|
ВЛАДАТА НЕ ЈА ПОЧИТУВА ОДЛУКАТА НА УСТАВЕН СУД |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Јули.2010 во 19:11 |
Денес министерката за култура а потоа и премиерот се изјаснија дека ќе продолжат со градбата во малиот ринг, иако деталниот урбанистички план падна на Уставен суд поради нарушувањето на предвидената постапка.
Што мислите за непочитување на извршната, на одлуки од судската власт.Дали се пореметува рамнотежата во државата и поделбата на власта на законодавна,извршна и судска.
Јас лично мислам дека Пастирот би бил за она, она -ЗАКОН ТОА СУМ ЈАС.Се разбира и ДРЖАВА ТОА СУМ ЈАС.
Дали и ова ќе не претстави во Европа како држава без елементарно запазување на демократските принципи?
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i posle sakaat drugi da im ja .....(.uupps, ke mi se ispushteshe za malku!)...fermaat drzavata!?....a, be ovie naduenive kvazinazovi patriotchinja,...neka ni kazat kade e na drugo mesto taka!
...znachi,...se due nekoj koga od nadvor bash i ne ja zarezuvaat makedonija,...ama , ne se chudat koga samata taa ne se zarezuva sebesi! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jako e e ova
gradenjeto e protivustavno da se prekine i da se srusi so e dosega izgradeno hahahahahhahahaa jas znam deka NEKOJ nikogas ne gradel koga bil na vlast ama da rusi GOSPOD DA CUVA |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TOA E DIKTATURA.
KOJ NE ZNAE NEKA PRASA PRAVNICI!.
Vsusnost ima luge koi znaat sto e drzava i kako funkcionira a ima i pleminja i plemenski poglavici, koi taka si ja prilagoduvaat drzavata za da istata zalici na nivnoto plemensko odnesuvanje i deluvanje.. Изменето од marsovec - 01.Јули.2010 во 21:10 |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako
koga posle 20 godini kje gledame nov izgraden plostat kje se potsetuvame na kretenskio ustaven sud vaka e pointeresno kje ima svoja PREDISTORIJA |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зарем морам да ти објаснувам зашто постои устав? зашто постои уставен суд? И тешко на таа држава ако судот и е кретенски само затоа што не ги задоволува твоите лични афинитети.
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako vladata ne gi pocituva zakonite a potoa i odlukite na Ustavniot sud, zosto narodot bi trebalo da gi pocituva?.
Ovie ne samo sto zabegaa, tuku navistina ne znaat sto ja pravi drzavata da bide drzava.
Ili Pastirot trebe da kazuva i negovata da bide posledna?
Toa go nemalo nitu kaj kralevite.
Sepak mozebi bile losi ucenici pa ne ja znaat taa lekcija.
Otvorija skoli za stari lica - mozat da odat da se doobrazuvaat- da ne ne sramat pred strancive.
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas kje ti kazam so e nasiot ustaven sud
pred nekoe vreme ustaven sum go zabranil zakonot za treto dete i veli vaka zakonot e protiv ustaven oti vo nego ne se socijalno zastiteni site zeni na celata teritorija ete eden demogravski zakon do zabranija so socijalno obrazlozenje kako ne be ako taa od tetovo saka da bide opfatena neka se preseli u karbinci i kje vazi i za nea oti e demogravski zakon ustaven sum neka se goni u tri lepe materine, vrska nemaat od zivotot a ti objasnuvaj za ustaven sum na tvoite vnuci ne mene Изменето од anakin - 01.Јули.2010 во 23:09 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nasiot ustaven sum ima najkretenski odluki vo EVROPA
neka se obesat site u kompletu a skopje kje se gradi nezavisno so krelinjata odlucija, oti odlukata im e protivustvana hahahahahhaha idioti nevideni |
|
|
|
MisterSk
Нов член Регистриран: 28.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нашиот уставен суд е заникаде. Б.Ц преку уставниот суд го казнува Скопје поради тоа што не победи на избори.
И уште нешто да додадам. Зошто уставниот суд не донесува исти одлуки за сите? Бидејќи кога беше СДС на власт изградија повеќе работи, а за ниедна од нив не се поведе постапка, да се легализира сето тоа. Зошто уставниот суд не правеше вака во времето на СДС? Бидејќи Б.Ц го раководи уставен! Се прашувам зошто уставниот суд бојкотира добри и корисни проекти? Одговорот ни е многу јасен на сите. И да додадам, изградбите ќе продолжат затоа што владата си доби дозвола за градење. Изменето од MisterSk - 01.Јули.2010 во 23:16 |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Правото да се игнорираат одлуките на судот ја водат државата во хаос.Сега може народот да каже јас не сакам да ја почитувам оваа одлука на владата, јас оваа и така натаму.Секој ќе си прифаќа што му одговара? Но сетне, не е проблемот што некој критички гледа на некои судски одлуки ( иако оваа е чиста како солза), но проблемот е голем што ПАРТИЈАТА И НЕЈЗИНИТЕ МОЌНИЦИ СЕ ПОСТАВУВААТ НАД ИНСТИТУЦИИТЕ НА ДРЖАВАТА.Тоа во секоја нормална и демократска држава се нарекува ДИКТАТУРА.
Ако вака продолжи како одговор на власта да се однесува опозицијата а со неа и народот - сметаш дека ќе имаме држава?. Во никој случај, ќе имаме само територија со локални моќници и тоа додека не се распадне државата во целост.Е тогаш ќе може да функционираат ПЛЕМИЊАТА на начин на кој сега некој се обидува да ја води државата - судејки и пресудувајки -во име на партијата- на судот.Да не мислите и да ги затворите?
Премногу сте луцидни, но и племеноидни во мислите и размислите.
Господе помогни и на Македонија - овие не знаат што е тоа држава. Изменето од marsovec - 01.Јули.2010 во 23:18 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taman rabota odlukata na ustavniot sud da se pocituva ako samata e neustavna i debilska
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne moze gradenjeto na objekti da bidat ne ustavni
mozat da bidat samo protivzakonski lele idiotizam |
|
|
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..дали некаде те учеле што е Устав,....хм...или не си одел во училиште!?.... |
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |