|
Борба против акни |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
Andrea_Gail
Нов член Регистриран: 24.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Април.2008 во 12:39 |
Kako ste se spravile so toj problem,vo prasanje se kakvi kozmetiki,tretmani,prirodni smesi... KAKO DO CISTO LICE??
Изменето од mamma - 17.Април.2008 во 13:24 |
|
Clara
Нов член Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Losion protiv akni od Fitofarm,probaj i sigurno ke ima rezultati...Kozumiraj 2 pati dnevno caj od kopriva(ja pottiknuva cirkulacijata).....Ova so cajot prodolzi go i posle sreduvanjeto na liceto....
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
обавезно чисти си го лицето со нешто што одговара на твојата кожа,... еве јас иако немам проблеми со акни,.... редовно по два пати го чистам лицето,.... имам многу мрсна кожа,... и доколку не го чистам знам дека цело лице ќе ми биде со акни
добар производ е тоа на ,,Гарниер - три во едно,, |
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И од Неутрогена две во едно, само не знам колку се наоѓа овде
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvo,i osnovno....ishtranata.
Toa e najvazniot uslov za chista, koza,i zdrav izgled na liceto. Ne mnogu mrsna hrana,ne gazirano,ne przeno, ne majonez,ne mnogu slatko....kako se hranish-taka izgledash. Drugite finti,...kozmetika,i redovna nega na liceto e faktor br.2 Ne legnuvaj navecher so shminka,ne upotrebuvaj nesoodvetna za tvoja koza ,kozmetika.....se e veke poznato,a denes pokraj tolku kozmetichari voopshto ne e teshko da go postignesh ona shto go sakash... |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
devojko idi na ginekolog, najseriozno, moze da e neshto hormonalno... ke proverat i ke ti kazat, ako e, davaat apchinja i drastichno se namaluvaat aknite...ako ne e do toa, chekaj da ti pomine pubertetot...
ne veruvam deka ishranata ima nekakva vrska so mozolchinja...nitu pak redovno chistenje na lice...poznavam edna devojka koja nikogash ne mie pudra od lice ()a ima sosema chisto lice! (ova ne znachi deka ne treba da mieme lice! , samo kazuvam deka toa i ne e bash nekoj faktor dali ke ti izleze neshto na liceto ili ne...) |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mi se veruva deka ova chitam....tuku,..mladi ste...ke nauchite,ima vreme |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Andrea, незнам колку години имаш, но најчеста причина за појавата на акни е зголеменото лачење на себум од лојните жлезди, посебно изразено во пубертетот, но кај некои и подоцна. Имено, денес се знае дека причина за овој проблем е нарушената функција на јајниците, т.е. т.н. синдром на полицистични јајници. Еве нешто малку за тоа (извадок е) Синдромот на полицистичните јајници опфаќа низа симптоми. Нивната
големина варира од нормални до изразено големи јајници, кај кои под капсулата се
забележува „бисер“ од фоликули со големина од 7 до 8 милиметри. Овој синдром е опишан уште во 1905 година од Стеин и Левентаил
и затоа се нарекува Стеин-Левенталов синдром. Тој се јавува кај 3 отсто од адолесцентите
и возрасните жени. Може да се појави уште при првата менструација, а често се дијагностицира
кај младите девојки што имаат проблеми со нередовна менструација. ПЦО-синдромот е најчеста причина за хиперандрогенемија (зголемено ниво на машки полови хормони) во пубертетската возраст. Покаченото ниво на тестостерон води до појава на акни на лицето, поради нивното дејство врз лојните жлезди, а бидејќи дејствува на фоликулите на влакната води и до зголемена влакнавост, пред се на лицето, вратот, грбот, стомакот и на градите, а од друга страна косата на главата станува тенка, кршлива и опаѓа. Неопходно е да си направиш преглед/консултација со гинеколог. Обично се препишува терапија орален контрацептив како “Диане 35“,“ Јасмин“ и друго, со што се регулира рабоата на јајниците. Здравата исхрана е секако важна, допринесува за здравјето на кожата, но докажано е дека одредени типови храна за кои до сега се мислело дека се причина за акни-апсолутно немаат врска. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ma samo radoven seks
|
|
ivi
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka najbitna e ishranata,a i normalno soodvetna krema i losion,zatoa sto na sekoja koza ne odgovara ista krema.Eve primer na mene mnogu kremi mi stvaraat alergija,ne mi odgovaraat.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
seks ! so @
|
|
OCEAN441
Нов член Регистриран: 24.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SVEDOCI SME NA MNOGU STRESNO VREME,AKO ZEMES VO PREDVID DEKA KOLKU STO STAREEME SE POVEKE PROBLEMI IMAME VOZMOZNI SE SEKAKVI MANEVRIRANJA SO ZDRAVJETO....MOZEBI NECISTOTO LICE E PREDIZVIKANO OD STRES,NEPRAVILNO ILI NEDOVOLNO SPIENJE I KAKO SO KAZA MARIJA MAGDALENA MOZEBI SE HORMONALNI PROBLEMI......VO SEKOJ SLUCAJ NESTO NE E VO RED SO TVOJOT ORGANIZAM,MORAS TOA MEDICINSKI DA GO INTERVENIRAS.....LICNO I TOA BESE MOJOT PROBLEM PREDIZVIKAN OD MALKU SPIENJE I ISTOSTENOST I VREME POMINA DURI SE OPORAVIV....VO SEKOJ SLUCAJ MORAS DA PREVZEMIS NESTO...
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ishrata igra golema uloga !!! Znam po samata sebe si... retko jadam na primer cokolado, no koga ke izedam po den ili dva se gleda deka liceto mi e promeneto... |
|
Andrea_Gail
Нов член Регистриран: 24.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti blagodaram "Marija Magdalena" za sovetot,taka mi bese receno i od strucno lice-ginikolog megutoa ima podeleni misenja dali se ili ne se policisticni jajnici,sum posetila nekolku i site razlicno mi se izjasnuvaat...Vo sekoj slucaj fala ti PREMNOGU!
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |