|
Helicobacter pylori |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Декември.2007 во 20:52 |
Znae li nekoj poveke za ovaa bakterija?
Osven medicinskata terapija ima li "naroden" lek za nejzino namaluvanje na visokata vrednost?Soveti,iskustva.....bilo kakva informacija e od korist. |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravlje
Sok od brusnice potpomaže antibiotike u borbi protiv bakterija Helicobacter pylori koje uzrokuju cir i karcinom želuca. Blagotvorni uticaj soka od brusnice, medutim, utvrden je samo u žena. Rezultati studije u kojoj je ucestvovalo 177 pacijenata s infekcijom bakterijom Helicobacter pylori sugerišu da ispijanje soka od brusnice tokom i nakon tretmana antibioticima u trajanju od nedelju dana povecava eradikaciju bakterija za 10 %. Blagotvorni uticaj soka od brusnice je utvrden samo u žena. Helicobacter pylori je jedina bakterija koja može preživeti u kiseloj sredini želuca, a poznato je da uzrokuje gastritis i cir želudca. |
|
Sesrata
Нов член Регистриран: 02.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Подобро ти е да се дрзис до медицинска терапија, Овој тип на бактерија која ја има во зелудникот и цревата е постојано во насиот организам но до одреден степен, кога ке се покацат вредностите тогас настануваат ипроблемите со системот за варенје. лекуванјето е возмозно но бара многу трпение и дисциплина. Долготрајна терапија посојано следенје и пезим на исхрана.Инаку како терапија се препорацува антибиотик во комбинација со омепразол, ланзул или сл. |
|
sakaj te go ona sto go imate a ne ona za koe mectaete
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VI BLAGODARAM ZA INFORMACIITE,SEPAK MEDICINATA ZAVRSHI RABOTA
DA,...DA NE ZABORAVAM,MI PREPORACHAA I CHAJ OD KANTARION EDNA SHOLJA DNEVNO,NAUTRO NA PRAZEN STOMAK. |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Narodnite lekarstva samo go potpomagaat procesot za smaluvanje na koeficientot vo krvta od ovaa bakterija ,no nikako da ne se zanemaruva medicinskiot tretman koj se dava po shema
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Другарка ми испи милион антибиотици...........и не го реши овој проблем Отиде во Диет Вита клуб каде и дадоа режим на исхрана за намалување на тежината и спонтано заради правилната исхрана и се реши и проблемот со оваа бактерија....... |
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mi se veruva samo so dietetski rezim na ishrana da se reshil problemot taka sam od sebe...mozebi dietetski rezim so kombinacija so antibitska terapija
|
|
Goldi
Сениор ЗЛАТНО МОМЧЕ Регистриран: 10.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7729 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хелокобактер је грам-негативна бактерија спиралног облика, која на једном крају поседује неколико трепљи помоћу којих се креће. Хеликобактер производи и ослобађа ензиме оксидазу, каталазу и уреазу. Уреаза разлаже уреу и ослобађа амонијак, који има базна својства и неутралише киселину желуца, тако да ова бактерија преживљава у изузетно негостољубивој средини желуца. Каталаза резлаже водоник пероксид. Култура ових бактерија може се узгајати под микроаеробним условима (90% азот, 5% кисеоник, 5% угљен диоксид). Хеликобактер се преноси феко-оралним путем. Распростањен је широм света, посебно код група које живе у лошим хигијенским условима. Код преко 50% становништва може се пронаћи ова бактерија. Бактерија је покретљива захваљујући трепљама на једном крају и брзо колонизује слузокожу желуца. Поред поменутих ензима (оксидазе, каталазе и уреазе), хеликобактер производи и вакуолизирајући цитотоксин, који изазива изумирање епителних ћелија желуца. |
|
Ako odam na nebo pred tebe, na sekoja zvezda ke go napisam tvoeto ime, taka sto I angelite da znaat kako se vikas, zasto devojkite kako tebe se nepovtorlivi.
|
|
Goldi
Сениор ЗЛАТНО МОМЧЕ Регистриран: 10.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7729 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Симптоми и болести
Инфекција хеликобактером често протиче и без симптома. Временом се може јавити:
Присуство хеликобактера се може утврдити биопсијама слузокоже желуца, а затим његовим узгајањем и доказивањем уреазе и каталазе. У терапији се користи комбинација антибиотика и инхибитора протонске пумпе, који се узимају 7 дана. Терапија је успешна у преко 95% случајева. |
|
Ako odam na nebo pred tebe, na sekoja zvezda ke go napisam tvoeto ime, taka sto I angelite da znaat kako se vikas, zasto devojkite kako tebe se nepovtorlivi.
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AMAN OD TAA BAKTERIJA TATKO MI SAMO BOLKA IMA
|
|
ANN
Нов член Регистриран: 19.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
H.Pilori ja imaat mnogu luge i nemora da pravi problemi,no kaj poveketo so cesti stomacni bolki e golema verojatnosta da e prisutna istava.Sekogas se prepisuva 1 nedelna trojna terapija od lekar,a posle moze da se prodolzi so pienje na Omeprazol koj e lek od taa trojna terapija.
Najvazno e prekinuvanjeto na vnes na kafe,alkohol,luto,koi ja potencraat gastricnata sekrecija i ja vlosuvaat sostojbata. |
|
Eva10
Нов член Регистриран: 13.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Drugarka mi ja sredi so posredstvo na homeopatijata.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvo i osnovnoHelikobakter pilori SEKOJ ima. Problemot e vo toa sto vo period na ogromni stresovi i nervozi se aktivira, isto taka i koga ke padne imunitetot. Terapijata(trojnata terapija znaci) pomaga mnogu. Sepak e biten brojcaniot test na Helikobakter za da se vidi kako da se leci. Loso e toa sto ako ednas gi smiris bolkite i te povtori po vtor pat moze da e los znak. Trojnata terapija ne se pie po vtor pat.
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |