IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Adobe Photoshop CS4
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Adobe Photoshop CS4

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Adobe Photoshop CS4
    Испратена: 09.Ноември.2008 во 01:11
Да ги искажам моите импресии од новиот ЦС4. Тоа е ремек дело и вајарско е дело природе. Ако имате шанса топло препорачувам да го проверите.
Не дека има нешто ново додадено, и не дека нешто ќе ми смени, ама има забрзување од страна на графичкиот процесор. Тоа мене ми е најважно.
Направив еден ситен тест:
Фотографија 10030х4458
SmartSharpen 100% 20px во CS3 = 10 секунди за привју и 66 за целата слика.
SmartSharpen 100% 20px во CS4 = 0 секунди привју и помалку од една секунда за целата слика.
SmartSharpen 500% 64px во CS4 = 0 секунди привју и помалку од 4 секунди за целата слика.
Привјуто е инстантно! Веднаш. А целата слика се изработува скоро без да се појави слајдерот за прогрес во ЦС4...
Јас немам зборови. Ова е на мојот лаптоп со Ати (нормално) графичка. Знам дека има многу потенцијал, ама ова? Неверојатно.
Секоја чест што конечно им текна да го вклучат графичкиот процесор во работата.
П.С. За оние што сеуште користат мегапиксели сликата е 44 мегапиксели, што сметам дека е импресивно време на нејзина обработка.

Изменето од mdeni - 09.Ноември.2008 во 09:57
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 05:38
Uste nekoj da mi kaze kako da gi customiziram paletite od desna strana za da izgledaat kako vo CS2 ili CS3ka.
Na primer ne uspevam da ja skinam Swatches Palette. Za nisto ne mi treba, a samo mesto faca.
Na kratko, kako work space-ot da go pretvoram vo klon na CS2/CS3?
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
m_p Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јуни.2008
Локација: Trinidad and Tobago
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m_p Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 06:12
eve vaka

Изменето од m_p - 09.Ноември.2008 во 06:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 09:52

изненадување изненадување изненадување изненадување изненадување изненадување изненадување

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Aj ce probam ... OK sega vaka sakam onie so boite da gi trgnam, a da gi ostavm krajnoto desno, ona so vesnikot i da stavam actions ... ima li nekoe takvo kutivce sto ima mali covecinja spremni za rabota? голема%20насмевка
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 09:55
Какви свочес, јас си го наместив како што ми беше во ЦС3, исто.

Навигатор-Хистограм-Инфо
Историја-Акции
Лејери-Канали

Изменето од mdeni - 09.Ноември.2008 во 09:59
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:51
OK, mene mi trebaat samo istorija-akcii i leeri-kanali, navigatorot ne go koristam nikogas, ni histogramot.
Moze i da e isto kako vo CS3, ama sum zaboravil.
Da ne se matkam saat vreme, daj kratok tutorijal ako ne ti e tesko please.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:56
abe moram i jas da probam
nekoj vakov program

so da pram koga si go sakam mojot pain shop pro 6 od 1998 газење%20од%20смеење

no gledam izgleda ubavo , so tie kutivcinja
hehhehehehehhe

pozdrav Mire големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 11:33
Мире, ај ќе поминам еден ден и додека се вари кафето ќе средиме работа со СЅ

И уште нешто .... празни го тоа инбоксот понекогаш
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 19:51
E ispraznet e sega, mada onaka podobro bese ... vo posledno vreme ne znaes koj i sto ce ti pusti na PM плазење
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 22:07
m_p !  газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

daj link za pogolema, ja sakam kako wallpaper !
odlicno !

Mire, sorry, nemam cs4, inace mislam deka e lesno, iako i jas sum glup za takvite glupi podesuvanja.

btw, ima nekoj cs4 2 share ?
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 22:25
Epa tie sto ne gi sakas im kolkas iks i se gasat, a tie sto sakas da go dodades gi palis vo menito WINDOW. Tolku... Stoznam prosto mi licese.
Eve ja golema:

http://img227.imageshack.us/img227/3373/2982281565caee02ae23ocj4.jpg

Изменето од mdeni - 09.Ноември.2008 во 22:27
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 22:36
YAP - PS CS4 Extended

Денес се занивавав со инсталирање на програмот и негово тестирање. Малку ми пречи што сеуште не знам како и што да на правам да не ми се отвараат фотките во тој големиот прозорец кој не можеш да го движиш (maximized e)
Опцијата да се одмаксимизира е да се фати веднаш до х и да се повлече надолу со што ќе се откачи од остатокот на работната површина и ќе стане она прозорче што го знаеме од 7-цата и можеш да го шеташ каде сакаш.

Друга опција што многу ми се допадна е gradient tool-от во ACR 5. Сега нема потреба од купување на градиент фолтри.
Можеш со обични слајдери да поставиш неколку кои или ќе затемнуваат или осветлуваат. Нас не интересираат оние кои затемнуваат

Пробав на една фотка која има скоро прегорено небо и резултатот добиен за 2 мин е светлосни години пред она што го правевме претходно за 20 мин

Изменето од bobicar1 - 09.Ноември.2008 во 22:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 22:41
Imam jas Saso (Viva Torrentz голема%20насмевка)... and at your disposal ako ti treba.

Go instalirav, ama tolku nemam vreme da sednam da cepkam, sto se obrabotuvam vo CS3 (pobrzo mi e posto za 90% raboti imam snimeni akciicki).
Ako bi si customiziral nabrzinka paletite da mi se ko vo CS3, togas se nafacam za 1/2 saat da si gi sredam akciite, ovaka nemozam...
zenceto me provali deka gi cepkam slikite sto me interesiraat i onie za izlozbi, a od odmor ne sum gi sredil uste i sega imam mnoogu rabota кубење%20коса
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 22:42
E da, go dzirnav ACR-ot i odlicen e. Mene povece mi stimaNX-ot ama toa e prasanje na aparatot vece. Sto imas so toa rabotis голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.