран: 06.Април.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum od Ohrid i ko so kaza Joki, mnogu tersene luge sme, ama so da se recit, TAKA TREBIT.A z's, ne prasvite.
|
|
Don't wory be happy :)
|
|
Внеси реплика | страница 123 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |