|
Чаеви |
Внеси реплика | страница 123 10> |
Автор | |
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Април.2006 во 19:51 |
Што мислите вие за чаевите?
Или ако имате некакво искуство со нив споделете го со нас? Знаеме дека и чаевите не се многу здрави ако се претерува со нив поради кофеинот што го имаат и дека на малечки дечиња не им се дава од домашните чаеви или оние кои не се нагласени дека се користат само занив..... |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka pomagaat ako se podgotvat pravilno i ako se piat kako sto treba.Cajot od kantarion bez seker na gladno 100% pomaga kaj bolki vo zeludnik.Bidejki mrazam odenje po lekari go primeniv toa 3-4 dena i bolkite pominaa.Kaj deca ne se davaat poradi alergiski reakcii na trevkite.Samo nane bez seker za bolki vo stomakot no i togas e podobro Plantex ili Bekutan caj.Isto taka caevite na Hip no i tie so pretpazlivost kaj alergii.
|
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа за дечињата ми е многу јасно....исто така знам дека важи правилото само тазе чај е добар и здрав чај.
|
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E добра е темава, еве ако знае некој да ми одговори пред три недели бев со керкичката и ги вадеа крајниците и по операцијата тој ден и бесе дозволено само цај и тоа два литра цај од кантарион и тоа без шекер и душичка едвај испи 1,5 со сила но ми рекоа мораше да пие несмееше да и биде грлото суво, па не ми текна зошто баш тој чај имате ли некој такво искуство.
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чајот од кантарион е најмногу лековит и познат и најприменет. Од него правиме мелеми како што е кантарион во масло или ракија и ставаме на сонце 40 дена или ако има воспаление некое дали цистит на бешика или ранички се пие кантарион зашто има невероватно исцелувачко дејство. Додека од предходно направаената смеса дури и ако има рани се мачка или од изгоретини каде не остава последици. Докажано е дека не е алерген како камилицата и одредени други чаеви.
|
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иначе многу ги почитувам чаевите ги пијам редовно но не и претерувам.. идам комбинација еден ден 1.5 литар лековит чај друг ден ладен чај од портокал јагода боровница или воопшто овошен.
Кога се сретнуваат многу или некекви проблеми со организамот се прават комбинација на чаеви и се пие внимателно.. Јас ги практикувам буквално за се, дома на родителите им варам комбинации на чаеви да им намалат тегоби во стомакот за крвен притисок, за бешика итн.. |
|
|
|
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас пијам чај од неоја си тревка сто не и го знам името но има многу смирувачко и отрезнувачко дејство, потоа си пијам чај од коприва кој е добар за хемоглобинот во крвта, па си пијам и чај од нане кој е добар за желудникот, потоа Чај од бреза кој е добар за бубрезите, потоа чај од мајчина душица кој е добар за белите дробови и така натаму, значи доста голем љубител сум на чаеви и како што прочитав погоре најобар е да се пие брзо време одкако ке се свари.ама не врел |
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Majcina dusicka e dobra i za nervi.Inaku redovno si pijam zelen caj koj ima golemo antioksidansko dejstvo i e najgolem procistuvac na organizmot,za da se podobri vkusot mu stavam limonce
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум голем љубител на чај, но после породувањето пиев секој ден по 2 литра чај од коприва или магданос кои важат за диуретици. Обично ги пијам ладни и без шеќер. Многу ми се допаѓа чајот на цедевита од помаранџа и цимет, инаку подобро е да се пијат чаевите што сам ќе ги набереш и тоа најубаво од некое планинско место каде воздухот не е загаден.
|
|
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чајот од коприва и магдонос значително го намалуваат притисокот... Така да луѓе кои патат од низок притисок не е препорачливо да го пијат во големи количини.
Чајот од мајчина душичка делува смирувачки и релаксирачки. Камилицата делува исто така на изфекции и ранички каде секој кој има акни или рани на лице препорачливо е да стават топол чај на пешкир и да се подржи на лицето. И како што кажа булел2 најдобро предходно да си бидат сами набрани на некоја планина зошто е многу поздраво за разлика од филтерите каде содржат минимални количества на здрав чај. |
|
|
|
busvek
Нов член Регистриран: 26.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eeej cajce nemam pieno odamna dobro so me potsetivte ali sega leto ide ke si zemam edno ledeno
P.S Denes mi napravija fores i za sladoled |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене ми беше притисокот во бременоста и потоа , да не ти кажувам колку, па со тие чаеви, со исхраната и нормално и терапија успеав да го средам. Инаку чај од магдонос е добар и за тромбоза. |
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чај од жалфија за болно грло-со ладен чај се прави гаргара
|
|
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ,љубител сум на чаеви во текот на целата година освен во летниот период . Би сакал да ви ги препорачам Зелениот чај, чајот ,,Камилица са медом,, - на 1001 цвет и Плавиот чај на Липтон ....тоа се чаеви кои оставиле најсилен впечаток на мене . Зелениот чај силно ви го препорачувам !
|
|
Внеси реплика | страница 123 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |