|
Миленичиња што живеат во вода |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Јуни.2008 во 17:07 |
Бидејќи има теми за речиси секое домашно милениче,.... а нема за миленичињата што живеат во вода ( рипки, ракчиња и др )...... решив да ја отворам.... овде би можеле да дадеме и да добиеме совет, околу правилната грижа за нашите водни миленичиња....
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас дефинитивно не сум права личност за совети од овој тип, си имав прекрасен аквариум но рипките постојано ми умираа не знам зошто, изгледа стварно не знаев да се грижам за нив
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зависи од температурата, од тоа како се хранети, од хигиената (начинот на кој го чистиш аквариумот) и многу други причини...само треба право прашање за одговор...
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас мојата рипка си ја исчував година и пол.... е сега.... рипките се голема обрвска.... водата мора да биде претходно чувана еден ден, за да има собна температура... и аквариумот, доколку е само со една рипка ( како кај мене ),... мора да се чисти секој ден....
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е потребно да се чисти секој ден мила особено ако ставаш малахит во водата...правилно чистење е со него и отстојување на 24 вода (правилно измерен о 5 гр. на литар вода) и после 24 часа се менува водата и повторно стои 24 часа....
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE MORA VODATA DA BIDE CUVANA EDEN DEN ...DOVOLNO E DA SE PREVRIE ZA DA NEMA HLOR...A TEMPERATURATA SE REGULIRA VO ZAVISNOST OD RIPKITE...
MOJA PREPORAKA E ZA POCETOK DODEKA GO ISPECESH ZANAETOT DA CUVASH RIPKI OD VODOT GUPI ILI JAPONKI BIDEKI SE MNOGU IZDRZLIVI NA PROMENI....CISTENJE SAMO NA NEKOLKU DENA DOKOLKU NEMASH FILTER ZA VODATA... |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аквариум без филтер е ко подрум без ајвар друже.....ова од мене (што работам рибарство)
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MA CUVAV PORANO I JAS RIPKI PA ZNAM NEKOI RABOTI ZA NIV..
BLUE JAS SAMIOT NAPRAVIV FILTER ZA VODA..NEMASHE KADE DA SE KUPI ILI TIE SHTO SE PRODAVAA NE BEA EFEKTIVNI... |
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па мојот аквариум беше без филтер,... бидејќи имав само една рипка во него....
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фикс со мотор од машина за перење бе?
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EH VIDI JA SEGA ...PA NAPRAVIV FILTER VO KUKISHTE OD STAKLO VO FORMA NA PRAVOAGOLNIK SO DELOVI KOI BEA ISPOLNETI SO PAMUK ,SUNGER,PESOK I RABOTESHE MNOGU DOBRO NE SE ZEZAM.... |
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
браво си се снашол...ама сеа имаш филтери и по 600 ден...нема потреба да се мачиш
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA AMA OVA BESHE PRED 20 GODINI
ZA PORANO KOGA CUVAV RIPKI KAZUVAM.... |
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јасно јасно..те разбрав....
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |