|
Кампања против дрогата во медиумите |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Февруари.2010 во 16:33 |
|
Се надевам дека сите од нас ги погледнале спотовите кои одат за поддршка на КАМПАЊАТА ПРОТИВ ДРОГА во медиумите.
Доста добро сработени според мене,прикажуваат една реалност која им се случува на зависниците од овај порок,последиците од тоа и многу потресните сцени кај секој зависник,уништување на животот и иднината.
Ова е официјалната страна на кампањата Животот е мојот филм
Сајтот е нов,има некои информации општи,но се надевам доволно за да секој од нас го избегне овај страшен порок.
Видеата кои одат на ТВ се наогаат на интернет страната но ќе ги ставам и тука,само во моментов не можам.Сепак ќе ги најдете на сајтот,и се надевам никој од вас нема да има можност да го доживее некој од овие трајлери освем првиот,за него да се залагаме сите,за Животот
Екстази филм - Ден потоа Линковите сега се во ред и може спотовите да се погледнат и директно од тука. Изменето од fiks - 02.Февруари.2010 во 23:52 |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Леле, баш ми се свиѓа ова.
Ги погледнав трејлерите и на ТВ и на нет. Супер се, ми се допаѓаат. Со некои дебитанти актери, ама сварно се фини. |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
супер се
|
||
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej jas vidov toa samo za kokainot, mene mi bese ok, neznam zs site se bunat??
|
||
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мимикрија што мислиш со тоа се бунат и за што се бунат?
|
||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa pisuvase po vesnicive
mnogu bile surovi, i ne trebalo taka explicitno da bidat napraveni...
|
||
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnogu pozitivna kampanja!!
Edno golemo Bravo, Da za kampanjata, Ne za drogata!!
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bile surovi?!?!
pa tie sto se bunele izgleda ne videle vistinski horor, kako vistinskite zavisnici se odnesuvaat...vistinata e daleku posurova...za zal!
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Биле многу сурови???
Па како требале да ги прикажат?-Како патување во рајот на магично ќилимче???
Она е реалноста кај наркоманите,она е чистата реалност.
|
||
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mene navistina mi e zal NO vie ste tie koi se daleku od realnosta .
Istotaka so zalenje konstatiram deka vashiot socijalen zivot se sveduva na strogo sterilna okolina .
Toa sho e prikazano na tie reklami e marketing . Napraveno e da izgleda grozno za da odvrati nekogo od toa . Jas ne povikuvam na koristenje droga NO jas priznavam edna rabota.....probav ne mi beshe ubavo , ne e toa za mene . Vie i poanatmu ste samo neinformirani i nishto povekje od toa .
Realnosta `ne kaj narkomanite tuku kaj lugjeto sho koristat droga e sosema poinakva , ako na nekoj mu smeta ovakva klasifikacija togash neka bide realnosta kaj narkomanite .
Znaete li koj ja finasira ovaa kampanja ?
|
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дрогата е пекол и за нарко-зависниците и за нивните семејства како и за околината во која живеат. Во поголеми рамки наркоманијата и нарко-бизнисот се невидена штета за општеството од аспект на криминал и социјална деструкција.
Не ги погледнав трејлерите но знам за што се работи а ваквите рекламни кампањи ги има по многу земји и не гледам причина зашто и не би биле експлицтни во своето излагање.
Ако може на кутиите цигари да илустрираат слики со експлицитен карактер(рак на грло, заболувања на усната шуплина, фетуси во развок и сл) за да им ја доближат сликата на луѓето од последиците од пушењето, зашто да не може и да се прикаже животот на наркоманите во рекламна порака.
Дени Бојл направи Бум со својот филм Trainspotting на оваа тема и ја постигна целта.
Кунзумирањето дроги освен за „тешките богаташи„ кои имаат средтства овој порок да го применуваат во нивниот вртоглав живот и да си приуштат врвна лекарска помош за рехабилитација и сетто тоа да изгледа ко мачкина кашлица не е и случај со обичните смртници кои тргнале по патот на автодеструкцијата кој е гаден и мизерен.
Луѓето треба да се едуцираат и тоа е единствен начин да ги поттикне луѓето на размислување без да им се врши директен притисок.
Thumbs Up
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Спотовите имаат цел да ги разбудат и потенцијалните и сегашните жртви на дрогата,но не се само нарко зависниците жртви,жртви се и семејствата и блиските.
Пред два дена почина млад човек кој го знаев и имав со него едно здраво. Почина од дрога,зад себе остави жена и деца,се надевам дека спотовите од оваа кампања ќе ги разбудат сите во кои останала барем малку желбата за живот,желбата за семејство и се што ќе донесе иднината,неизвесна е но ризикот е барем помал кога се размислува без влијанието од дрогата. Од Едукација нема зијан,и во случајов е најмалку важно кој ја финансирал кампањата. |
||
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ma4kica zal mi e sho si bila svedok na se ona sho opisha vo tekstot .
Pravo da razjasnime deka drogata ne e za sekogo . Ne e za siromashni kako sho ednash imam kazano na druga tema deka drogata e za tie sho im e sreden zivoto i sekako drogata ne e za slabi labilni lichosti (ne sakam da vregjam nikogo so ova ) koi se skloni kon zavisnosti . Patot od preteruvanje se znae kaj zavrshuva .
Duri i aspirinot ima kontraindikacii kako i sekoja druga sintetichka supstanca . Znachi ako sekoj e svesen pred vreme za kontraindikaciite (samo ne onakvi prikazani na spotovite , barem ne do toj stepen ) kje znae od sho treba da se pazi .
E sea kolklu za primer chisto za sporedba . Neknja eden komshija pochina , dolgogodishen alkoholichar .
Kolku vo Makedonija ima semejno nasilstvo poradi alkoholizam i kade se moze da se kupi ili da se napravi alkohol , procent na dostapnost 100% .
Kolku od vas sho se protiv droga koristite diazepam , demetrin , heleks , leksilium , asentra i da ne nabrojuvam ostanati antidepresivi i drugi vidovi na tableti od kkoj samo mislite deka vi e poarno....barem vo prvo vreme .
Lichno jas imam probano skoro se osven igla za koja mozam da kazam deka ako sum imal kontrlolirani uslovi i toa kje sum go napravel . Sum ja osetil onaa mrachna strana koja vie ja opisuvate kako pekol , realno da pravime muabet...ne e izmislena...postoi NO jas ne zaglaviv nikade .
Vo poslednive 5-6 god. sum iskluchivo na marihuana i hashish i povremeno ama navistina popvremeno i toa bash poradi cenata skijam od vreme na vreme . Najvekje sum asptiniral 10 meseci bez nishto i toa poradi domashni problemi ednostavno nemav potreba od nishto takvo znachi nitu ednash ne osetiv potreba " da izbegam od realnosta " .
I zatoa ne bi sakal da bidam pogreshno svaten , vie ste tie koi ne znaete kako e i kako treba so narkotici .
|
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
tamara1990
Сениор Регистриран: 04.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Filmovite ne se surovi, surova e realnosta...Toa sto e tamu, toa e zivotot na eden narko zavisnik ili kako da se izrazam,nekoj sto zloupotrebuva droga...Bravo za ovaa kampanja,dosta e poucna,ne samo za mladite generacii, tuku za site.
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |