![]() |
|
Sanyo Eneloop dve baterii i polnac |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | |
marjanco ![]() Нов член ![]() Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 19.Декември.2009 во 12:27 |
kade moze da go kupam polnacot so dvete baterii(kompletot) i dali znae nekoj kolku mAh se?
refot kade e toa i dali ima osven refot vo druga prodavnica da se prodava? |
|
![]() |
|
Dimco ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ![]() ![]() Регистриран: 31.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 64 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Marjanco,
Vo pix plus gi ima. pozdrav |
|
![]() |
|
marjanco ![]() Нов член ![]() Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 18 |
сега видов на нивната веб страна,е сега друго да ве прашам,гледам најверојатно се 2000 mAh па ме интересира да не е малку? дали да купувам батерии со 2000mAh или да бидат минимум 2500 mAh? П.С.имам апарат сони dsc s-60 кој е за домашна употреба,но мислам дека брзо ги троши батереиите. Изменето од marjanco - 19.Декември.2009 во 13:07 |
|
![]() |
|
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Не се гледа тоа така, баш... Ама ајде. Земи ги енелоопот со 2000, и спореди ги со било кои други батерии... Ќе видиш колку значат (или не значат) тие бројки.
|
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Eneloop se zakon baterii. Ne se zamaraj so toa deka pisuva 2000, a na nekoi drugi 2500. Otkoga gi otkriv site uredi doma imaat sega Eneloop
![]() |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
kostovigor ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Користам Eneloop, и дури си земав +4 батерии (ги користам за блиц) . Многу сум задоволен бидејќи држат многу подолго за разлика од други батерии (според карактеристики, имаат и многу мал discharge за разлика од остантите батерии).
Единствен проблем е што многу споро се полнат (приближно 20 часа +/- 2-3 часа - поради тоа си земав уште еден сет од 4 батерии). Јас би ти препорачал да си земеш сет од полнач со 4 батерии за додека ти се полнат едните (нели, поради долгото полнење) да имаш еден пар резервни. Побарај во ПиксПлус. Ако нема таму, има во Германос. 4батерии + полнач = 1250ден 4батерии - 900 ден Ова се приближни цени, не се точни. Поздрав. |
|
![]() |
|
nikola_bb ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 201 |
jas koga bi zel bi zel od germania od ebay gi gleav cenite za 4 baterii sose postarina e 10 evra i stigaat za nedela dena
|
|
![]() |
|
KoKi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
uste eden glas od mene za Eneloop!
odlicni se! na momenti se dvoumam dali da zemam da gi dopolnam posle dooolgo koristenje mislejki deka se isprazneti, iako ne pokazuvaat takvi znaci ;) ne e tocna informacijata za 20 casa... se polnat 10-12 casa maksimum, so nivniot punjac jas go imam kompletot punjac+4baterii od germanos 1230denari od pred nekolku meseci |
|
![]() |
|
kostovigor ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
![]() |
|
KoKi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
sega proveriv
na ebay 4xAA baterii se tocno 10eur a ima i komplet, polnac so 8xAA baterii, 2xAAA baterii, 4xC i 4xD adapteri/spacers (za dobivanje na tie podebelite baterii so vmetnuvanje na AA vo adapter) za 58$ = 2500denari so prevoz Ebay Item number: 260489416553 |
|
![]() |
|
Dimco ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 31.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 64 |
Druzhe,
kako shto mozheshe da prochitash, koj gi probal eneloop, nikogash vishe ne kupil drugi baterii. Ja kako neprobani gi zemav niv 4 i ushte drugi 8 (drug poeftin brend, so 2.500 mAH...). Posle 2 godini koristenje osumte gi polnam od denes za ako treba utre da rabotam a eneloop-ot koga se polni, ne se praznat sami od sebe, samo od rabota. Ne se zamaraj so drugi baterii, ti kazhaa dechkive shto probale i kolku se zadovolni. Ako sakash za godina pak da kupuvash zemi drugi, ako sakash reliability samo eneloop. Aj dosta gi falime sea, neka frlat nekoja baterija tuka na site...:) Pozdrav, D |
|
![]() |
|
within ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 119 |
Eneloop испаднаа солиден избор, имам и јас 4 батерии со полнач, а зедов и за татко ми во фирма ја зедов истата комбинација и траат доста подолго од претхоните батерии со по 2700 mah, иако eneloop се 2000.
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
ja blic koga kupuvav zemav polnac i eden par i mozam samo da gi pofalam. tocno e toa deka dolgo se polnat, ama i xtra dolgo traat. moze 2-3 meseca gi nemam polneto, ama blicov uste fura.
|
|
![]() |
|
kiko_33 ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 12.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Samo Eneloop
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |