|
БАРАМ ПОМОШ |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
GEMINI
Сениор Регистриран: 01.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Јануари.2010 во 11:55 |
KAKO DA GI OTVORAM CR2 FAJLOVITE OD CANON 5D MARK II VO FOTO SHOP. CRW GI OTVORAM AMA SO OVIE NE MI IDE.
OMLADINO POMAGAJTE NA OLD TIMERI POZDRAV GEMINI |
|
http://www.youtube.com Chesma Sharena
|
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За да се отвори CR2 фајл вофотошоп потребен ти е Adobe Camera Raw (ACR) Plugin. Во фотошоп CS3 и CS4 плагинот е интегриран во самиот програм, доколку имаш постара верзија (СЅ2 или помала), ќе мора да инсталираш една од поновите.
Друга работа, која исто така е можна, е дека твојот софтвер не е апдејтиран и не може да ги отвора фајловите од новиот апарат кој патем е произведен откако е направен фотошоп СЅ3 Не сум сигурен дали фајлот Camera Raw.8bi може да се инсталира во верзија помала од СЅ3, но знам дека може да се инсталира во СЅ3 и СЅ4. Провери ја верзијата која ја имаш во твојот фотошоп и пробај да ја замениш со апдејтираната Camera Raw 5.6 верзија. Camera Raw 5.6 ги поддржува следните апарати http://www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html Поздрав, Боби |
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bobicar uspeav da go otvoram CR2, najdov plag in,ZA CS4, no ne mozam da najdam za CS2. Vo sekoj slucaj ke instaliram i foto shop CS4. Kerkata go ima na nejziniot kompjuter i plaginot raboti..
VO SEKOJ SLUCAJ BLAGODARAM ! Изменето од GEMINI - 16.Јануари.2010 во 15:07 |
|
|
|
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najnoviot canon DPP bi trebalo da ja vrshi istata rabota, jas isklucivo so toa gi otvaram
|
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OOO Gemini, pa ti ne si se pofalil deka imash MkII !
:) Kuga ke mu tureme firmware-ot za full manual exposure control vo movie mode ? Pozdrav Igor PS: So GOLEEEMO zakasnenie - Srekjni praznici. Chunki ne sme se vishle. |
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Igorce pa ti se gubes kako stara para ?????
PA KE GO NAMOKREME JAVI SE KOGA SAKAS. |
|
|
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekade ovde na forumov Branko go bese postavil linkot so upastvoto za instaliranje na noviot Firm ware za Canon 5d MK II, ne mozam da go najdam ????
pozdrav gemini |
|
|
|
love nikon
Група Регистриран: 30.Јуни.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pocetnik sum vo slikanje i nemam nekoe golemo iskustvo.
Imam nikon d60 standard objektiv negov i nisto drugo posebno,najcesto slikam se(nastani,pejsazi,portreti ...)sto da kazam za aparatot moze i da zgresam posto sum pocetnik megjutoa e i dobar ne e ...? Dosega sum zadovolen odnego no imam eden problem koj sto me navede da vi pisam tokmu, a i voedno da razmisluvam za nesto pojako od d60 a toa e d300 na primer.Spored toa sto go gledam zanego (d300) me fascinira pa eve sakam i vie nesto da mi kazete za moeto mislenje t.e.za mojata opredelba na nov aparat konkretno za d300,megu drugot imam i vtor problem koj sto mi treba vasa pomos.Pogolem del od slikit sto gi slikam se (SLIKI POD SVEKI)znaci nokno slikanje kade sto d60 malku me maci okolu toa slikanje e sega nemam tolku golemo iskustvo i moznost za da go razrabotam toj problem okolu sozdavanjeto na takvi sliki.Pokonkretno sakam i da mi pomognete okolu takvoto slikanje i da me posovetuvate za izbor na objektiv za takvi sliki i takov vid na objektivi kade sto ke ja dadat baranata slika.Da ne dolzam poveke se nadevam deka ke me razberete i se nadevam deka ke mi pomognete. |
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BRANKO DAJ PUSTI GO LINKO !!!
|
|
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za slikanje pod svekji ni D300 nema da ti zavrsi rabota. Ti moras da si kupis visokoosetliva masina, i toa isklucivo Nikon D3S so ultra brzi lekji kako 50/1.4 ili 24/1.4. Nikako nemoj da kupuvas lekja pospora od f2.0. Ne se zamaraj so D300, slab e. D3S e vistinskiot izbor za fotografiranje na svetlo od svekji Seriozno, D300 nema da ti pomogne mnogu ako si pocetnik. Prvo nauci da gi kontroliras kamerata i svetloto, pa otkoga navistina kje naucis, skokni na poskapa masina. I so D60 se vadat odlicni rezultati ako znaes sto pravis, ako seuste ucis, ni D3S nema da ti pomogne. Kako za pocetok kupi si eden dobar stativ, i ne zali pari za nego deka koga kje ja smenis kamerata stativot kje ti ostane. I zapisi se na nekakov k*rs za fotografija, na primer vo Makedonski Centar za Fotografija redovno organiziraat k*rsevi za pocetnici. Kje zapoznaes lugje so koi licno kje delite iskustva. Denes so bilo koj DSLR mozes da napravis odlicna fotografija, taka sto nova kamera nema da ti pomogne ako prvo ne naucis kako da ja kontoroliras. P.S. Ako vekje sakas da se podnovuvas zemi si nova lekja kako na primer Nikon 35/1.8 DX. 200 evra e vo PixPlus nova. Изменето од Tegla - 06.Јули.2010 во 14:41 |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
love nikon
Група Регистриран: 30.Јуни.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo TEGLA.
(Ne se zamaraj so D300, slab e. D3S e vistinskiot izbor za fotografiranje na svetlo od svekji) d300 + 50mm f1.8 =80000den d3s =5,200$ samo body e sega sto pravime tuka a ali sepak ne znam i jas malku sum zbunet i ke mi treba vreme za da se odlucam okolu mojov problem sto go imam. pozdrav |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izgleda ne si ja procital ubavo mojata poraka. Pozdrav. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
metomax
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 19.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 89 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da kazam samo deka ne se prodava veke d300,ima samo d300s, i e baagi poskap od 80k,i drugo podobro zemi 35/1.8 DX,otkolku 50mm 1.8,oti ovoj vtoriot e igracka:)
Изменето од metomax - 07.Јули.2010 во 01:08 |
|
http://metomax.110mb.com/
|
|
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama fakja na d3s :D
|
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |