|
Дали е тешко да си свој ? |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Јуни.2009 во 11:09 |
Сведоци сме на самите себе колку пати сме потклекнале и сме ја промашиле сликата за нашите карактери која се обидуваме да ја наметнеме на околината во смисол на нашата стабилност и бескомпромисност со напор да не сватат сериозно и да створиме бар локален углед. Изјавата во стилот : „Не ми е гајле што мислат другите за мене “, не држи вода и е само празна демагогија и таа реченица може да си ја дозволи само некој што веќе има наследен углед и неговите глупости се толерираат.
Колку пати сме биле љубезни со луѓе за кои знаеме дека секому мислат лошо, а ги толерираме заради одреден интерес како на пример да не ни го наруши и тоа малку углед што сме го стекнале; претпоставен кој е малоумен, а ние му ракоплескаме на неговите безуспешни обиди да се прикаже како разумен; како сме сите војници во одредена структура со прикриена мисла дека сме во душа слободни и дека еден ден ќе им покажеме кои сме у ствари. Ќе каже некој дека многу е битно како ќе се поставиш, но сепак не може да го негира фактот дека социјализацијата е цело време одење по јаже на ветер кој се заканува да не бутне кон провалијата под нас која не’ чека и ја има истата симболика како осуда од глобалниот полтронизам, последична изолација која има исто значење како и самата смрт. И на крајот главната поента : “ Се улизуваме каде мораме, а во мислите му ја смачкуваме главата со карпест камен како на змија звечарка. Е зошто е тоа така ? “ Кратка верзија на горенаведеново : „ Што к*р лижеш г’зови гребатору еден, а ваму ми глумиш карактер !“ Изменето од zbunet - 11.Јуни.2009 во 11:27 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ти поарен да не си, па само мудруеш ?
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
seto toa bi bilo demek super
no srekja sto mnogumina lugje gi krasi PRAGMATICNOSTA koj ne go razbira pravoto znacenje na zborot, kje gi gleda za potsmev drugite, demek nemaat jas abe imaat jas , i jas hrabar i jas pragmaticen i jas diplomata i jas isplasen svoj ne se sostoi od ena faza vo site priliki, toa e samo kaj R2D2, Толку од мене. Чаооо Изменето од anakin - 11.Јуни.2009 во 12:10 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene ne.
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
udvaranje ili predigra priznavam samo ako e usmereno kon zena koja se stremis da ja osvois
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da tesko e da si svoj,tokmu toa ni e najgolemata i najznacajnata zadaca dokolku sakame da ja ziveeme vo potpolnost nasata sudbina.Od mali noze ne ucat na moralni vrednosti,kulturni obicai,tradicii i namesto da se zapoznavame podobro nie se povekje se ottugjuvame od sebesi.Potrebna e volja i hrabrost da bides svoj,da ne se plasis da i poglednes na vistinata vo oci,da stanes svesen za svoite prikrieni sonista,nagoni,stravovi i da gi sledis bez ogled na toa sto patem ke moras da urnes nekoj moralen svet ili da ja promenis sopstvenata slika vo necii oci.
Taka na primer i ljubeznosta kon nekoi lugje koi naprotiv i ne ni se mnogu dragi,doagja potsvesno,kako rezultat na nekoja korist od niv ili pregolema odbivnost koja se obiduvame da ja negirame i ja pokazuvame na toj nacin.Zatoa se pocesto koga komuniciram so takvite si go postavuvam prasanjeto zasto sum tolku ljubezna kon niv,dali zasluzuvaat,vednas se prisetuvam na nivniot karakter i nivnite "vrednosti" i povtorno mi se vrakja samodoverbata i hrabrosta da zastanam ispraveno pa duri i da gi gledam cinicno,davajki im prednost na svoite doblesti i kvaliteti i sto e interesno i tie mozat da go pocuvstvuvaat toa,kako da im ja prenesuvas sopstvenata svest i steknuvaat pogoema pocit kon tebe |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога си своj остануваш обично неразбран.
но има луге кои во стремежот да се свои , некако се губат сами себе. |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само бездомниците се свои на своето.-Причина?
Немаат ништо на што би им завидувал некој.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога си свој , си реален и природен и тоа луѓето го чувствуваат НО кога глумиш а слабо ти оди тогаш си неразбран пошто ја збунуваш публиката со својата непостојаност т.е. моментот кога правиш нешто шо не ти лежи или немаш познавање од материјата
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тешко може да си дозволи , на денешно време ,а уште па во нашата држава да се биде свој ,со својот карактер,сакале или не сакале да признаеме.Прво нешто што ги спречува лугето тоа е менталитетот и онао "што ке речат комшиите",тоа од приватна страна,од професионална страна ,лугето се принудени да делат комлименти на нивните малоумни шефови и газди ,изиграваат лицемери само да не си ја изгубат работата.Колку и да сакаме да се правиме силни и да тврдиме дека мислењето на другите ,не ни значи ,сами себе се залажуваме.....мислите не сум во правоИскрено колку пати сте помислиле да пишете на тема секс ,а сте се воздржале ,само од тоа што ке помислат другите
Изменето од marija1000 - 11.Јуни.2009 во 16:49 |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Recenicata-ne se zamaram so drugi, ja kazuvam vo stilot-bas mi e gajle ako mi zborat zad grb. go imalo i ke go ima toa sekogas. Toa kolku sum svoja me pravi specificna i moze zatoa pagjam lesno vo oci od prva pa duri i po karakter (od vtora).
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
umnoto ono fragolce ...vednas vide deka celam kon " Genitalniot primaren karakter " spored Frojdovata klasifikacija na karakteri.
Znaci postojat : Bebeska faza na avtoerotika, oralen stadium, oralno - sadisticki i analen. Spored Erih From se spomenuva segasniot koj go ima skoro sekoj prv " Trgovno pragmaticen karakter ". Retko se spomenuva i analno sadistickiot, a uste poretko " Genitalniot karakter". Libidoto moze da se zamisli kako energetska reka vo koja stadiumite moze da se zamislat kako brani koi vo normalni uslovi se pominuvaat kako del od priroden proces. No vo devijacii pogolema kolicina se zadrzuva na eden od tie stadiumi i glavnata struja oslabuva kako se dvizi kon pogornite t. e taka se formira i karakterot i kako e ocevidno za " genitalniot stadium " energija ostanuva mnogu malku ili "ash" nema ama ic , pa idi razberi se so nego ako mozes, samo kutek razbira. 'Genitalniot karakter' se tretira kako " univerzalno normalen" ne moze nikoj da go komanda ako se kosi so zdraviot razum, ne tolerira hirovi ili neprijatni licnosti. Ne e "cool" fraer tuku e afektiven sto znaci se smee koga mu se smee, place koga mu se place i niedno raspolozenie ne mu e hronicno, visoka inteligencija bidejki energijata e slobodna od vrzuvackite stadiumi ili kompleksi t.e. nema sto da go ogranicuva i da ne gi nabrojuvame koi superiornosti telepatija, preinkognicija itn. se stvaraat kaj nego zaradi slobodata na psihickata energija koja e glavniot dvigatel . Kako se malcinstvo ne se mesaat so masata bidejki se lesna meta (nesto kako X menovci ). Zaradi toa i ne se prepoznavaat vo obicniot zivot i ni se cini deka svetot e svetot e sostaven samo od glupaci i podlizurkovci, no sepak nivnoto vlijanie e evidentno iako mnogu negirano vo naucni krugovi. 3000 god Nostardamus go najavuva nivnoto obistinuvanje koga ke nastapi seopst raj i maksimalna humanost dokolku prethodno ne uspeat da gi soprat ludacite koi se na vlast i sve zivo potepaat so nuklearki. "Cuuus ! Baaam ! Padna bomba od neboto, pa udari baba meca, tece krv, tece gnoj, pa koj iskoci, toj e prv" Ma sto iznakaza ? ...i ti veruvas vo ova ? Koga vidov kako ednoto oko go laze drugoto ...site ste sumnjivi " Sve to pohapsiti !" |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
потполно се сложувам. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога си свој, не значи само дека имаш слобода ’’да плескаш се у фаца’’, туку тоа значи дека имаш свој начин на живеење во сите домени.
За мене да си свој значи ---- да имаш свои ставови, погледи на нештата независно дали тие се совпаѓаат со ставовите на масата со која секојдневно си во непосреден контакт. --- да си свој/а, не значи да си тврдоглав/а, егоцентрик, да газиш преку ’’лешеви’’, напротив да си го кажуваш своето мислење, без да навредуваш, без да контрираш и најважно не значи дека треба во се да се согласуваш со сите. ---да си свој не значи дека луѓето кои не ти с ебендисуваат од разни причини треба да ги бркаш и да им кажеш се у фаца , само затоа што тебе не ти се допаѓаат некои нивни постапки, потези ---да си свој, не значи да си пустеник, односно на сите страни да караш и да викаш по сите, напротив и кога си свој ги почитуваш односно ги имаш манирите на добро воспитан индивидуалец (мајко мила колку сум паметна кога станувам од спиење) |
|
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |