|
Свекрви |
Внеси реплика | страница 123 13> |
Автор | |
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Декември.2007 во 04:50 |
...ajmoooooooooo...curi, nevesti i snai...kazujte koja kolku poshtue, imate li kultura i kako gi vikate svekrvite po ime li mamichke mila li veshtice li svekriva li... kako i da e napishete dal gi poshtuete-poshto oni se majki na vash*te sakankovci...:)
...idemo(nebiva bez ovaa tema semejstvo)hihihhhiiiiii |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde devojki, bash me interesira... jas sum idna svekrva... vaka kako devojki snajkite se mnogu fini... pa od vash*te razmisluvanja ke naucam dali glumat ili ne... Alal vera za temava... Koga jas bev snaa-pocetnik svekrvite bea loshi, sega koga ke stanam svekrva...snaite izgleda se zaloshija.A ima i dobri vicovi za ovie relacii... Eve eden:
Svekrvata i kazuva na snaata:
-Snajke za da si se slozuvame , ke ti otkrijam edna tajna... jas koga sum raspolozena stavam crvena ruza na levoto uvo, a koga sum losho raspolozena na desnoto. Ti gledaj, ako ruzata e na desnoto uvo, ne me gibaj...
- Svekrvo, jas od sabajle ako ne mavam edna zuta sum losho raspolozena- od kako ke mavnam zuta, bash me zabole na koe uvo ti e ruzata!- i rekla snaata na svekrvata...
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve uste eden vic za snaa i svekrva...
Se zemale momce i devojce. Zenskata bila epten domakinka, gotvenje, perenje i ostanato. Samo imale eden mal problem. Na maskoto koga mu se sakalo, zenava ne mu davala. I taka se machele so meseci, ovoj se pozalil i na svekrvata. I edno sabajle svekrvata resila da i reche na snaata - Aj sto si dobra domakinka, ama daj mu ponekogas na momcevo, ke mu padne k*reto. A snaava vika - Mene preku glava mi e od e*enje, se omaziv domakinka da bidam |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Свекрви..добри се само ладни и со свеќа...
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a da e taa(ladnata)tvojata majka a ne na sakanot
bog da cuva...............zalosno.........sto se nama da slusnes i procitas.......
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
brigitte
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne ziveam so nea, ne ja sakam, ne ja ni mrazam, onaka se edno mi e ja gleam ednas u 3 meseci, a sin i nek si ide ako saka i sekoj den ic ne mu ja mislam, iskreno porano mnogu se zamarav i nervirav ama sea ic ne mi chue....ne ja cepkam, ne me cepka. dva razlicni sveta.
Изменето од brigitte - 18.Декември.2007 во 16:35 |
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојата свекрва ја почитувам и сакам. Мислам дека чувствата ни се взаимни. Секоја прилика ја користи да му каже на маж ми дека треба да си го гледа првенствено новосоздаденото семејство и да ја почитува сопругата. Не се гледаме многу често, но секогаш кај нив се чувствувам добредојдена и како дел од семејството. Кога ќе имам деца ќе имам 100% доверба да ги оставам кај неа преку викенд или лето.
Не и се обраќам со "мамо" и нема ништо против. Доволно е паметна да разбере дека називот нема врска со вистинските чувства. Не би живеела со свекор и свекрва (ниту со сопствени мајка и татко, да бидам искрена) не затоа што не ги сакам, туку затоа што сметам дека семејството за да биде вистинско семејство треба само да се научи да ги решава проблемите и плаќа сметките, без странични намеси. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kakva snaa....takva svekrva!
sekoj si go zasluzuva toa sto go pruza! |
|
You live only ONCE!
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...taka bre za majkata na ljubeniot a...cccccccccccc... |
|
keti72
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3353 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Свекрва - режисер на домашни сцени!!!
|
|
Keti72
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Citas li mammo ? Ako me nerviras, vakva snaa ke ti donesam |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epten dobra fora za plashenje na majkite:
Ako me nerviras, vakva snaa ke ti donesam!!!!!!!!!!!!! Nema sila shto ke me natera da gi lutam sinovite!!!! Изменето од mamamd - 21.Декември.2007 во 14:01 |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
je postuvam kako majka! Najiskreno! I se obratuvam so"mamo" kako i na svoja majka! Je pucituvam i ja soslusuvam. Sepak ima pojse projdeno vo zivotot.
Jas mislam mnogu zavisi i do mazot! Oti ako ne bi ja postuval i on mojata majka, togas mislam i jas ne bi ja postuvala svekrvami. Plus toa nikogas mi nema zgreseno. Sekogas se trudi da mi napravi kef. Edno nesto sto go vikam: Ne go zemas samo mazot, tuku cela familija, a ako familijata od pocetok ne ti pasuva... jas licno bi se razmislila dali bi go zela za maz. Oti sepak, ako cel zivot imas nekoj sto ti ja solit glavata, koga togas ke ima raspravii izmegu mazot i zenata. Sekoja "NEvesta" bi moralo da ja posuvat svekrvata! oti skoro sekoja zena ke bide na mestoto ¨!! PA TOGAS TAA DA NE BIDE " svekriva" |
|
Внеси реплика | страница 123 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |