|
Која држава е најблиску до Царството БОЖЈЕ и зошто |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Декември.2009 во 23:02 |
Пред неколку децении германско-американскиот психоаналитичар, социјалпсихолог и филозоф со еврејско порекло - Ерих Фром - ја окфалификува титова југославија како земја во која има многу добра социјала, за самиот покасно да се пресели во швајцарија и таму да живее и практицира до крајот на својот живот. Би ве замолил за ваше мислење на прашањето: Која држава на планетата земја е најблиску до Царството БОЖЈЕ и зошто? |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Makedonija ...
Zatoa shto vo nea se rodilo Hristijanstvoto ... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас лично верувам дека; доколку народот што живее во македонија повторно го стави ЖИВОТО ЕВАНГЕЛИЕ пред традицијата, нацијата, историјата, ... кои во суштината и се противат на Вистината, тогаш македонија ќе ја надмине и швајцарија!
п.с. Вистина е дека првиот човек (поточно жена) на европскиот континент што ја прифати Верата ХРИСТОВА беше “македонец“, но тоа незначи дека во македонија се родила Верата ХРИСТОВА! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koja e zenata- Marija Magdalena ???? |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лидија?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И една богобојазлива жена од градот Тиатир, по име Лидија, која продаваше црвени ткаенини, слушаше; и Господ и го отвори срцето да внимава на она, што го зборуваше Павле. (Дела Ап.16:14)
|
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da no shto e so Marija ????
|
|
Give me your secrets
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tocen odgovor . |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Израел! |
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Niedna drzava ne e ni blisku do Bozjeto Carstvo. Nema niedna drzava bez nepravda, kriminal, zagaduvanje, nasilstvo, stradanja, nevrabotenost itn. Spored Biblijata,vo Bozjeto Carstvo nema da ima starost, bolest, smrt... (Otkrovenie 21:3,4) Dojdi Gospodi Isuse! AMIN ! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АМИН! Се сложувам со тебе Кингдавиде, но сигурно има држави кадешто повеќе се верува и практикува Мудроста БОЖЈА (Христос) од други држави кои многу повеќе Му се противат и затоа ...! |
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
For Mary Magdalene, committed to the military method of spreading Judaism against Roman paganism, Jesus had betrayed all they had worked for. She separated from him and initiated a divorce, soon after the birth of their third child. The legalities of the divorce were carried out by Paul, who as a former Pharisee condoned divorce. He also officiated at the second wedding of Jesus, to Lydia. It took place in Philippi in Macedonia, for the Christian party was by now based in Europe, looking to Rome rather than Jerusalem.
Na ovaa Lidija mislite ???? |
|
Give me your secrets
|
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од кај е текстов? |
|
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 13:44 |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |