![]() |
|
Смрт или слобода за Македонија |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | |
spaski ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ![]() ![]() Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 82 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 14.Јануари.2008 во 09:00 |
Zdravo na site. Mislam deka e sega e dobro vreme da se zaprashame. Dali bi se borele i dali bi go dale zhivotot vo sluchaj pak da ima vojna?
|
|
http://www.macedonian-kingdom.piczo.com
|
|
![]() |
|
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
da, i sho poveke shipci so mene da zemam
Изменето од naemnik - 14.Јануари.2008 во 10:29 |
|
![]() |
|
Цаци Галапчарот ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
ja kju se borim za nase
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ГОСПОДО, ЖИВОТОТ НЕ СЕ СОСТОИ САМО ОД ПОЛИТИКА, ВОЈУВАЊЕ И МАВТАЊЕ НА БАРЈАКОТ НА ЈУНАЖТВОТО. (КРЛЕЖА РЕКОЛ: БОГ ДА МЕ ЧУВА ОД СРПСКО ЈУНАШТОВО И ХРВАТСКА КУЛТУРА- И ДВЕТЕ СЕ ПРЕНАСИЛЕНИ И ВЕШТАЧКИ. ВО ОВОЈ КОНТЕКСТ ГО ГЛЕДАМ И ВАШЕТО ЈУНАШТВО)
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
Bi mozhel da se slozham so tebe, ako Shiptarive ne bi go praktikuvale istoto. Ama ochigledno oni se ke napravat za da ne bide rabotata. da bereme krushi dodeka oni ni kradat zemjata i ne kolat kako gluvci e isto tolku glupo i veshtacki Budizam, kolku i to a za sho ti gore zboresh. |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Мило мајсторче заборави ги Србите и Хрватите тие својата "слобода или смрт" ја покажаа затоа и се толку подалеку од нас.Редно е Македонскиот народ да се соочи со вистината и да зајакне на духовно патриотскиот план за да може оваа држава да опстои.Има луѓе што битките ги бијат со пенкала,со пушки но сепак битката за опстанок продолжува,животот е полн со битки но дали ние Македонците сме спремни да ја добиеме главната битка - ДРЖАВА БЕЗ КРВ НЕ СЕ ПРАВИ И НЕ ПОСТОИ
![]() |
|
![]() |
|
spaski ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Taka e Boogie .ДРЖАВА БЕЗ КРВ НЕ СЕ ПРАВИ И НЕ ПОСТОИ
![]() |
|
http://www.macedonian-kingdom.piczo.com
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Премногу крв пролејаа Македонците за својата драва и ја создадоа врз темелите на таа крв. Со векови од Македонија течеше крв и раните во нејзината душа уште не се зараснати. Јас ги разбирам и раните во твојата душа, Но мора ли сеуште да гледаме на иднината со очилата на национализмот. Мораме ли во секој албанец да гледаме наш непријател Не ја прифаќам теоријата на Кастер дека добар Индијанец е само мртов индијанец. Небото е заедничко за сите. Сонцето свети еднакво за сите. Се согласувам со тебе и паролата Смрт или слобода, но во едни поинакви услови кои, или кога условите ќе преминат во екстремност. Но тогаш паролата ќе ја смени својата форма но не на база на избор, туку на должност и ќе глас Гинете за слободата на Македонија.
ПС: Зарем треба да пукам во секој што ќе помине покрај мојата куќа!? |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Не треба да пукаш на секој кој ке помине покрај твојата куќа затао постојат кучиња да лаат кој ке помине,но ако ти сакаш секој кој ке застане во твојот двор да кампува со генерации и утре да бара дел од дворот тоа е твој проблем само незнам по 100 год. што ке остане од дворот и куќата.
И "да" денес е време и условите се баш за паролата СЛОБОДА ИЛИ СМРТ затоа зошто полека стануваме непожелни во својата татковина,ти незнам кај живееш но свесен ли си дека безбедност во одредени делови на Македонија не ти се загарантирани ![]() |
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Јбга Буги ќе треба да се спроведе едно чистење(или да ги депортираме во кафези како што направија со израелците во појасот Газа).Не дека ние сакаме ама албанциве од ден на ден се чаталат
![]() Изменето од Vladimir88 - 14.Јануари.2008 во 12:35 |
|
![]() |
|
сЕ СОГЛАСУВАМ, ИАКО НЕ ЖИВЕАМ ВО ТИЕ КРАЕВИ ОД МАКЕДОНИЈА, ДЕКА ПОСАТОЈАТ ОБИДИ ЗА ИСКОРЕНУВАЊЕ НА МАКЕДЕНШТИНАТА ОД НИВ. НО ТОА СЕ АКЦИИ НА ПРОВОКАТОРИ, КРИМИНОГЕНИ АЛБАНСКИ СТРУКТУРИ НАУЧЕНИ ВО ЛОВ ВО МАТНО, ВО УСЛОВИ НА ХАОС И НЕСИГУРНОСТ, ВО УСЛОВИ НА ДЕСТАБИЛИЗИРАНА ДРЖАВА. ВО ДРЖАВАТА ПОСТОЈАТ ИНСТИТУЦИИ КОИ СЕ СПРАВУВААТ СО НИВ. НО ДА СЕ ПОСОЧИ ПРСТ ПРОТИВ СЕ ШТО Е АЛБАНСКО, ТОА Е АПСУРД.
|
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Леле бре кога ке разбереш дека тие се накрвени и задоени со патриотизам и нивната единствена каузе е голема албањија.Утре кога било што би се десило од ниеден аљбањац немој да очекуваш пријателство - ОД НИ ЕДЕН!!!!!!
|
|
![]() |
|
УТРЕ, АКО СЕ СЛУЧИ ТАКВО НЕШТО, ЌЕ МИ БИДАТ НЕПРИЈАТЕЛИ, БЕЗДРУГО И БЕЗРЕЗЕРВНО. ДЕНЕС СУМ СЛОБОДЕН ЧОВЕК И СЕ СТРЕМАМ КОН СОПСТВЕНО СОВРШЕНСТВО И СОВРШЕНСТВО НА МОЈОТ НАРОД. ИЗВИНИ ШТО ТЕ ПЛАГИРАМ. |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Никој не ти брани да се стремиш кон слободата и совршенството,овде јас апелирам да не се заборави МАЈКА МАКЕДОНИЈА и нашата обврска кон неа бидејки ние сме Македонци а другите се само наши гости кои ја уживаат нашата гостољубивост
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |