IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Човековата вредност - во љубовта или знаењето?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Човековата вредност - во љубовта или знаењето?

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Човековата вредност - во љубовта или знаењето?
    Испратена: 16.Ноември.2009 во 21:32
Според вас...
Кој од овие личности треба да биде највреднуван и кој од овие ќе биде ваш херој?

* Секој од овие луѓе е симпатичен, пристоен, шармантет.среќа

1. Човек кој љуби, а е неук.
2. Човек кој ја разбира љубовта теоретски, ук е и умее многу работи, но не знае да ја живее самата. Едноставно тоа е човек посветен на школата.

Што ќе му е на првиот љубов, кога појма нема што прави. А што на вториот знаење, кога ништо не знае?
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2009 во 21:33
Исто можете да коментирате,... мислам тие што се љубители по славата, парите и почитта, можат да си ги образложуваат мислењата дека човекот го прави самата слава итн, итн.намигнување
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2009 во 22:09
Tri loshi opcii si dal...
Na mene ne mi se dopagja niedna varijanta od predlozenite.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2009 во 22:38
Sovrsheniot chovek e onoj koj ljubi i koj znae... neli?

OK, Darko ja postavi temava so sosem drug kontrast na um.

Od takov aspekt ljubovta sekako e na prvo mesto... ne znam na komu bi mu trebalo chovek koj nalikuva na kompjuter - s'e da znae, a nishto da ne chuvstvuva.

Jas barem ne mozham da se zamislam da zhiveam so takva zhena.

Od druga strana, ne bi razmisluval dali da go spodelam svojot zhivot so nekoja kako Rabija.

So ljubov i razbiranje, onoa shto go narekuvame "zhivot" stanuva "uzhivanje", tokmu onaka kako sto Kreatorot imal na um koga ja sozdal Kreacijata i nas vo nea.

Se razbira, ova e samo moe gledanje na rabotite, a dozvoluvam deka ima i drugi mislenja, osobeno zatoa shto deneshniov strogo materijalen terk na zhiveenje ljubovta ja stava nekade megju poslednite mesta na spisokot.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 00:14
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

1. Човек кој љуби, а е неук.

2. Човек кој ја разбира љубовта теоретски, ук е и умее многу работи, но не знае да ја живее самата. Едноставно тоа е човек посветен на школата.

Ne postoi bezvreden covek na svetov .... sekoj ima nesto za koe treba da se ceni i da bide vrednuvan .... selekcijata koja nie ja pravime vo zivotot ja pravime spored nas i spored onaa sto nie go smetame za prednost .... Ednostavno kazano sekoe tendzerce si ima poklopce ... Iako nikogas nemoze da se povlece tolku stroga granica kako sto si ja povlekol ti vo temava neukiot tragac po ljubov ke si najde srodna dusa i komjuterot bez srce ke si najde soodveten program za ziveenje ... zatoa sto site nie imame svoja srdna dusa nekade , nekoj koj ke ne vrednuva za onaa sto sme ...
Jas konkretno sum za dve idealni polovini od dvete , skromno neli?
среќа
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 13:23
mislam deka ne postoi covek so vakvi kombinaciiзбунетост
a ako postoi togas nema ,,nishto,,-toj e prazen
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:00
Јас пак не можам да расудам кого да сакам, а кого не по неговите вредности. Просто е, во емоции нема разум. Или го/ја сакам, или не.
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:19
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Јас пак не можам да расудам кого да сакам, а кого не по неговите вредности. Просто е, во емоции нема разум. Или го/ја сакам, или не.

Losha rabota ako nemozesh da rasudish  kogo i zoshto sakash...nekoja mora so neshto da te osvoi.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2009 во 20:36
Originally posted by renatax renatax напиша:

Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Losha rabota ako nemozesh da rasudish  kogo i zoshto sakash...nekoja mora so neshto da te osvoi.

Не можеш себе си да се натераш да сакаш или мразиш некој. Некој го сакаш најмногу, иако до сега те има повредено милион пати. А, некој пак што најискрено те сака, ќе му кажиш дека го сакаш само како другар. Или пак, имаш некој што ти го сакаш, а тој е само од некои причини со тебе, но не и од љубов.

Затоа е и интересна и толку моќна љубовта. Треба да се заслужи, не можеш од секој да ја добиеш и никогаш не можеш да знаеш кога и во кого ќе се заљубиш.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2009 во 01:06
Taka e... ljubovta mozhe samo da se dava, a ne da se zema.

Mozhe da se primi...dokolku e ponudena.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
mariija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 2459
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2009 во 01:24
vrednosta e vo znaenjeto da ljubish vistinski da ljubish
Кон врв
MaRgRini Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Септември.2009
Поени: 70
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MaRgRini Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 00:05
Za da opstani edna ljubovna vrska potrebno e dvajcata da se razbiraat megu sebe.SLavata ne znaci nisto,parite isto.Bez ljubov si nikoj i nisto.
Sreken e onoj koj umee da saka [:D/]
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2009 во 14:42
джабе ми е да знам се...кога не знам да лjубам.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2009 во 14:55
I pak moeto moto...
NEMA LOSI INSTRUMENTI(ZENI),IMA SAMO LOSI SVIRACI(MAZI)!!!
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.