|
Распуст |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | ||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Јуни.2008 во 08:27 |
|||
Tokmu taka LETEN RASPUST
.. Koga na 10 Juni odzvonuvashe poslednoto zvonce... denovite pred godini... oznacuvashe.. .....organizirano letuvanje po detskite odmaralishta... ... slobodni igri DURI do 21 casot... ... odenje kaj baba i dedo na gosti... iiiiiiiii ...citanje lektiri... Shto znaci sega letniot raspust? ... organiziranje ferki... ...demoliranje na bliskiot park... ... prespivanje na denot... ... "urlanje" niz maalo do sitnite utrinski casovi... Ne kritka... samo mislenje... greshime li negde.... KADE???? Изменето од mamamd - 17.Јуни.2008 во 08:28 |
||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
добра тема мамамд еве како личност што е на летен распуст , искрено ми недостига времето кога бев помала,... и едвај го чекав распустот за да си играм на маало, за да одам со баба и дедо на викендичка, за да се бањам во рекичката....
иако сме уште деца, се обидуваме побрзо да пораснеме,... гледаме кој од нас е подолго пуштен да остане надвор, кој во кој кафич оди... колку пари има,.... какви алишта носи.... на моменти ми е неподносливо сето ова,..... хаос..... посебно ми е грдо кога ќе видам деца од 5то одделение,... дотерани до најситен детал, како шетаат низ чаршијата.... во другите земји, со децата, додека не пораснат,... се однесуваат со нив како со деца... не може секој да оди каде сака... и кога сака.... туку е под надзор на родителите..... само кај нас, ако еден родител попушти, автоматски сите родители на цело друштво треба да попуштат, за детето да не се почувствува осакатено...... |
||||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И мене ми недостасува седењето во маало, иако имав ограничено време многу поинтересно ми беше. Сега кога можам да седам до кога сакам, се враќам порано дома. Ама затоа, кога се враќам дома има што да видам, пијани седмоодделенци (обично или повраќаат или вршат нужда пред мојот двор), тепачки (не се исклучени девојчињата во овој случај) а кога ќе влезам во некое кафуле се чувствувам како на роденденска забава на некое петтаче (децата се тие, само нема балони и сок, туку пиво). И мене ми попуштале, ама до овие граници...
|
||||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Koga ke mi tekne na periodot od osnovno,i sredno..sekoj raspst bese posebno duzivuvanje..mislam deka go fativ onoj posleden del od generaciite koi stvarno znaeja kako da si go izziveat detstvoto a da ne zboram za igrite..toa bea vistinski detski ludorii,igranje vo maalo,kamaj,zmurka,lepcinja,skolka,...i da ne gi redam site sea..prskanje so voda,igranje asocijacii..ednostavno sme ziveele edno vistinsko detstvo,sme znaele kako da si go pomineme raspstot najubavo so mozeme vo druzenje i zabava kako sto mu dolikuva na edno dete..ne znam sea so se slucuva..kako site da brzaat da porasnat,se pravat ona sto ne se,nema poveke igranje so topka i dzamlii tuku samo sedenje pred kopmpjuter i odenje vo disko use od 5 odd..golema e greskata koja sto ja pravat denesnite deca,zatoa sto detstvoto e edno i ne se vraka..za zal
|
||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
и ја сум дете на летен распуст и не се секирај ( ја сум дете на мирот)
секогаш гледам што поспоро, поинтересно и поуживанција да ми биде летото |
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
... ubavo e da se kazat razmisluvanjata... i dobrite spomeni od letniot raspust... zal mi e malku za maturantite... bidejki maturanskiot leten raspust... traeshe najdolgo.... lele kolku mi beshe interesno.... koga site trgnaa na shkolo... a nie zapishani na fakultet.... a cel septemvri slobodni... mislam deka veke dogodina... maturantite ke gi zavrshat navreme ispitite... ovaa godina na nivni grb se krshi edna "redno beshe" staronova obrazovna praksa.... ke ima za shto da diskutiraat... da se zboruvaat za letniot raspust... koga polagaa matura....
|
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ух која нервоза е кога знам дека требаше одамна да завршиме со учење а учиме подолго од сите
|
||||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
... da ama posle koga ke stanesh BRULE... ke uzivash.... da znaesh deka mi doaga ushte ednash da sum maturant... pa i da polagam matura.... samo da odam na leten raspust... pa duri i na letovanje vo Sutjeska... Mite Bogoevski.... |
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Летниот распуст навистина буди убави спомени, па и кога нешто како матурава е вмешано, но добро уште утре и готово... |
||||
|
||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...aj da ti shepnam neshto vo doverba.... nie koga polagavme matura malku si potkazuvavme.... e posle koga bev testator za VIII ... malku im pomagav... ovaa godina ne sum zaradi nekoi drugi angazmani... ama zdravje boze ....so sreka... i sigrno... si vikash... mecka strav... mene ne strav... mislite sami ke tecat... Изменето од mamamd - 17.Јуни.2008 во 22:57 |
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Скоро сите професори поткажуваат а ние сме многу благодарни, но денес наша професорка не не остави ни да се помрднеме... Но барем помина и јас сум пресреќна Изменето од Monuska - 18.Јуни.2008 во 13:26 |
||||
|
||||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ех...летниот распуст....
прекрасни спомени......прекрасно го поминував....бев малку повеќе поангажирана во однос на дургите деца од зградата, но не се жалам.Истото би го правела и сега. Лектирите не сакав да ги читам скоро сите,зошто секако ги читав преку годината, но читав се друго. Имав многу обврски со спортот, тренирав по 2 пати на ден и наутро и навечер, одев на припреми и заеднички летувања или од школо или од клубот, на натпревари...уживав да појдам на гости кај бабаи и дедоми кои живеат на другиот крај од земјата, и таму запонавав секогаш нови луѓе со кои исто така си поминував прекрасно....навистина се беше поинаку....сега не сакам ни да размислувам за ова што го гледам навечер....разликата во годините не е многу...јас сум 24, и што се вели до вчера и јас сум била во таа група...али колку имаат “напредок“ во сите животни полиња, тоа е страшно....сакаат побрзо да пораснат, и не го живеат најубавиот период од животот- лесното и безгрижно детство!
|
||||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ehh edvaj cekam da dojde letniot raspust
aj ushte malku ke izdrzamee .. |
||||
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
|
||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
... vo vreminjata pred godini... na 10 Juni zavrshuvashe ucebnata godina... a potoa se cekashe denot na podelbata na sveditelstvata... oa decinjata doterani... vjasaa kon shkolskiot dvor.. po ocenkite...
... nekako sega se izgubi filingot... nekoi deneska zemaat sveditelstva... nekoi drugata sabota... a nekako na decata ne im se patuva na "raspust"... bez sveditelstva... pa "otvaranje na sezonata" so citanjeto na knigata koja se dobila kako nagrada... za odlicen uspeh i primerno povedenie... ... koj im odzema del od ubavinite na decata... |
||||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |