|
ТВ Експеримент |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Јули.2006 во 08:16 |
Дали ако сите изданија на вести, на сите телевизии, ги тргнат лошите работи од вестите, т.е. даваат само добри вести, а лошите можат да ги сместат во некои други емисии, нека ги наречат црни хроники, на пример, мислите дека народот ќе почне по позитивно да размислува?
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne moze da gi zatvorame ocite pred realnosta, lugejto gladuvaat, umiraat, vojnta go unistuva svetot - i site treba da se svesni i da reshat kako ke reagiraat na ovie pojavi....Koga mislam na ovoj eksperiment vednas si zamisluvam otupeni debili so mornicavi nasmevki na facite kako od reklama za detergent koi ziveat vo plasticen sterilen sterilen svet
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро описно образложување блу...
Сепак не ли и во ред да се смести после вести црна хроника и да се прикажуваат лошите работи.. Во вестите нема ништо позитивно освен војна умирање немаштија колапс, удира на психа и тоа добро... Но никој не би ги гледал вестите ако се розеви тралалајки нели??? |
|
|
|
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vestite si imaat svoja namena, odnosno da izvestuvaat za ona sto se slucilo novo vo svetot,ne moze da se izoliraat losite raboti samo zaradi toa sto nosat negativna emocija.. eventualno, moze da se napise na pocetokot na vestite - ne se preporacuva za deca i lugje so slabo srce...
|
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а што мислите зошто се издвојува спортот од вестите? се си има намена, посебно психолошки. луѓето кои не сакаат да гледаат за израел и неговите вежбички за судниот ден, воопшто не ни гледаат вести, пропуштајќи ги и убавите вести. тоа ми беше поентата. јас дури би го ставил тоа и во закон. зошто насилството во филмовите да се означува по категории, а вестите и нивните насилни елементи, не?
Четврта категорија вести, вести од Израел! Мислам нема смисла! Кога човек ќе седне да гледа вести, уште од 70-тите, очекува да слушне за Израел или Ирак и Иран. |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
mishel
Сениор Регистриран: 22.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 306 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dogi idejava ti e dobra, ama se plasam da ne gi snema vestite rtogas. Znaes mnogu malku pozitivni raboti se slucuvaat, kako vo drzavava taka i vo svetot. A idejata ti e dobra, samo da pocne nesto pozitivno da se slucuva
|
|
blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaci, ubavo razmisluvanje mishel...treba da se ima tendencija da se promenat rabotite kon podobro i na toj nacin ona sto e novo vo vestite ke e ubavo, a ne da se isfrlat losh*te momenti od niv- zatoa sto taka nema nikogas da se promenat.
abe ako ne vi se gleda za vojni i glad - sto se realnost za strasno mnogu lugje na zemjava, pustete si nekoe tok sou, nekoja lesna serija itn.
Vestite kako sto rekov imaat svoja specificna namena
|
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а што е проблем да се известува за културни манифестации, спортски манифестации, локални квизови, музички настани, концерти, занимливости од науката, најнови, се разбира. па и оние од израел може да си најдат место во вестите, но на крајот. како што сега се известува од некои локални културни или спортски настани. не е вест за некој од македонија дали израел или палестина или либан ќе си го најдат мирот. прво треба ние да си го најдеме мирот. после да мислиме за другите. право да ви кажам се нема ни време да се мисли за се на светот! а и што можеме да придонесеме ние таму, да праќаме млади деца како порано, да се борат на едната или другата страна? за што, за пари или за идеали? специфичната намена на вестите е да известуваат. но да има разлика помеѓу локална вест за цената на шеќерот и војната во чад, да речеме. знаете каде е чад, нели? едно со друго не се меша. пола саат нека бидат локални вести, 10 минути светски и тоа одделени од локалните. во посебна емисија. па да видиме кој ќе ја гледа!
|
|
Јас сум мајстор!
|
blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e ova brat drzi ;) realno i razumno kazano !!! nego... neli si ima "vesti od svetot" kako podmnozestvo vo vestite...?
inace za posledniot komentar "koj ke ja gleda" - moe razmisluvanje - mnogu; lugjeto bile (uste od vremeto na gladijatorite) i se obozavateli na spektakli, za mnogu lugje site ovie nastani ne se nisto drugo tuku uste edno realno shou kade mozat da go zadovolat svojot voajerizam... ke se gleda, ke se gleda..i mlado i staro!
|
|
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
u princip ne moze da pravime tolkava distinkcija poshto i dobrite i losh*te slucuvanja se sekojdnevije i odslikuvanje na covekot, okolinata vo koja ziveeme i nash*te umovi.
televizijata bi bila togsh nerealna i bi bilo odzemeno pravoto na INFORMACIJA.
..sho znam, ama mislam deka sekoja veshtacka tvorba brzo gnili ..... mada bi imalo vlijanie nekakovo soogled deka e uzasno vlijtelen medium!
|
|
Motivation is game in my hands
|
|
DaVinchi_1^
Нов член Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Normalno ne biva bez vesti na denot ,,no nekoj raboti mene ne mi se dopagaat ke navedam samo pogledneto go stilot na govorot na A1 tv ili na SITEL dali nekoj go primetil ova ,,,istite vesti se i na prva programa ,,eve koga sakate; fokusirajte se na stilot na govorot na spikerite od ovie programi koj a pokazuvaat crnata hronika ,pa luge zracat so netivna energija
samo sto lugeto uste ne se svesni za ova,dokolku na prva programa do detalji se e isto samo sto stilot na govor e umeren i voopsto ne zastrasuvacki. |
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а нели CNN има посебна емисија World Report? |
|
Јас сум мајстор!
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а и тоа подмножество „вести од светот„ некако е поделено, де вести од светот, де вести од македонија, па пак вести од светот. измешано е се. крајно време е да почнеме да ги гледаме прво вестите од македонија, а потоа вестите од светот, ако се толку битни. со поголем акцент на вестите од дома, нормално.
|
|
Јас сум мајстор!
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не е во ред да се затвораат очите пред реалноста, како тогаш ке бидеме благодарни за храната и сите материјални добра, ако не знаеме дека некаде на другиот крај некој гладува или ураган му срушил се што градел цел живот |
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |