|
Што научив од родителите... |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Септември.2009 во 02:45 |
|
Значи освен што не научиле да зборуваме, да јадеме, да одиме, да се облекуваме-соблекуваме, да се шминкаме, да пушиме..., што ни останало од родителите како најдраг совет, животно школо, некоја мисла или поука од нивните искуства кои ни ги пренеле или на кои сме биле сведоци? Добри нешта кои ни се врежале во глава, како трајни впечатоци, поучни случки кои делувале како совети...? Или како лоши примери... какви не сакаме да бидеме, можеби...? Изменето од Анастеа - 13.Септември.2009 во 02:48 |
||
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Научив дека треба да се радувам на животот,треба да учам,треба да сум среќна,да ја сакам Македонија,да не крадам,лажам,да не пушам,да не пијам,да не се дрогирам,да бидам чесна,да ги сакам другите,да научам самостојно да живеам и уште многу други убави работи. А да заборавив..научив и да бидам за вмро-дпмне
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
roditelite se osmoletka, ulicata visa skola
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова посебно ВАЖНО, а ВАЖНА? |
||
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bidi ona shto si
|
||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vrednostite ne se isti za site...
|
||
DeepBlue
|
||
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не не..се што напишав е еднакво ВАЖНО |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Научив доста работи од нив, особено колку е важно да се грижиш за личниот живот и да не ти е многу гајле за блиски и далечни роднини. Ме научија колку е важно образованието, работата, да се биде корисен, да се стремиш кон успех и дека животот е суров а ти треба добро да го поднесуваш стоечки.Многу нешта научив од нив и се чудам дека како стареам многу почнувам да наликувам на нив и делумно се однесувам како нив. Сепак гледам да ги избегнам оние грешки кои тие ги направија и беа непоправливи.
Изменето од GlenKlouz - 14.Септември.2009 во 11:16 |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....да се остане свој на своето.
Изменето од zagor - 09.Февруари.2011 во 11:08 |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме научија да бидам своја, да се прифатам себеси таква каква што сум, а не каква што другите сакаат да бидам...
ме научија дека ништо во животот не се зема здраво за готово, туку дека мораш да бидеш цврст и да не потклекнуваш пред искушенијата со кои што секојдневно се среќаваш... од нив научив и дека не е убаво да се успее со помош на лага и газење преку лешеви за да го добијам она што го сакам - кога тогаш, казната те стигнува... научив дека е важно да се образувам, да учам, да работам, дека не е срамота да работиш било што се додека заработуваш на чесен начин; и дека од зборови нема многу фајде, побитни се делата... Им замерувам што ме научија да не ги покажувам чувствата - тоа е добро ако не сакаш другите да знаат колку ти е тешко или колку те повредиле, ама пак не е секогаш добро да затајуваш како навистина се чувствуваш - и се трудам тоа да го променам - засега добро ми оди... Знам дека не би сакала да повторам некои од нивните грешки... впрочем, учам од нив! |
||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Татко ми: да стоjам цврсто на земjата. Ако треба да избирам
меѓу можното и посакуваното, да одберам вистинското. Дека најголемото
достоинство е во чистата совест и чесните намери и постапки. Да
мразам лагата. Да залагам на вистината, таква каква што е, затоа што и
нај грдата вистина е по убава од секоја лага.
Да почитувам себе си. Да не се надценувам. Да не потценувам другите. Ако некогаш во животот добиjам власт над повеќе од еден човек-да не злоупотребувам. Дека правдата не дарува љубов, но возмездува со почит . Дека вчера е само за вчера, денес- утре ќе биде вчера ... и секогаш мисли за задутре. Маjка ми: првиот впечаток секогаш е точен. Цени се првом себе, после другите. Мојот дом е мојата тврдина. Од родителите нема по искрен и вистински пријател. Семејството е тоа што ќе биде зад тебе, кога нема никој до тебе . Мрази лагата, сакаj jа вистината. Кој лаже-тој и краде. Кој краде-може и да убие. Не верувај на суетна жена и маж со светли очи. Понекогаш подобрата варијанта е да се плашат од тебе, а не да те сакаат. П.С. Ве сакам, каде и да сте. Изменето од pagane - 14.Септември.2009 во 22:35 |
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tatko mi veli samo edno...
Sine vo zhivotot shto sakash bidi samo nemoj narkoman ili homoseksualec ili od ovie drugite seksualni zavisnici. |
||
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме научија дека знаењето е сила, знаењето е моќ Многу сум им благодарен што ме научија да си стојам понастрана од политички партии, ме научија дека за да бидам фраер не ми се потребни шише вотка и кутија Малборо. Ме научија дека семејството и Македонија се нешто најбитно во животот...
|
||
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Опрости дека коментирам, но сакав само да кажам дека лjубовта кон Татковината сигурно е повезана по скоро со тебе..тоа просто доага од внатре. Ниту родителите , ниту учителите се во состоjба да ти внушат нешто, което срцето не ти дозволува да испиташ. Со сет почтуване кон постот и твоите родители. |
||
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |