|
Дали христијанството забранува алкохол? |
Внеси реплика | страница 123 10> |
Автор | ||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Декември.2009 во 23:38 |
|
islamskata religija go zabranuva alkoholot da se konzumira, prasanjeto mi bese dali hristijnastvoto go zabranuva konzumiranjeto alkohol t.e dali ima zabrana vo biblijata,,
ako ima zabrana togas zasto svestenicite od pravolsavna veroispoved go praktikuvaat toaa i go podrzuvaat konzumiranjeto alkohol, |
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Nya
Нов член Регистриран: 26.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема забрана и затоа го практикуваат. Повели стани христијанин па и ти ќе можеш да си пиеш вино
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci ti sakas da kazis deka so umerena kolicina dozvoleno e
|
||
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не се пијанете со вино, во кое е разузданоста, туку полнете се со Духот(poslanie na pavle do efesjanite5,18,) jas ova go gledam kako zabrana |
||
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
site allholicari na pocetokot bile umereni
|
||
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дозволено е консумирање ( се мисли на умерена количина, а и современата медицина препорачува да се пие малку вино, за подобрување на крвната слика и слично ), ама забранета е злоупотреба ( пијанство ) на алкохолот. |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, за луѓето што се психолошко лабилни или се противат на СОВРШЕНОТО УЧЕЊЕ, за ними е потполно забранет! Изменето од spiros - 07.Декември.2009 во 00:03 |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
istrazuvanjeto dokazalo deka sekoj alkoholicar zapocnal umereno ni eden alkoholicar ne zapocnal da pie so namera da stane pijanica
a dali ima nekoj umeren alkoholicar ? ili pak nikogas ne se opil se razbira onoj sto go konzumira Изменето од el_kevser - 07.Декември.2009 во 00:06 |
||
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Коренот на алкохолизмот е во нестабилноста на душата (психата) а не во алкохолот!
|
||
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti spirose bide iskren ako imas konzumirano alkohol
dali nekogas si se opijanil si pod dejstvo na alkohol bidi iskren |
||
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Единствениот БОГ мие сведок дека се имам опиането и дека од мојата 17 година па навака веќе никогаш не сум бил пијан од алкохол или некое друго опојно срдество!
Изменето од spiros - 07.Декември.2009 во 00:15 |
||
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За тој проблем говори со алкохоличар, јас познавам многу луѓе кои консумираат вино многу малку и никогаш не се опијаниле или нешто слично, иако познавам и други случаи, ама кај тие вторите намера да се опијанат постои со консумирањето, кај првите не постои таква намера и никогаш не го сториле тоа. |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
п.с. Медицински интервенции не ги сметам! |
||
||
Внеси реплика | страница 123 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |