|
Психолози во училиштата |
Внеси реплика | страница 123 11> |
Автор | |
Cvekence
Сениор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2509 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 28.Февруари.2006 во 21:02 |
Za sto sluzat,dali im ste se obratile nakogas za problemi i dali voopsto im veruvate?
|
|
respect my authoritaaa
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
c c c c c......psiholozite denes se tolku psihopatski nastroeni so e sramota da sedam vo fotelja i da zemaat plata i odvereme navreme da jadat lajna.....
|
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
Cvekence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe i kaj mene vo sredno ne bese poarna,ama odevme,koa ke ne viknese ona...ke i kazevme dva tri zbora i tolku..
|
|
respect my authoritaaa
|
|
Cvekence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe a so si ti po profesija?
|
|
respect my authoritaaa
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ах цвекенце цвекенце |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу убав израз од некој што е модератор.... |
|
nedopirliv
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Cvekence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe ti podobri iskustva si imal?
|
|
respect my authoritaaa
|
|
Cvekence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a so podrazbiras pod psihicki problem?ne mi e jasno...dodusa cela replika mi e matna,ama ja za psihologija sum amater epten.a u skolo si razgovaral so svojot psiholog za problemi? |
|
respect my authoritaaa
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никогаш не сум била кај психолог, се прашувам дали во мое време и ги имаше во школите, ама педагози сигурно имаше...а колку што знам ги има и сега, и главно служат за плашим деците.
Кај нив одевме кога ќе направевме белја (најпросто е од типот скршиш џам или фрлиш нечија торба низ прозор), но имаше и викања за други работи. На пример, зошто те чекал дечкото пред школо (тоа го доживеа една моја другарка) која по разговорот многу плачеше |
|
|
|
bode
Нов член Регистриран: 04.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izgleda i vie ste uste mladi i bez deca.jas imem maka so sin mi mnogu bega od skolo i ke go izbrkaat,psihologot ubavo mu veli deka ke si go zafrkne zivotot ako prodolzi vaka ama nema koj da go poslusa
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пробајте да разговарате со синот да не му се случува нешто на школо (да не има проблеми со другарите или со професорите.Ако нема другари меѓу сокласниците, а ги има на некое друго место, тогаш тоа е малку алармантно). Бидете упорни. Уверете го дека нема да коментирате или да се лутите што и да каже, само да е вистината. Посветете му време. Одете заедно некаде, на кино, на пица или на сок и кафе или на крајот на краиштата на најобична прошетка.
Ако по една-две недели не сака да каже каде оди, или ако не сака да разговара, можеби треба и вие да преминете на драстични мерки. На пример, изгубете еден ден од работа и следете го...каде оди, со кого е, што прави (се разбира, многу ќе внимавате да не ве примети). |
|
|
|
Cvekence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e ja kolku so se sekjavam posle beganje od casovi psihologot ne ne prasuvase dali ima problem,kaj nego slegnuvaa samo za merki da im izrecat.taka li treba da se odnesuva eden psiholog? |
|
respect my authoritaaa
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПСИХОЛОЗИТЕ ПЕДАГОЗИТЕ И ПРОФЕСОРИТЕ ТЕШКО ГИ ФАКА РЕФОРМА:ТИЕ НЕМОЖАТ ДА ПРИФАТАТ ДЕКА И УЧЕНИКОТ ИМА СВОЕ ПРАВО НЕ Е ПРЕДМЕТ;НЕМА ДОБРИ ПСИХОЛОЗИ ВО УЧИЛИШТАТА ЗАТОА ШТО СЕ ИЛИ ПРЕМНОГУ СТАРИ60 год,ИЛИ СЕ ТЕШКИ ВРСКАЏИИ:::::ЧЕСТ НА ИСКЛУЧОЦИ:
|
|
Внеси реплика | страница 123 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |