IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Медиуми
  Активни теми Активни теми RSS - Кампања против дрогата во медиумите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кампања против дрогата во медиумите

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Кампања против дрогата во медиумите
    Испратена: 02.Февруари.2010 во 16:33
Се надевам дека сите од нас ги погледнале спотовите кои одат за поддршка на КАМПАЊАТА ПРОТИВ ДРОГА во медиумите.
Доста добро сработени според мене,прикажуваат една реалност која им се случува на зависниците од овај порок,последиците од тоа и многу потресните сцени кај секој зависник,уништување на животот и иднината.

Ова е официјалната страна на кампањата Животот е мојот филм

Сајтот е нов,има некои информации општи,но се надевам доволно за да секој од нас го избегне овај страшен порок.
Видеата кои одат на ТВ се наогаат на интернет страната но ќе ги ставам и тука,само во моментов не можам.Сепак ќе ги најдете на сајтот,и се надевам никој од вас нема да има можност да го доживее некој од овие трајлери освем првиот,за него да се залагаме сите,за Животот

Екстази филм - Ден потоа

Линковите сега се во ред и може спотовите да се погледнат и директно од тука.

Изменето од fiks - 02.Февруари.2010 во 23:52
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 17:53
Леле, баш ми се свиѓа ова.да
даГи погледнав трејлерите и на ТВ и на нет.

Супер се, ми се допаѓаат.среќа
Со некои дебитанти актери, ама сварно се фини.трепкање
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
bingo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 2522
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 17:56
супер се
Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 18:04
ej jas vidov toa samo za kokainot, mene mi bese ok, neznam zs site se bunat??тага
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 18:05
Мимикрија што мислиш со тоа се бунат и за што се бунат?
неколку жолти ракии.

Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 18:06
pa pisuvase po vesnicive
mnogu bile surovi, i ne trebalo taka explicitno da bidat napraveni...

Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 18:09
mnogu pozitivna kampanja!!
дадададададада
Edno golemo Bravo, Da za kampanjata, Ne za drogata!!
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 18:10
Originally posted by mimicria mimicria напиша:

pa pisuvase po vesnicive

bile surovi?!?!

pa tie sto se bunele izgleda ne videle vistinski horor, kako vistinskite zavisnici se odnesuvaat...vistinata e daleku posurova...za zal!
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 18:16
Originally posted by mimicria mimicria напиша:

pa pisuvase po vesnicive

Биле многу сурови???изненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадување

Па како требале да ги прикажат?-Како патување во рајот на магично ќилимче???

Она е реалноста кај наркоманите,она е чистата реалност.
неколку жолти ракии.

Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 18:52
Mene navistina mi e zal NO vie ste tie koi se daleku od realnosta .
Istotaka so zalenje konstatiram deka vashiot socijalen zivot se sveduva na strogo sterilna okolina .
Toa sho e prikazano na tie reklami e marketing . Napraveno e da izgleda grozno za da odvrati nekogo od toa .  Jas ne povikuvam na koristenje droga NO jas priznavam edna rabota.....probav ne mi beshe ubavo , ne e toa za mene . Vie i poanatmu ste samo neinformirani i nishto povekje od toa .
Realnosta `ne kaj narkomanite tuku kaj lugjeto sho koristat droga e sosema poinakva , ako na nekoj mu smeta ovakva klasifikacija togash neka bide realnosta kaj narkomanite .

Znaete li koj ja finasira ovaa kampanja ?
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 23:21
Дрогата е пекол и за нарко-зависниците и за нивните семејства како и за околината во која живеат. Во поголеми рамки наркоманијата и нарко-бизнисот се невидена штета за општеството од аспект на криминал и социјална деструкција.
Не ги погледнав трејлерите но знам за што се работи а ваквите рекламни кампањи ги има по многу земји и не гледам причина зашто и не би биле експлицтни во своето излагање.
Ако може на кутиите цигари да илустрираат слики со експлицитен карактер(рак на грло, заболувања на усната шуплина, фетуси во развок и сл)  за да им ја доближат сликата на луѓето од последиците од пушењето, зашто да не може и да се прикаже животот на наркоманите во рекламна порака.
Дени Бојл направи Бум со својот филм Trainspotting на оваа тема и ја постигна целта.
Кунзумирањето дроги освен за „тешките богаташи„ кои имаат средтства овој порок да го применуваат во нивниот вртоглав живот и да си приуштат врвна лекарска помош за рехабилитација и сетто тоа да изгледа ко мачкина кашлица не е и случај со обичните смртници кои тргнале по патот на автодеструкцијата кој е гаден и мизерен.
Луѓето треба да се едуцираат и тоа е единствен начин да ги поттикне луѓето на размислување без да им се врши директен притисок.
даThumbs Up
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2010 во 23:43
Спотовите имаат цел да ги разбудат и потенцијалните и сегашните жртви на дрогата,но не се само нарко зависниците жртви,жртви се и семејствата и блиските.
Пред два дена почина млад човек кој го знаев и имав со него едно здраво.
Почина од дрога,зад себе остави жена и деца,се надевам дека спотовите од оваа кампања ќе ги разбудат сите во кои останала барем малку желбата за живот,желбата за семејство и се што ќе донесе иднината,неизвесна е но ризикот е барем помал кога се размислува без влијанието од дрогата.
Од Едукација нема зијан,и во случајов е најмалку важно кој ја финансирал кампањата.
неколку жолти ракии.

Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2010 во 00:12
Originally posted by ma4kica ma4kica напиша:

Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Mene navistina mi e zal NO vie ste tie koi se daleku od realnosta .
Istotaka so zalenje konstatiram deka vashiot socijalen zivot se sveduva na strogo sterilna okolina .
Toa sho e prikazano na tie reklami e marketing . Napraveno e da izgleda grozno za da odvrati nekogo od toa .  Jas ne povikuvam na koristenje droga NO jas priznavam edna rabota.....probav ne mi beshe ubavo , ne e toa za mene . Vie i poanatmu ste samo neinformirani i nishto povekje od toa .
Realnosta `ne kaj narkomanite tuku kaj lugjeto sho koristat droga e sosema poinakva , ako na nekoj mu smeta ovakva klasifikacija togash neka bide realnosta kaj narkomanite .

Znaete li koj ja finasira ovaa kampanja ?

Зен без разлика кој ја финансира рекламава е навистина поучна...нашиот живот не се сведува на стерилна околина..туку сакаме да живееме здрав живот а здравиот живот не иде во комбинација со хероин..сакаш да кажеш дека животот на наркоманите не е таков?!?дека се е маркетинг?!?епа подобро е да биде маркетинг него вистински живот на некој од нас..зарем треба да почнат да рекламираат..деца земете дрога..ве крева во облаци и ве треска на земја...земете пак и пак и пак..станете зависници и завршете како уште еден споменик на гробишта...
јас ќе ти кажам една сторија што е од мојот живот..вистинска е..не е измислена...
пред неколку години почина мој прв братучет...тука во скопје..тој почна да се дружи со лошо друштво од многу мали нозе...почна да се дрогира да изнесува работи од дома..татко му почина..остана сама мајка му со брат му..неможеше жената ништо да направи...го гледаше од ден на ден како тоне..како се враќа дома и нема ориентација ни колку е саат незнае ни колку дена не бил дома..почна да краде по продавници..од комшии..од пријатели...на тетка ми и се умираше..неможеше ни комшиите да ги погледне во очи..ние и праќавме пари за да ги покрива штетите на братучет ми..тоа лето ние дојдовме во скопје..тој со "друштвото" извршиле вооружен грабеж..им требале пари за дрога...полицијата го бараше по цело скопје..го криевме затоа што несакавме да заврши во затвор..го шетаа од кај едни роднини кај други..пола време беше несвесен...незнаеше ни каде е ни што му се случува...повраќаше во када цело време..рацете му беа цели со рани..кожата му беше чудна...лицето пропаднато..мислиш дека е човек од 40 години а не момче на 20 и нешто..збореше толку нејасно што едвај се рабираше..беше слаб..коска и кожа..не јадеше скоро ништо..бараше само да биде со другарите за да се дрогира..тетка ми со татко ми цело време се тресеа врз него...да не му се слоши..да не треба да викнат брза помош...и татко ми ја убеди да пријави дека син и е дома..заврши во идризово..таму го снабдуваа со дрога..еден ден решил дека му е доста...се обесил со чаршафи во идризово!...зошто го избра тој пат?!?..брат му заврши факултет се вработи во банка..има жена..кола...среќа...ИМА ЖИВОТ!...брат му го нема..самиот тој реши така..
И јас сум пробала..само поради тоа што сакав да видам како е...а се плашев да не завршам како него..повраќав два дена..знам дека јас не припаѓам во тој свет..
Мислиш дека не сме неинформирани?!?!
можам со сигурност да ти кажам дека ниввата реалност е нереална..јас го знам тоа..за мене тоа е така и нема поинаква класификација...убаво ми е на овој свет..во оваа реалност...заебан живот полн со проблеми и сплетки...ама подобро да се замарам со секојдневни глупости отколку да бидам секој ден дрогирана да личам на братучет ми..финансиски (и психички) да ги исцедам моите и на крај да умрам...ако влезеш длабоко во тој свет ти нема излез..ретки се тие што имаат желба да се излечат...
извинете што го развлеков постот..ама морав да се искажам како што треба...
RIP братче..те сакам

п.с сега видов дека владата го финансира ова..подобро да го финансира ова него да става знамиња на пешачки и да носи споменици во скопје!

Ma4kica zal mi e sho si bila svedok na se ona sho opisha vo tekstot .

Pravo da razjasnime deka drogata ne e za sekogo . Ne e za siromashni kako sho ednash imam kazano na druga tema deka drogata e za tie sho im e sreden zivoto i sekako drogata ne e za slabi labilni lichosti (ne sakam da vregjam nikogo so ova ) koi se skloni kon zavisnosti . Patot od preteruvanje se znae kaj zavrshuva .
Duri i aspirinot ima kontraindikacii kako i sekoja druga sintetichka supstanca . Znachi ako sekoj e svesen pred vreme za kontraindikaciite (samo ne onakvi prikazani na spotovite , barem ne do toj stepen ) kje znae od sho treba  da se pazi .
E sea kolklu za primer chisto za sporedba . Neknja eden komshija pochina , dolgogodishen alkoholichar .
Kolku vo Makedonija ima semejno nasilstvo poradi alkoholizam i kade se moze da se kupi ili da se napravi alkohol , procent na dostapnost 100% .
Kolku od vas sho se protiv droga koristite diazepam , demetrin , heleks , leksilium , asentra i da ne nabrojuvam ostanati antidepresivi i drugi vidovi na tableti od kkoj samo mislite deka vi e poarno....barem vo prvo vreme .
Lichno jas imam probano skoro se osven igla za koja mozam da kazam deka ako sum imal kontrlolirani uslovi i toa kje sum go napravel . Sum ja osetil onaa mrachna strana koja vie ja opisuvate kako pekol , realno da pravime muabet...ne e izmislena...postoi NO jas ne zaglaviv nikade .
Vo poslednive 5-6 god. sum iskluchivo na marihuana i hashish i povremeno ama navistina popvremeno i toa bash poradi cenata skijam od vreme na vreme . Najvekje sum asptiniral 10 meseci bez nishto i toa poradi domashni problemi ednostavno nemav potreba od nishto takvo znachi nitu ednash ne osetiv potreba " da izbegam od realnosta " .
I zatoa ne bi sakal da bidam pogreshno svaten , vie ste tie koi ne znaete kako e i kako treba so narkotici .

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
tamara1990 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Септември.2008
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tamara1990 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2010 во 02:46
Filmovite ne se surovi, surova e realnosta...Toa sto e tamu, toa e zivotot na eden narko zavisnik ili kako da se izrazam,nekoj sto zloupotrebuva droga...Bravo za ovaa kampanja,dosta e poucna,ne samo za mladite generacii, tuku za site.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.