IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто љубов?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто љубов?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
Автор
Порака
bojan81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bojan81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Зошто љубов?
    Испратена: 29.Декември.2008 во 11:32
искрена љубов, во некој лош период од животот колку тоа патетично звучи, искрена љубов кон татковината, искрена љубов кон избраната девојка искрена љубов кон детето, искрена љубов кон мајката, таткото, братот, искрена љубов кон другарите, колегите, искрена љубов кон животот ,многу луѓе тврдат дека оној кој искрено љуби он е среќен човек и дали е така? Дали ако љубиш значи дека си среќен исполнет сакан? Да среќен си, среќен е секој оној кој икрено љуби, тоа е навистина така. Проблемот доаѓа од недобронамерните личности кои таа искрена љубов ја злоупотребуваат, но зошто они тоа го прават? Го прават зато што си среќен зошто знаат дека они никогаш никого неможат да љубат они ја немаат таа љубов никогаш и не ја чуствувале они едноставно ја дознале твојата тајна на успехот, едноставно има луѓе кои не се љубат ни самите себе а камоли други, они нељубат ништо тоа се хемафродити монструми кои имаат улога да ја прекинат љубовта на сите оние кои ја имаат кои ја чуствуваат кои ги прави премногу силни и јаки, мислеќи дека така ќе те направат ко нив несреќни. Љубовта има чудна моќ таа те зацврстува те исполнува, ти помга во сите свери од животот ти помага во работата, во животот ти дава сили да продолжиш тогаш и кога психофизички си го дистигнал максимумот, она те води она ти дава мотив она те прави среќен. Но што да се прави кога ќе дојде некој кој ќе ја дознае твојата тајна на успехот и навистина ќе те тресне од земја злоупотребуваќи ја таа искрена љубов?  Ништо едноставно ништо, завртисе и продолжи да љубиш, немој никогаш да дозволиш љубовта некој да ти ја одземе зошто ако ти ја одземе љубовта тогаш ти ја одземале твојата тајна за успехот ти ја одзеле силата, јачината храброста, одлучноста. Продолжи да љубиш, зошто само ако љубиш си среќен, среќата не е во парите,материјалносто, здравјето се може да имаш или да немаш, среќата е во љубовта. Затоа љубете а оние кои тоа го злоупотребуваат оставете ги едноставно сватете дека во светот нема едно лице дека они се од другото лице и они се несреќните, они се свесни за таа сила што ја дава љубовта зошто ја знаат вашата тајна на успехот и тоа го прават зошто сакаат да ве удрат онаму каде сте најсилен мислеќи дека така ќе ги прекинат вашите успеси, ќе ве скршат вас вашата среќа и сите благодети кои ги носи животот а сте ги постигнале зошто искрено сте љубеле. 

Изменето од bojan81 - 29.Декември.2008 во 11:50
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 11:38
Originally posted by bojan81 bojan81 напиша:

искрена љубов, во некој лош период од животот колку тоа патетично звучи, искрена љубов кон татковината, искрена љубов кон избраната девојка искрена љубов кон детето, искрена љубов кон мајката, таткото, братот, искрена љубов кон другарите, колегите, искрена љубов кон животот , многу луѓе тврдат дека оној кој искрено љуби он е среќен човек и дали е така. Дали ако љубиш значи дека си среќен исполнет сакан? Да среќен си, среќен е секој оној кој икрено љуби, тоа е навистина така. Проблемот доаѓа од недобронамерните личности кои тааискрена љубов ја злоупотребуваат, но зошто тоа го прават? Го прават зошто си среќен зошто знаат дека они никогаш никого неможат да љубат они ја немаат таа љубов никогаш и не ја чуствувале едноставно има луѓе кои не се љубат ни самите себе а камоли други, они нељубат ништо тоа се хемафродити монструми кои имаат улога да ја прекинат љубовта на сите оние кои ја имаат кои ја чуствуваат кои ги прави премногу силни и јаки. Љубовта има чудна моќ таа те зацврстува те исполнува, ти помга во сите свери од животот ти помага во работата, воживотот ти дава сили да продолжиш тогаш и кога психофизички си го дистигнал максимумот, она те води она ти дава мотив она те прави среќен. Но што да се прави кога ќе дојде некој кој навистина ќе те тресне од земја злоупотребуваќи ја таа искрена љубов?  Ништо едноставно ништо, завртисе и продолжи да љубиш, немој никогаш да дозволиш љубовта некој да ти ја одземе зошто ако ти ја одземе љубовта тогаш ти ја одземале силата, јачината храброста, одлучноста. Продолжи да љубиш, зошто само ако љубиш си среќен, среќата не е во парите,материјалносто, здравјето се може да имаш или да немаш, среќата е во љубовта. Затоа љубете а оние кои тоа го злоупотребуваат оставете ги едноставно сватете дека во светот нема едно лице дека они се од другото лице и они се несреќните, они се свесни за таа сила што ја дава љубовта зошто ја знаат вашата тајна на успехот и тоа го прават зошто сакаат да ве удрат онаму каде сте најслаб мислеќи дека така ќе ги прекинат вашите успеси, ќе ве скршат вас вашата среќа и сите благодети кои ги носи љубовта. 

Модераторе ретко те има на форумов со пишување и не сум те читал но постов твој е ептен квалитетен,ги гребе крастите што би се рекло и останува само тело прочистено ко низ оган.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2008 во 01:00
Немој да се откажуваш од искрената љубов, дури и кога губиш добиваш, победуваш.
Љубовта не може никој да ти ја земе, да ти ја украде. Постојат злонамерници, луѓе кои никогаш не почуваствувале што е тоа љубов, какво е тоа чувство да љубиш и да бидеш љубен, емотивни инвалиди, емоционални вампири, кои живеат и се ранат со мешање во туѓи животи обидувајки се да го оскрвнават она светото кое другите го имаат-љубовта, но најчесто губат на тоа поле. Оној што навистина искрено љуби секогаш е победник, а од таквите ситуации искачаме појаки и посилни. Вчера баш околу нешто слично дискутурав со мојот љубен...и знаеш што ми кажа, дека всушност ваквите ситуации претставуваат тест, и дека откако ке ги надминеш се здобиваш со еден вид печат, љубовен, кој само ја потврдува силината на љубовта.

И за крај...љубовта ја имаат само храбрите...кукавиците ја губат некаде попат...
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2008 во 16:36
Моира мило,ти треба тука на љубов да бидеш модератор,не кај лудаците во политика.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2008 во 16:44
Da Moira, ljuboven pecat...
Samo nekogas znaat da ti go "sibnat" po srce tolku jako, sto srceto ke ti zastane.
A ako ne ti go reanimiraat srceto(t.e. vozvratat ljubovta), dusata ke ti se ispolni so crnila. I ke stanes od onie sto sakaat da gi unisti onie sto ljubat.
Ili kukavica, nema da si dozvoluvas da se vljubuvas poveke.

Sepak, ljubovta ceka vo zaseda... Ne znaes koga povtorno ke te napadne...
Ke gi izbrka crnilata, ke te napravi hrabar...

NE SE OTKAZUVAJTE OD LJUBOVTA!
DeepBlue
Кон врв
butterflyM55 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
***PEPE***

Регистриран: 17.Ноември.2008
Поени: 3399
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterflyM55 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2008 во 17:07
Kolku i da ti go shibaat i rasparchuvaat srceto toa nikogas nema da prestane da saka,da cuva ljubov vo sebe.Se e shkola vo zivotot pa i razocaruvackata ljubov.Ednas ke se ispeces,pa posle znaes kade da vnimavas,sledniot pat ke e na drugo mesto...i se taka...no...nikogas nema da prestanes da ja davas i baras ljubovta.Srceto i dusata se predodredeni da sakaat i da bidat sakani,so nekoi isklucoci na bolni umovi ,no za srekja tie brzo se otkrivaat,pa ne i mozat nisto na vistinskata ljubov.
Кон врв
karamandi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2008
Поени: 1496
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај karamandi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2008 во 19:58
zasto ljubov ......zatoa treba da veruvas vo nea......
Кон врв
KING35 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
shadow...

Регистриран: 25.Ноември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 7624
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KING35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2008 во 19:59
da be
zivotot pisuva romani...a lugeto citaat stripovi
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2008 во 20:08
Zasto drugo, "nema".
Кон врв
dark Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јуни.2008
Поени: 247
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dark Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2009 во 00:49
ubava ljubov e onaa koja e vozvratena i ostvarena a ako ne e vozvratena ili ostvarena tesko deka ke ti bide ubavo koga ke gledas sakanata sakaniot deka e so drug ili druga no ako vistinska ljubov bide vozvratena e togas e ubavo ne ubavo najubavo   
faster then light :D
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2009 во 21:21
Zasto ednostavno drugo i nema.
Кон врв
butterflyM55 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
***PEPE***

Регистриран: 17.Ноември.2008
Поени: 3399
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterflyM55 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 07:26
Originally posted by dark dark напиша:

ubava ljubov e onaa koja e vozvratena i ostvarena a ako ne e vozvratena ili ostvarena tesko deka ke ti bide ubavo koga ke gledas sakanata sakaniot deka e so drug ili druga no ako vistinska ljubov bide vozvratena e togas e ubavo ne ubavo najubavo   
Nemozeme sekogas da ocekuvame deka ljubovta ke ni bide vozvratena.Ako nekogo sakas nemora da znaci deka i tebe toj te saka.Duri i ako ste vo vrska,neznaci deka te saka isto tolku kolku i ti nego.Sekoj od razlicni pricini vleguva vo vrska,nie nikogas ne gi zneme vistinskite pricini kaj drugiot,samo sopstvenite.
Кон врв
karamandi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2008
Поени: 1496
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај karamandi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 14:31
cccccc zar jas sum edninstvena sto veruvam vo ljubov

me toa!!!!!!
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 21:14
Originally posted by moira moira напиша:

Немој да се откажуваш од искрената љубов, дури и кога губиш добиваш, победуваш.
Љубовта не може никој да ти ја земе, да ти ја украде. Постојат злонамерници, луѓе кои никогаш не почуваствувале што е тоа љубов, какво е тоа чувство да љубиш и да бидеш љубен, емотивни инвалиди, емоционални вампири, кои живеат и се ранат со мешање во туѓи животи обидувајки се да го оскрвнават она светото кое другите го имаат-љубовта, но најчесто губат на тоа поле. Оној што навистина искрено љуби секогаш е победник, а од таквите ситуации искачаме појаки и посилни. Вчера баш околу нешто слично дискутурав со мојот љубен...и знаеш што ми кажа, дека всушност ваквите ситуации претставуваат тест, и дека откако ке ги надминеш се здобиваш со еден вид печат, љубовен, кој само ја потврдува силината на љубовта.

И за крај...љубовта ја имаат само храбрите...кукавиците ја губат некаде попат...

чудно како досега не сум го прочитала. прекрасен пост. вистински.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,264 секунди.