![]() |
|
Adobe Photoshop CS4 |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Автор | |
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 09.Ноември.2008 во 01:11 |
Да ги искажам моите импресии од новиот ЦС4. Тоа е ремек дело и вајарско е дело природе. Ако имате шанса топло препорачувам да го проверите.
Не дека има нешто ново додадено, и не дека нешто ќе ми смени, ама има забрзување од страна на графичкиот процесор. Тоа мене ми е најважно. Направив еден ситен тест: Фотографија 10030х4458 SmartSharpen 100% 20px во CS3 = 10 секунди за привју и 66 за целата слика. SmartSharpen 100% 20px во CS4 = 0 секунди привју и помалку од една секунда за целата слика. SmartSharpen 500% 64px во CS4 = 0 секунди привју и помалку од 4 секунди за целата слика. Привјуто е инстантно! Веднаш. А целата слика се изработува скоро без да се појави слајдерот за прогрес во ЦС4... Јас немам зборови. Ова е на мојот лаптоп со Ати (нормално) графичка. Знам дека има многу потенцијал, ама ова? Неверојатно. Секоја чест што конечно им текна да го вклучат графичкиот процесор во работата. П.С. За оние што сеуште користат мегапиксели сликата е 44 мегапиксели, што сметам дека е импресивно време на нејзина обработка. Изменето од mdeni - 09.Ноември.2008 во 09:57 |
|
![]() |
|
Mire ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uste nekoj da mi kaze kako da gi customiziram paletite od desna strana za da izgledaat kako vo CS2 ili CS3ka.
Na primer ne uspevam da ja skinam Swatches Palette. Za nisto ne mi treba, a samo mesto faca. Na kratko, kako work space-ot da go pretvoram vo klon na CS2/CS3? |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
![]() |
|
m_p ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јуни.2008 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 107 |
eve vaka
![]() ![]() Изменето од m_p - 09.Ноември.2008 во 06:13 |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aj ce probam ... OK sega vaka sakam onie so boite da gi trgnam, a da gi ostavm krajnoto desno, ona so vesnikot i da stavam actions ... ima li nekoe takvo kutivce sto ima mali covecinja spremni za rabota? ![]() |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
![]() |
|
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Какви свочес, јас си го наместив како што ми беше во ЦС3, исто.
![]() Навигатор-Хистограм-Инфо Историја-Акции Лејери-Канали Изменето од mdeni - 09.Ноември.2008 во 09:59 |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
OK, mene mi trebaat samo istorija-akcii i leeri-kanali, navigatorot ne go koristam nikogas, ni histogramot.
Moze i da e isto kako vo CS3, ama sum zaboravil. Da ne se matkam saat vreme, daj kratok tutorijal ako ne ti e tesko please. |
|
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
abe moram i jas da probam
nekoj vakov program so da pram koga si go sakam mojot pain shop pro 6 od 1998 ![]() no gledam izgleda ubavo , so tie kutivcinja hehhehehehehhe pozdrav Mire ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
bobicar1 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Мире, ај ќе поминам еден ден и додека се вари кафето ќе средиме работа со СЅ
![]() И уште нешто .... празни го тоа инбоксот понекогаш |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
E ispraznet e sega, mada onaka podobro bese ... vo posledno vreme ne znaes koj i sto ce ti pusti na PM
![]() |
|
|
|
![]() |
|
сашо ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
m_p !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daj link za pogolema, ja sakam kako wallpaper ! odlicno ! Mire, sorry, nemam cs4, inace mislam deka e lesno, iako i jas sum glup za takvite glupi podesuvanja. btw, ima nekoj cs4 2 share ? |
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
![]() |
|
Epa tie sto ne gi sakas im kolkas iks i se gasat, a tie sto sakas da go dodades gi palis vo menito WINDOW. Tolku... Stoznam prosto mi licese.
Eve ja golema: http://img227.imageshack.us/img227/3373/2982281565caee02ae23ocj4.jpg Изменето од mdeni - 09.Ноември.2008 во 22:27 |
|
![]() |
|
bobicar1 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
YAP - PS CS4 Extended
![]() Денес се занивавав со инсталирање на програмот и негово тестирање. Малку ми пречи што сеуште не знам како и што да на правам да не ми се отвараат фотките во тој големиот прозорец кој не можеш да го движиш (maximized e) Опцијата да се одмаксимизира е да се фати веднаш до х и да се повлече надолу со што ќе се откачи од остатокот на работната површина и ќе стане она прозорче што го знаеме од 7-цата и можеш да го шеташ каде сакаш. Друга опција што многу ми се допадна е gradient tool-от во ACR 5. Сега нема потреба од купување на градиент фолтри. ![]() Можеш со обични слајдери да поставиш неколку кои или ќе затемнуваат или осветлуваат. Нас не интересираат оние кои затемнуваат ![]() Пробав на една фотка која има скоро прегорено небо и резултатот добиен за 2 мин е светлосни години пред она што го правевме претходно за 20 мин Изменето од bobicar1 - 09.Ноември.2008 во 22:38 |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Imam jas Saso (Viva Torrentz
![]() Go instalirav, ama tolku nemam vreme da sednam da cepkam, sto se obrabotuvam vo CS3 (pobrzo mi e posto za 90% raboti imam snimeni akciicki). Ako bi si customiziral nabrzinka paletite da mi se ko vo CS3, togas se nafacam za 1/2 saat da si gi sredam akciite, ovaka nemozam... zenceto me provali deka gi cepkam slikite sto me interesiraat i onie za izlozbi, a od odmor ne sum gi sredil uste i sega imam mnoogu rabota ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
E da, go dzirnav ACR-ot i odlicen e. Mene povece mi stimaNX-ot ama toa e prasanje na aparatot vece. Sto imas so toa rabotis
![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |