|
Возобновување на св.Константин и Елена |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Јануари.2008 во 14:49 |
STO MISLITE , ZA VOOZOBNOVUVANJETO NA CRKVATA KONSTANTIN I ELENA VO CENTAROT NA SK.........
JAS MISLAM DEKA TREBA DA SE OBNOVI. AKO STE NA ISTO MISLENJE.....PODRZETE JA PETICIJATA NA www.utrinskivesnik.com.mk falimenderit shum. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПОддршка од мене за храмот.
Градот,плоштадот и центар како општина не е баш задоволена со црковни објекти тоа може да се види посебно за велигден кога сите храмови се повеке од преполни а плоштадот заслужува една грандиозна но скромна црква за да го обележи самиот плоштад |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На оваа вест реагираше ИВЗ, дека во близина имало и стара срушена џамија.
Што се однесува до мене, ако е така, во ред би било да се возобноват двата објекта. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На оваа вест реагираше ИВЗ, дека во близина имало и стара срушена џамија.
Што се однесува до мене, ако е така, во ред би било да се возобноват двата објекта. Ti vikam jas magdalena deka nemam nisto protiv tebe
|
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај прати ме сега на спиење (на пладневна дремка)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da,tocno e toa,imalo i stara srusena dzamija,IVZ ima dokazi za toa.E sega vo interes na dobrite medjureligiski odnosi vo red e dvata Bozji hrama da bidat izgradeni, za kako sto rece Boogie da mu dadat podobar sjaj na plostadot,t.e. za da go obelezat. Neli Boogie? Изменето од efendija - 30.Јануари.2008 во 15:48 |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...КАЈ ЌЕ НАЈДЕШ ЗГОДНО МЕСТО....
...ТИ ЦРКВА НАПРАВИ....
....ЦРКВАТА Е ........................
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па ок де не ја терајте темата на политика и муабети...
Фино е ова со црквата интересна идеја од Груевски |
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто плоштадот да биде обележен од црква? Не гледам никаква логика... Центар како општина нема цркви? Ахм, Соборен Храм, Св. Спас, Св. Димитрија, возобновената Св. Богородица, црквата во Капиштец, малото црквиче во Клинички :) + католичка + адвентистичка... Пример, Карпош барем во градското подрачје (селата не ги бројам) не сум видел да има црква. Грандиозна, но скромна... хммм, ај сликовито опиши како би изгледало тоа. Храмовите се полнат само(и само)за Велигден. Дајте сега уште еден, па и тој да зјае празен преку година, ама барем ќе има место за Велигден... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ние се стремиме кон запад нели,ако поминеш во било кој главен град во било која западна држава на централниот плоштад има коњаник-споменик и грандиозна(уметнички)катедрала,црква или било каков верски објект.
Не ми е јасно дали повеке народот би сакал уште некоја зграда,трговски центар,блокови на продавници или убав Христијански Храм каде што Македонските добропознати уметници ке можат да покажат дека иако 21 век традицијата во Македонското мајсторство не умрела.Секако и еден моњумент на коњаник на слободата ке биде преубаво здание на плоштадот баш некаде во близина на грандиозно скромна црква |
|
blue666
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4465 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не
|
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас ја подржувам оваа петиција за возобновување на храмот посветен на светиот цар Константин и неговата мајка Елена. Ионака оваа црква била уништена од страна на комунистите поточно од информборото неколку седмици после катасрофалниот земјотрес во СК. Наводно црквата била ,,разурната,, од земјотресот па не да се поправи туку се срамнува за земја, комунистичка работа. http://www.petitiononline.com/1petici/petition.html секој добронамерен може да се потпише за возобновувањето на храмот ВО СЛАВА НА ХРИСТОС НАШИОТ БОГ Изменето од mali simo - 30.Јануари.2008 во 18:53 |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
подржувале или не, веќе е одлучено
ќе се гради црквата а во Тетово ќе се обнови Чарши џамија која била срушена негде шеесетите (пред малку слушнав на вести) |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa se veli i volkot sit i ovcite na broj.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |