|
Discovery Channel |
Внеси реплика | страница 123 9> |
Автор | |
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Февруари.2008 во 17:30 |
Според мене еден од најдобрите канали што ги гледаме на кабелска е Дискавери...има се и сешто за секого...
п.с. ако ви се допаѓа некое шоу што го нема во листата,слободно додадете п.п.с. а да,и во темава пишувајте се што сакате поврзано со Дискавери... Изменето од Izzie - 02.Февруари.2008 во 17:36 |
|
|
|
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојот глас оди за Митбастерс и Брејниак...слични емисии (според тематиката) и ми се допаѓаат и двете...
како и сите други... |
|
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
опа,... добра тема..........
вака,...... мислам дека на дискавери си го усовршив англискиот,... а ми се посебно интересни тоа ловот на духови,... митбастерс,.... и ова брејниак..... исто ми се допаѓа и таа емисијата,... кога претставуваат по една земја,... мислам дека беше.... Светски Атлас,... или така нешто........ имаат и добри емисии за историјата,... и тоа Хау ис мајд е добро..... воглавно добар канал... секогаш има што да се види и научи......... |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене најмногу ми се допаѓаат од Discovery Science емисиите за НЛО и за вселената, а од History апсолутно се'.
|
|
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да да...и History Channel е многу добар
|
|
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас ги сакам тематски изработените емисии на биографска база...Особено голем љубител сум на Стариот век. На пример, многу ми се гледаат добро изработени и фактички поткрепени емисии за Клеопатра, Нефертити, Тутанкамон, Атлантида-изгубениот свет, потрага по Содома и Гомора...аххххх
|
|
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мене па повеке ми се допаѓаат емисиите за Втората и Првата Светска војна (обрнувам посебно внимание на авионите користени тогаш)...онака се прошируваат знаењата за историјата
|
|
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прочитав дека си авионски фан...И јас ги сакам емисиите со тематика од Првата и особено Втората светска војна, ама не се фокусирам на милитаристичко-техничките капацитети на војските, туку ги сакам емисиите каде што се разработуваат болните концепти на Хитлер за создавање на чиста ариевска раса. Е шизам на такви емисии.
|
|
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаеш,преку тие емисии дознавам дека Хитлер не бил само олицетворение на злото,туку нееројатно ГЕНИЈАЛНО олицетворение на злото...(ова само како пример)
Си гледал некоја емисија за тајните акции на SAS? |
|
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сум гледал...Па за Хитлер многумина сметаа дека е анти-христот за кој се зборува во Јовановото откровение, ама не беше, оти гледам немаше апокалипса. Зарем ќе се роди уште поболно копиле од него?
|
|
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да се надеваме не...
Дали си приметил дека на дискавери американците си тераат невидена пропаганда? како пример ке ти ги посочам оние емисии од типот на Top 10 Fighter Planes...накдобриот фајтер РЕДОВНО е американски (не само за фајтери,туку и оружја,автомобили...) само тоа ме нервира,ништо друго |
|
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па добро бе Изи, си видел во американски филм да победат Руси? Секако дека не, they do their own filming which provides them the "toughest guys" depiction. It is simple as that
|
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Brainiac, How it's made, Mythbusters & Haunting - тоа се моите омилени емисии на Дискавери, секогаш кога можам ги гледам, од историските сакам емисии за древните цивилизации, а за авионите... па не сум баш по нив иако дома имам еден куп книги само за авиони
|
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Brainiac - najinteresno mi e
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Внеси реплика | страница 123 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |