|
Како да му кажете дека сте бремена? |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Јануари.2008 во 13:16 |
“Јас сум бремена” тое е една клучна фраза во животот на секоја жена, заедно со “ДА” и уште неколку, кои па и не се толку важни како овие две. Како што мажите внимателно бираат како ќе ви предложат брак така и вие внимателно треба да изберете како на најнезаборавен начин да му ја кажете најубавата вест.
Ви предлагам испитани и сосема реални начини да му кажете дека ќе си имате бебе: Ако наскоро има роденден, почекајте и направете му подарок - тест за бременост со позитивен резултат, спакуван во многу хартии и во голема кутија. Можете да го ставите тестот под пазуви како топломер и да го замолите да види дали имате температура. Можете да го изненадите со торта на која горе ќе има нацртано штрк - само внимавајте да не е денот на пролетта - може да ја згреши симболиката на штркот. Ако е први април кажете му “во декември нема да имаме бебе”. А ако пак на први април разберете дека сте бремена со близнаци кажете му “ние ќе си имаме едно бебенце”. Ако наближува Божиќ наместо чорапи, под елката ставете детски чевличиња. Ако сакате да му направите изненадување - тип сувенир тогаш ставете ја првата екографска слика во рамка и закачете ја на зидот. Ако сте решиле да купувате автомобил кажете му дека ќе ви треба некој со поголем багажен простор и нафрлете дека може да го служите за бебешка количка на пример. Ако не се гледате многу често дома, можете да му ставите слика на штрк во фрижидерот - таму сигурно ќе ја види. Ако сакате на изненадувањето да му дадете доза еротика направете му стриптиз на некоја детска песничка. А ако пак не сте сигурни во неговата реакција тогаш прво кажете му на постарото дете. Така ќе имате соучесник и веста ќе биде полесно прифатена и првичниот шок ќе помине кога ќе дојде време вие да му го кажете тоа сериозно. Ако сакате по нешто кое никогаш нема да го заборави ниту тој ниту пак јавноста, пријавете се во “Све за љубав” и наместо да се појавите вие, покажете му ја првата ехографска снимка. Ако сакате на колегите да му ја кажете веста на еден не традиционаолен начин кажете им дека сте си нашле нова работа со работно време 24 часа на ден, 7 дена во неделата и без право на одмор. И еден многу важен совет. Пред да и кажете на баба ви, бидете сигурни дека го има испиено апчето за притисок. А како да и кажете на мајка ви - едноставно нема смисла да и кажувате - таа веќе знае. |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa vidi za mnogu brakovi ova e eden od najsrekjnite momenti
edna od najsrekjna vest i ovie tvoi soveti im vredat ko predlanski sneg vo turkmenistan Изменето од anakin - 01.Јануари.2008 во 13:24 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ma kazite mu, chestito, zdravje boze ke bidesh tatko-jas majka-i dvajcata roditeli na nasheto bebence...nemoj sea da si mi mrdnal !!! ke mi trebash mnogu, inache te ubiv smesta...
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
друже, не се мои советите од македонски портал ги постирав, бидејки немаме ваква тема , па се надевам ке им се најде на некои |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drugarice svesen sum deka ne se tvoi
sepak se znaeme sme tuka celi tri godini |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znam deka Mona bese vo Bremen, ama deka e bremena ne znaev, e pa aj so sreka
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
рано ми е уште, не ја брзам |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Proverkata ? Ke se nadues i ke mislis deka e od preobilna novogodisna hrana se dur ne bide kasno. I so posle ? Znaes seka takvi dela po tri dena zastaruvaat. I posle koj ke bide tatkoto ? Ovde na forumov ne ke najdes asalni tatkovci...
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
збунеттттттттттттттттт
не сум бремена друже |
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Som se bunis tolku, ima nesto...bar ebna li nesto ?...a zosto se vika Bremen ?...oti faka tamu od prva ?
Изменето од zbunet - 01.Јануари.2008 во 14:16 |
|
bibka
Група Регистриран: 08.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 84 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да го пратите,во некое несаглам време-како сега на пример 00:30,да ви купи нешто за јадење,нешто што инаку не сакате да го видите,а не па да го јадете!
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....................toj pred vas ke znae!!!..........
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga ke jade suva hrana sto potesko se sozvakuva
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НАЈФИНО ЌЕ МУ РЕЧЕТЕ ЈА СУМ БРЕМЕНА И ОН ДА СЕ ПОМИРИ
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |