![]() |
|
Човековата вредност - во љубовта или знаењето? |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | ||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 16.Ноември.2009 во 21:32 |
|
Според вас...
Кој од овие личности треба да биде највреднуван и кој од овие ќе биде ваш херој? * Секој од овие луѓе е симпатичен, пристоен, шармантет. ![]() 1. Човек кој љуби, а е неук. 2. Човек кој ја разбира љубовта теоретски, ук е и умее многу работи, но не знае да ја живее самата. Едноставно тоа е човек посветен на школата. Што ќе му е на првиот љубов, кога појма нема што прави. А што на вториот знаење, кога ништо не знае? |
||
![]() |
||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Исто можете да коментирате,... мислам тие што се љубители по славата, парите и почитта, можат да си ги образложуваат мислењата дека човекот го прави самата слава итн, итн.
![]() |
||
![]() |
||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
|
Tri loshi opcii si dal...
Na mene ne mi se dopagja niedna varijanta od predlozenite. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Sovrsheniot chovek e onoj koj ljubi i koj znae... neli?
![]() OK, Darko ja postavi temava so sosem drug kontrast na um. Od takov aspekt ljubovta sekako e na prvo mesto... ne znam na komu bi mu trebalo chovek koj nalikuva na kompjuter - s'e da znae, a nishto da ne chuvstvuva. Jas barem ne mozham da se zamislam da zhiveam so takva zhena. ![]() Od druga strana, ne bi razmisluval dali da go spodelam svojot zhivot so nekoja kako Rabija. So ljubov i razbiranje, onoa shto go narekuvame "zhivot" stanuva "uzhivanje", tokmu onaka kako sto Kreatorot imal na um koga ja sozdal Kreacijata i nas vo nea. Se razbira, ova e samo moe gledanje na rabotite, a dozvoluvam deka ima i drugi mislenja, osobeno zatoa shto deneshniov strogo materijalen terk na zhiveenje ljubovta ja stava nekade megju poslednite mesta na spisokot. ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
|
Ne postoi bezvreden covek na svetov .... sekoj ima nesto za koe treba da se ceni i da bide vrednuvan .... selekcijata koja nie ja pravime vo zivotot ja pravime spored nas i spored onaa sto nie go smetame za prednost .... Ednostavno kazano sekoe tendzerce si ima poklopce ... Iako nikogas nemoze da se povlece tolku stroga granica kako sto si ja povlekol ti vo temava neukiot tragac po ljubov ke si najde srodna dusa i komjuterot bez srce ke si najde soodveten program za ziveenje ... zatoa sto site nie imame svoja srdna dusa nekade , nekoj koj ke ne vrednuva za onaa sto sme ...
Jas konkretno sum za dve idealni polovini od dvete , skromno neli?
![]() |
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
![]() |
||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
|
mislam deka ne postoi covek so vakvi kombinacii
![]() a ako postoi togas nema ,,nishto,,-toj e prazen |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Јас пак не можам да расудам кого да сакам, а кого не по неговите вредности. Просто е, во емоции нема разум. Или го/ја сакам, или не.
|
||
![]() |
||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
|
Losha rabota ako nemozesh da rasudish kogo i zoshto sakash...nekoja mora so neshto da te osvoi. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Не можеш себе си да се натераш да сакаш или мразиш некој. Некој го сакаш најмногу, иако до сега те има повредено милион пати. А, некој пак што најискрено те сака, ќе му кажиш дека го сакаш само како другар. Или пак, имаш некој што ти го сакаш, а тој е само од некои причини со тебе, но не и од љубов. Затоа е и интересна и толку моќна љубовта. Треба да се заслужи, не можеш од секој да ја добиеш и никогаш не можеш да знаеш кога и во кого ќе се заљубиш. |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Taka e... ljubovta mozhe samo da se dava, a ne da se zema.
Mozhe da se primi...dokolku e ponudena. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
mariija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
|
vrednosta e vo znaenjeto da ljubish vistinski da ljubish
|
||
![]() |
||
MaRgRini ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 06.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
|
Za da opstani edna ljubovna vrska potrebno e dvajcata da se razbiraat megu sebe.SLavata ne znaci nisto,parite isto.Bez ljubov si nikoj i nisto.
Sreken e onoj koj umee da saka [:D/] |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
джабе ми е да знам се...кога не знам да лjубам.
|
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
I pak moeto moto...
NEMA LOSI INSTRUMENTI(ZENI),IMA SAMO LOSI SVIRACI(MAZI)!!! |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |