|
Се ближи најавуваното “рушење на владата“? |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | ||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Јули.2009 во 10:22 |
|
Se najavuvashe od Vladata a i drugi shush-bush, neoficijalni izvori deka dotichnata opozicija sprema "Septemvrisko scenario rushenje na vladata" - eve go veke e tuka;
"Најголемата владејачка партија ВМРО-ДПМНЕ, но и опозиционата СДСМ ја отфрлија иницијативата на опозиционата НСДП за формирање влада на национално единство , која денеска ја претстави пратеникот Тито Петковски.
ВМРО-ДПМНЕ коментирајќи го предлогот на Петковски, побара опозицијата да помогне, а не да одмага во создавањето поволна атмосфера за побрза евроинтеграција на Македонија. Пратеникот Илија Димовски ги повтори обвинувањата дека СДСМ заедно со други партии-партнери работи на дестабилизација на државата преку нарушување на меѓуетничките односи. Меѓутоа, иницијативата ја одби и СДСМ, нарекувајќи ја „крајно несоодветна и несериозна“. „ВМРО-ДПМНЕ е носител на апсолутната власт во оваа држава и тоа на сите нивоа и во овој период таа, а не опозицијата мора да изнајде начин за излез од оваа сериозна политичка и економска криза во која се наоѓа Република Македонија. Било какви дебати за влада на национален спас се контрапродуктивни и залудно трошење на време“, рече потпретседателот Зоран Заев. Петковски претходно порача дека доколку премиерот Никола Груевски ја отфрли иницијативата за влада за национално единство, следната недела ќе започне консултации со опозицијата за гласање за доверба на владата. Претседателот на НСДП идејата ја образложи со цел интензивирање на напорите за евроинтеграција на земјата, како и за справување со домашните проблеми. http://www.makfax.com.mk/mk-mk/Details.aspx?itemID=6424 Predlogov e podnesen samo kako provokacija/povod da izdejstvuvaat nekoi si "консултации со опозицијата за гласање за доверба на владата". Tie znaat deka nema da se soglasat na toa....a i zoshto bi, NARODOT im dal niv celosna poddrshka a ne na SDSM ili nekoja si unija od niv ili bilo koj drug. Znachi so ovoj povod "nie predlozhivme vie odbivte" a "cel intenziviranje na naporite" , KE PROBUVAAT DA JA SRUSHAT VLADATA, koga veke ne im uspea narodot da go nagovorat protiv Vladata. E sega se prashuvam KOJ LI NEMU (Tito i ostala rodbina) mu dava pravo da se izjasnuva za ili protiv "doverba na Vladata" koga taa doverba koja sega Vladata ja ima, NE im ja dal toj, nitu Frchko i Shekerinska ili bilo koj drug od opozicijata......
Изменето од anastea - 04.Јули.2009 во 10:52 |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najgolema laga i izmislica .......... vladata nema NIKOJ da e rushi .... taa vekje pocna da se RASPADjA samata
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секој има право да се обиде, колку ќе успее тоа е веќе друго прашање?!
|
||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da se obide da, ama NE i da izmisluva "zakoni" koi mu go dozvoluvaat toa, neli?
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kolku znam , toa " rusenje " e samo ideja na petkovski , ideja koja nikoj od opozicijata ne e prifati ...... Меѓутоа, иницијативата ја одби и СДСМ, нарекувајќи ја „крајно несоодветна и несериозна“.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се изнагледавме и изнаслушавме ние за овие 20 години многу нешта. Ама и научивме дека се е ’’Сјаши Мурто, да узјаше к*рто’’.
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
licno smetam deka treba da se ostavi ovaa vlada da si go " odraboti " ona sto najpovekje go barase ..... OPSTOJUVANJE na cvrstiot stav vo pregovorite so grcija i NIKAKOV KOMPROMIS povrzan so imeto .........
|
||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mislam deka i neshto ste nauchile, celo vreme ISTATA politika ja vodat SDSM i nivnite "partneri" i seushte ne nauchija deka tie NE se tamu za obezbeduvanje na svoja sopstvena "prestolnina" tuku ZA DOBROBIT NA DRZHAVATA I MAKEDONSKATA NACIJA!
A i sega duri vo najteshkite momenti na Makedonska istorija (posle mnogute drugi) edinstvenata PREOKUPACIJA na opozicijata e "1,000, nachini kako da se srushi Vladata na MK".
E pa ako OVA ne e DESTRUKCIJA NA DRHZAVATA, togash jas ke se prekstam vo Fata.
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova " Ne mislam deka i neshto ste nauchile " samo go potvrduva ona sto podolgo vreme se nasetuva .... uste eden od " jastrebite " na TOJ , 24/7 , onie koi se podgotveni i nespieni da ostanat vo odbrana na negovite ( ne ) dela kon drzavata i gradjanite a osobeno kon Makedonskiot narod ...... inaku , e poddrzuvam opozicijata vo stavot za NERUŠENJE na " vladata " i ne sega koga treba da go ispolni vetenoto od predizborieto .... inaku , ona so referendumot i molbite za rusenje na vladata od negova strana kje go svatam kako " bezis k***o kad te dasa keca " ............. ocigledno svati deka politikata ne e samo lazenje i kradenje i zloupotreba na funkcijata tuku ponekogas i ISPOLNUVANJE NA VETENOTO ..... NEMA KOMPROMIS ZA IMETO ....... Изменето од miroslav_g8 - 04.Јули.2009 во 11:14 |
||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne sum bash sigurna vo toa NIE, deka ve ima i VAS, megutoa vo red e toa da se zboruva vo mnozhina kako del od fintata za "rushenje na Vlada". Nema granici i sredstva toa. (taka rekoa tie samite)
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Попи, кои се тие НИЕ и ВИЕ, ВАС ве има, НАС не нема???!!
Изменето од anastea - 04.Јули.2009 во 11:32 |
||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E pa ubavo si pishuva tamu de, celo vreme zboruvame za SDSM i VMRO...i ostanatata opozicija a ne za neshto drugo?
Pa koga eden privrzanik na opozicijata zboruva deka glasale za VMRO togash voopshto ne mi se veruva deka treba da upotrebuva mnozhina...zatoa shto toa ne e svatlivo ne?
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А ти сигурна си за тој некој (било кој) дали е приврзаник на позиција или опозиција?
|
||
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |