|
SLR, што беше тоа? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 26.Август.2011 во 10:47 |
|
Micro 4/3 кит објектив, пенкејк
Consumer DSLR пазарот само добива удари... И покрај некои од ситните слабости на овој објектив (има моторизиран зум), не гледам зошто би носел тег со мене кога можам да го имам ова во џеб |
||
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
niko ne zna!
|
||
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
||
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сони се на прав пат со електронски вјуфајндер кој е многу добар па за некоја генерација и одличен. А вакви заеб*нции имало и ќе има...
|
||
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кит зум што можеш да го пикнеш во џеб? Не би рекол дека е заебанција ;) А електронските вјуфајндери ќе стануваат само подобри и за тоа не се заслужни само Сони, напротив...
Можам да се кладам дека сега другите ќе го копираат Пана со мали зум објективи, исто како и што други ќе прават се подобри и подобри електронски вјуфајндери. Иначе Сонито ми е одбивно, нормално, дека нема објективи... А и оние што ги има изгледаат како перверзна секс играчка на телата |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Noviot NEX-7 e odlicna masina. Samo sto e mnogu NEUBAV. Odbivno NEUBAV.
|
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
mdeni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од тоа бегавме години наназад. ГОДИНИ НАНАЗАД. Не постои нешто полошо од електронски задвижуван зум на планетава. Толку имам да ти кажам. А воедно ти најди си ја причината зошто, никој нема да го следи овој чекор. Кој е крајно глупав и одбивен за секој што всушност го користи фотоапаратот, а не му служи за дегенеризирање пред луѓе (како голем број мои познаници). |
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Smrt na DSLR ?
Kolku pati go imam slushnato ova... Stara prikazna. So izlaganjeto na sredniot format imashe lugje koi vikaa "smrt na golemiot format!" Pa, fala bogu, toj e zhiv i zdrav do deneshen den. Koga izleze 35mm formatot imashe lugje koi proreknuvaa "smrt na sredniot format!" Pa, fala bogu, sredniot format e zhiv i zdrav i den denes. Koga izleze polovichniot 35mm format imashe lugje koi proglasija 'smrt na 35mm formatot!" Fala bogu i 35mm formatot e zhiv i zdrav kako vo godinite koga se pojavi. Koga izleze... Koga izleze... Koga izleze 4/3 formatot nekoi objavija deka toa e definitiven kraj na 35mm formatot. Fala bogu, ovoj i natamu e zhiv i zdrav. Koga go trgnaa otpichkiot, pa digitalnite kameri gi ostavija samo so elektronski okular/displej go "zakopaa DSLR-ot". A toj e pozhiv, povitalen i poprodavan od bilo koga. I s'e sade taka... nekoj nekomu postojano dava "smrtonosni udari" i pogrebuva na site strani... a s'e e zhivo i zdravo. Vazhno e da se kreiraat muabeti megju mushteriite i produktite da se prodavaat... pa, da se pravat profiti i industrijava da odi napred. Изменето од Zoran K - 26.Август.2011 во 18:21 |
||
ivotoyota
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тука пред се целев на consumer пазарот, напоменав во првиот пост. Јас не одлучувам за тоа, но сигурен сум, ама 100%, дека тој пазар ќе се одлучи токму за ваквите решенија, наместо за теговите со можност за сликање. Во Јапонија (најголемиот фото-пазар во свет) mirrorless апаратите веќе земаат се поголем и поголем дел од колачот и нема зошто би застанале. Зоран, јас никаде не гледам да се слика со голем формат, па ни со среден веќе по улициве (се сликало многу на почетокот од минатиот век, нели). Не велам дека ќе изумрат целосно, напротив, но ќе држат многу мал дел од пазарот. Големиот пазар ќе го диктираат токму овие мали апарати, објективи, електронски вјуфајндери, а пак ќе кажам, 100% сигурен сум во тоа. Не знам што ви е одбивно кај малиов објектив, но мислам дека ќе придонесе за уште побрзо да се уништат Consumer DSLR-ите. Само погледнете ги сликите со споредба во големина П.С. Се сложувам дека никој со здрав разум не би сликал со електронски окулар или би зумирал со електричен зум за професионални апликации... Но, аматерскиот пазар е многу поголем Изменето од ivotoyota - 26.Август.2011 во 18:29 |
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekoj format postoi za odredena klientela i odredeni potrebi. Ako odime spored toa shto im treba, shto sakaat i so shto se potpolno zadovolni obichnite lugje, mozham vednash da ti kazham deka toa se onie idiotchinja od 100-200 dolari. Barem do sega... bidejkji vo posledno vreme se zamenuvaat so telefoni. Tie kje bidat i kje ostanat najbrojnite i najproizveduvanite kategorii konzumerski fotokameri... ako toa voopshto znachi neshto. Za nivnite korisnici sekogash bilo i kje ostane validno prashanjeto "SLR, што беше тоа?" |
||
metomax
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 19.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 89 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa jas ne bi dal 400$ za ova kapace nikogas :),i ne znam so gi mesate via prosumeri so dslr-ite,namenata na via aparati e za bogatite deca koga odat na eksk*rzija,ova e isto kako da sporeduvas kvatrocikl i traktor,i toa i toa e 4x4:))))))))))))))
|
||
http://metomax.110mb.com/
|
||
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mdeni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мешаш wannabe фотографи со фотографи-уметници.
На првите им треба што поголем и попрофесионален фотоапарат. Да имаат пари Д3с/70-200 ќе си носат под мишка. Имам еден куп такви да излистам. Ама пусто немаат толку пари (НЕЛИ), па имаат Д90, Д60, 600Д и такви ми ти работи. Полоши слики здравје. Најчесто се полуретардирани и сакаат да се во центарот на вниманието 99% од времето. Неподношљиви во друштво. Купување на старо е апсолутно недозволиво! Они мора да имаат задњи крик технологије, зошто камерата е повеќе моден детал отколку уред за сликање. Има фотографи-уметници на кои им е важна сликата која ќе ја добијат, и сликата која нема да ја добијат. Значи за нив Д40-Д60 имаат мали фалинки, Д90 е повеќе од доволен исто како и 600Д, Д300 е веќе премногу. Објективите кои ги користат се најчесто стари или фиксни. На кој до кај му стасува чергата. Купување на старо е добра опција. Има уметници кои имаат око ама немаат пари. Често не сликаат... Ид дадеш ли апарат, ќе излезе добра слика. Технички можеби утната, заради недостаток од искуство со камера, ама се гледа поентата дека е одлична. Тие купуваат што е најефтино, а често и не купуваат. Опција е и купување на старо, што е исто добро. Остануваат професионалците и колекционерите, кои ги користат поскапите ДСЛР тела. Пазарот за ДСЛР го прават тие, горе-долу. Не гледам на кој начин е ззагразен, од КОМПАКТ со променлив објектив со електронски зум. Крајно лошо решение според мене и секако ЗА мене. За друг нема да е лошо. |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam zosto se zamaras so vakvi nebitni raboti. |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
mdeni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакав да го доловам моментот, тазе ми беше. :) Нема веќе. |
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |