|
ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ во МК - генерална дискусија |
Внеси реплика | страница 123 36> |
Автор | |
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 10.Јуни.2010 во 23:50 |
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам ќе има - а се непотребни... (го нема во анкетата)
И уште го нема: Ќе нема, а се потребни... |
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovi sto se sega na vlast se ekstremno losi, ama problemot e sto nema podobri...ednostavno nema...se e vece videno...
A za predvremeni izbori nema potreba , toa sto Brane ce dobie plus 2-3 pratenika ne mu vrsi mnogo rabota...
Ako sakaat da si gi merat so Grujo sekoja godina , podobro da ne ne maltretiraat nas gradjanite...da ne im gi skrati narodot pa ce vidime posle sto ce merat....
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
novace, една сугестија: да отвориш нова анкета со поинаку поставено прашање и опции за одговор:
Дали сметате дека ни се потребни предвремени парламентарни избори? 1. Да, потребни се 2. Не, не се потребни 3. Не знам Кога и зошто секој ќе си образложува во постовите, како што пишува и во насловот. |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сметам дека не се потребни.
И "другите" да дојдат нема ништо да се смени на поубаво |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога се во прашање изборите, очигледно е дека ги одредува калкулантската сметка на партиите а на крај е интересот на државата.Затоа и имавме предвремени избори за целосно нели добивање на власта.Сега пак власта им тежи не не се спремни да ја искористат за политички потези туку станаа најголеми бизнисмени во државата.Очигледно дека избори ќе има, а јас мислам дека ќе ги иницира ДПМНЕ за да не му падне рејтингот под 10%, затоа што во народот се доживува како зло. На опозицијата според мене и одговараат избори дури догодина, а дека ќе има сигурно и тоа повеќе од сигурно.Зошто се овие лопатарења, реклами со светски првенства...прикривање на потрошените народни пари,.... дописи до комитети и....се што наликува на официјално предизборие.....тоа ќе да е ....ќе има избори... |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас би додал и дека ќе има иако не се потребни, нема да има иако се потребни.Значи не е битно што мисли народот, туку политичарите. Инаку ја подржувам идеата односно предлогот за промена на прашањето, кое е премногу црно-бело и не ги опфаќа нијансите.Може дури и повеќе од пет прашања. |
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За да биде појасна сликата, нема потреба од повеќе прашања.
Доволно е: ДА, НЕ и НЕ ЗНАМ. Останатите ставови можат да се образложат во постовите. |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку што знам никој не бара вонредни избори доколку продолжат евро интеграциите.Инаку кризите в о државите предизвикуваат вонредни избори.Кај нас ова очигледно не важи, бидејки имавме вонредни избори за приграбување на целосната власт за да денеска не знаат што да прават со неа освен да дрпаат пари за себе.Значи за парите се работело. А народот како и секогаш си молчи - сведната глава сабја не ја сече?Наша поговорка е. |
|
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СДСМ ... бара предвремени избори ..но свесни се дека
..за тоа не се ниту од далеку... ..подготвени.... само сакаат на некој начин да го испитаат јавното мислење.....
А тоа е ..... Не......
Предвремени избори не треба да има ...затоа што
воопшто не се потребни ............
|
|
aleksg
Нов член Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам дека не се потребни предвремени избори.
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто предвремени избори? Дали парламентарното мнозинство е нестабилно? Дали ја изгубило поддршката на гласачите? Дали е зголемена поддршката на опозицијата? Очигледно, одговорите се НЕ!
СДСМ ќе треба да почекаат... И онака нема да добијат.
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
aleksg
Нов член Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се согласувам со Polar Bear.
|
|
Внеси реплика | страница 123 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |