IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Слушање
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слушање

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Слушање
    Испратена: 02.Март.2009 во 23:58
Дали можете подолго време да издржите да слушате некого активно т.е.внимателно да го следите,да покажете разбирање и емпатија,да не го прекинувате додека зборува...Или додека другиот зборува вие размислувате за тоа што ке кажете и едвај чекате да дојде вашиот ред,а она што другиот го кажува како само да протекува од едно уво до друго без ни најмало задржување и излегува надвор...?
Како и да е,потребно е многу енергија и трпение за да се слуша некого,значи и слушањето не е ни најмалку лесна работа,напротив многу исцрпувачка...Јас искрено мислам дека изгубив нерви и зборови без придружба на музички инструменти ми создаваат главоболки
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Lady Blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 8431
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 00:12
....Znam da bidam vnimatelen slusatel od prosta pricina sto sakam da me islusaat mene dokraj koga imam nesto da kazam i znam kolku me nervira koga nekoj ke me prekine na sred recenica ......
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 02:10
Originally posted by fragola fragola напиша:

Дали можете подолго време да издржите да слушате некого активно т.е.внимателно да го следите,да покажете разбирање и емпатија,да не го прекинувате додека зборува...Или додека другиот зборува вие размислувате за тоа што ке кажете и едвај чекате да дојде вашиот ред,а она што другиот го кажува како само да протекува од едно уво до друго без ни најмало задржување и излегува надвор...?
Како и да е,потребно е многу енергија и трпение за да се слуша некого,значи и слушањето не е ни најмалку лесна работа,напротив многу исцрпувачка...Јас искрено мислам дека изгубив нерви и зборови без придружба на музички инструменти ми создаваат главоболки

мојата работа ме обрзува сите да ги слушам, и да разговарам со нив...............макар биле и глупости

навика ми е,само што со некои можам повеќе да се опуштам а со некои не
Кон врв
DAC23 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Декември.2008
Поени: 357
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAC23 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 13:43
Ако е некој доволно сугестивен со добра артикулација и да држи вода тоа што го збори би го слушал зошто да не во спротивно ке гледам во него како теле во шарена врата и ке климам со главата
SEMPER ETIAM UBIQUE SUPERIORES
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 15:01
znam da slusam i vnimavam da ne im vleguvam vo razgovorot
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 18:32
Jas steknav status na dobar i veren slusatel i sega e mnogu tesko da se oslobodam od nego.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 19:51
ako slusate se sto mozete da slusnete,
nabrzo glavata ke vi explodira
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 21:59
Знам да слушам. Знам и да сечам (ако гледам дека некој сака само да се храни со моето внимание). Порано не можев, не знаев како, не знаев да одредам граници и луѓето профитираа од тоа...Искуството си го прави своето и сега е многу поинакусреќа. Но секогаш кога е потребно слушам и се што се подразбира под тој поим.
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2009 во 10:40
slusam i sakam da me slusaat
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2009 во 12:43
Сакам да ги ислушам луѓето и да чујам што имаат да кажат, но имам граници до каде можат да се опуштаат со мене особено во делот кога своите емоции ги насочуваат кон мене и трансформираат во проблем или задача која директно ми го наметнуваат и очекуваат јас да превземам нешто.
Значи сакам кога луѓето зборуваат, прашуваат,разменуваат мислење и се консултираат со мене се друго ми претставува напор од типот на истурање фрустрација, рамнодушност, постојана напнатост, нервоза или еднострано размислување.
Многу често не се доискажувам кога ќе почуствувам дека некоја особа нема да има разбирање за мене. Веднаш напуштам терен. Се помалку отворено разговарам со луѓето, се повеќе разговарам со самата себеси и со неколку други жени. Тоа е се.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Sho-Sana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2008
Поени: 2944
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sho-Sana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2009 во 13:45
Ги слушам луѓето, и тоа многу внимателно, и со уши и со очи. намигнување

Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот,
- не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот.
Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2009 во 16:10
slusam...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2009 во 16:22
само со очи.
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2009 во 13:33
Слушам...имам добар слух...
ама и трпение и нерви треба да имаш да слушаш некого
не секојпат слушаш работи што ти се допаѓаат
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,657 секунди.