![]() |
|
АНГЕЛОВ - "ДОСТОИНСТВО" ЌЕ ГИ ИЗДРЖИ ПРИТИСОЦИТЕ |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
SINA PTICA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Април.2008 Локација: Argentina Статус: Офлајн Поени: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 19.Ноември.2009 во 21:02 |
АНГЕЛОВ - "ДОСТОИНСТВО" ЌЕ ГИ ИЗДРЖИ ПРИТИСОЦИТЕ ОД МВР
Денес се случи и ова.......... погледнете, http://www.telma.com.mk/video_vesti.aspx |
|
,,орлите рано летаат,,
|
|
![]() |
|
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Го погледнавме И....мислам твојот став е потребен за да се развие дискусија |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
За жал паричката секогаш има две страни. Секогаш постојат 2 вистини. Кој е во право ке покаже времето, настаните. Сите ние кои спиевме дома или седевме покрај телевизорот имаме поинаков став од оние кои беа таму директно на фронтовските линии. Мислам дека никогаш и нема да знаеме како им беше.
Стојанче Ангелов на распит во МВР |
|
![]() |
|
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Кога им требаше за на боиште беше јунак а сега секоја будала ќе кажи нешто за него.Оваа е страмота за Македонецот
|
|
![]() |
|
Zajcef ![]() Сениор ![]() ![]() TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Да видам да не верувам...
|
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
![]() |
|
Buggyman ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Како за кого, за некого мајка а за некого маќеа.... Ова е цитат на двајца форумџии од еден друг форум: - “Molam?!?!?!? Znaesh li ti deka za prvata ofanziva na makedonskata vojska site mladi bea sobrani od Tetovskata okolija?!?!?! Imam eden kup prijateli koi vrska nemav deka se na kale ili u Selce ili Lavce... se duri ne mi dojdoja doma ko vampiri da se preoblechat ili istushiraat! Toa deka nas ne branea samo od Istochna Makedonija go svakjam kako navreda!!! I na krajot na kraishtata ne veruvam deka vaka bi diskutirala da zhiveeshe vo Tetovo za vreme na krizata... a bogami i ne samo za vreme na krizata tuku voopshto da zhiveeshe vo Tetovo. Se obiduvam da se ogranicham od vakvi temi, bidejki mi vrakjaat loshi sekjavanja, no ponekogash chovek nemozhe da se vozdrzhi. A shto se odnesuva do Boris Trajkovski t.n. Chovek Izjava, nemam shto da kazham... mislenjeto za nego deka e tezhok imbecil i moron go zasnovav ushe koga vtoriot den od neredite na Tetovchani sobrani pred sobranieto im reche "Sho mi barate oruzhje koga prvi ste pobegnale od Tetovo"!!! Втор цитат... - “Prvo, za vreme na krizata 2001 imashe regrutirano vojnici od cela Makedonija i nema shto da se raspravame od Istochna bile, od Zapadna bile... Drug e faktot shto navistina Boris Trajkovski trebashe da proglasi voena sostojba i vojskata da ja prevzeme rabotata vo svoi race, a ne da sedat site so pushki po snegovite i da gledaat kako UCK ili ONA/ ANA (ne e ni bitno) si kopa rovovi, i taka da im pagja moralot. Toa psihichki te istoshtuva, a posle slushash deka tvoi kolegi (vojnici) se ubieni, napraven e masakr i red drugi raboti. Za toa nikoj ne ni e kriv, osven drzhavniot vrv. Nashata vojska imashe potencijal da go reshi toa mnogu brzo (potochno da recheme da go "zadushi"). Shto se odnesuva do makedonskite paramilitantni strukturi, od lugje shto bile vo UCK imam slushanoto deka gore po planinite chaj si piele i kafe so niv (vo stil aj sea kje pukame-aj sega kje se zaebaame). Da ne zaboravam da kazham deka vojskata nemashe shto da jade, dodeka "nash*te lavovi" ne znaeja sho da im prvata na suvomesnatite proizvodi i sokovi. Za vojnata ima ushte mnogu da se zbori, za politikata isto taka. Sum imala mnogu kontakti so Albancite (privatni, sluzhbeni) i iskreno lichno nikoj nishto ne mi napravil, (iako tatko mi za malku faleshe vo Tanushevce da zagine od nagazna mina), nemozham da okarakteriziram eden narod kako "losh, gjubre," i red drugi raboti. Problemot e vo nas. Koga nie kje znaeme kako da si ja sredime drzhavata, koga nekoj shto kje dojde na vlast barem malku kje pomisli za drzhavata - a ne kako cela familija da si ja namesti na direktorski mesta, koga narodot kje ima sigurnost vo pravniot sistem, koga site kje plakjaat danoci... i red drugi raboti - e tek togash mozheme da go barame problemot vo drugite. Koga zboruvam za vlasta mislam za celokupnata vlast ( od makedonski i albanski politichki partii), zoshto znaeme deka vojnata e najdobar nachin da se profitira, a narodot normalno strada, bez razlika na negovata nacionalnost. (Превземено од друг форум.) Најтешко им беше на сите оние кој мислеа дека војната е видео игра каде што има “катче за да си ја надополниш енергијата“. Кога се соочија со реалноста, ја сменија “сликата“ а посебно оние кој не беа под “заштита на партијата“ и беа праќани на најризичните подрачја. Изменето од Анастеа - 21.Ноември.2009 во 10:49 |
|
Homo homini lupus est...
|
|
![]() |
|
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Za da mozes da kritikuvas i da davas mislenje za nekoi raboti, treba da imas legitimitet. Nego kje go steknes ako si bil del od taa rabota.
Se drugo spagja vo kritizerstvo i mlatenje prazna slama, najblago receno. Ova se odnesuva na "vtoriot citat" od prethodniot post. Edno e da dades subjektivno ili objektivno mislenje, koe kje proizleze od tvojot stav, sosema drugo e da naslusnes nesto koe ne si go videl i ne znaes dali e tocno i spored nego da formiras mislenje, pa uste i da se prezentiras so nego... |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Втор цитат...
- “Prvo, za vreme na krizata 2001 imashe regrutirano vojnici od cela Makedonija i nema shto da se raspravame od Istochna bile, od Zapadna bile... Drug e faktot shto navistina Boris Trajkovski trebashe da proglasi voena sostojba i vojskata da ja prevzeme rabotata vo svoi race, a ne da sedat site so pushki po snegovite i da gledaat kako UCK ili ONA/ ANA (ne e ni bitno) si kopa rovovi, i taka da im pagja moralot. Toa psihichki te istoshtuva, a posle slushash deka tvoi kolegi (vojnici) se ubieni, napraven e masakr i red drugi raboti. Za toa nikoj ne ni e kriv, osven drzhavniot vrv. Nashata vojska imashe potencijal da go reshi toa mnogu brzo (potochno da recheme da go "zadushi"). Shto se odnesuva do makedonskite paramilitantni strukturi, od lugje shto bile vo UCK imam slushanoto deka gore po planinite chaj si piele i kafe so niv (vo stil aj sea kje pukame-aj sega kje se zaebaame). Da ne zaboravam da kazham deka vojskata nemashe shto da jade, dodeka "nash*te lavovi" ne znaeja sho da im prvata na suvomesnatite proizvodi i sokovi. Za vojnata ima ushte mnogu da se zbori, za politikata isto taka. Sum imala mnogu kontakti so Albancite (privatni, sluzhbeni) i iskreno lichno nikoj nishto ne mi napravil, (iako tatko mi za malku faleshe vo Tanushevce da zagine od nagazna mina), nemozham da okarakteriziram eden narod kako "losh, gjubre," i red drugi raboti. Problemot e vo nas. Koga nie kje znaeme kako da si ja sredime drzhavata, koga nekoj shto kje dojde na vlast barem malku kje pomisli za drzhavata - a ne kako cela familija da si ja namesti na direktorski mesta, koga narodot kje ima sigurnost vo pravniot sistem, koga site kje plakjaat danoci... i red drugi raboti - e tek togash mozheme da go barame problemot vo drugite. Koga zboruvam za vlasta mislam za celokupnata vlast ( od makedonski i albanski politichki partii), zoshto znaeme deka vojnata e najdobar nachin da se profitira, a narodot normalno strada, bez razlika na negovata nacionalnost. точно така ........ потполно коректно кажано ....... а да не заборавиме да напоменеме дека во “ лавовите “ беа примани ИСКЛУЧИВО луѓе од редовите на вмро .......
|
|
![]() |
|
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Nema da gi delam branitelite na "uhraneti i pregladneti", nitu na partii...
Razmisli malku samo za eden del od ciitatot i toa: "Problemot e vo nas". Изменето од Анастеа - 22.Ноември.2009 во 23:16 |
|
Incredible Blue
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
а за лавовите има и повеќе ... тоа е само мал дел ........
не знам од каде идеја дека навредувам само со тоа што зборувам онака како што е ![]() Изменето од Анастеа - 22.Ноември.2009 во 23:18 |
|
![]() |
|
Onaka kako sto ti mislis deka e.
Napravi granica. I jas imam sto da kazam kako kontra argument, ama ne sakam da zboram protiv nekoj sto ja branel Makedonija. Imam sovest i moral, i nema na nekoj sto ne ne saka kako narod da mu davam "oruzje vo raka", idei kako uste povekje da ne razedinuva. Od moja strana, tolku od muabetot. Изменето од Анастеа - 22.Ноември.2009 во 23:22 |
|
Incredible Blue
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Marko Polo 1 и МАРШАЛ следен пат ако видам упропастена тема поради вашата лична нетрпеливост, нема да има толеранција, ќе следуваат суспензии!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |