IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 242>
Автор
Порака
edna Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 15.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 42
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај edna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:39
sekoj covek ima vgraden kod za pravednost. Seznae sto e dobro, a sto zlo.
Ubistvo ne e dobro spored niedna religija vo svetot, a sepak svedoci sme kolku luge ginat sekoj den vo ime na nekoj bog..........
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:40
edna, dobredojde i od mene. Se nadevam deka ke ti bide interesno megju nas. Mene mi nedostasuvashe i eden drug, alternativen pogled vo muabetite megju mnozinstvoto od muslimani i hristijani.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај edna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:40
Sai Baba me fascinira zasto propoveda tolerancija megu religiite. Poklonicite na Sai Baba peat pesni os site religii i go pocituvaat sekoe veruvanje......
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај edna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:41
Tie ne veruvaat vo zlo, tuku samo vo dobro. Velat nema zlo, samo odsustvo na dobrina....nema temnina, samo odsustvo na svetlina.......
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:42
Ama Mess. ona ne gi cita nasite postovi!

Edna se nadevam ke uspees brzo da se snajdes so forumov i da ni objasnis nesto poveke za propoveduvanjeto na Sai Baba!

Ej Mess. gi zaboravi i ateistite, i tie se vo nezavidna brojka na forumov!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:42
Bi bilo ubavo vo diskusiite koi se pottiknuvaat vo temite da se javuvash so svoi pogledi spored svoite ubeduvanja.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај edna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:43
Se trudat da pravat dobri dela za zaednicata ili SEVA - sluzenje, da ziveat darmicki vo sklad so svoite dolznosti na zemjata i se borat da doprat do bozestvenoto vo sebe, da ja pocustvuvaat dobrinata i ljubovta vo sebe............
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:44
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Ama Mess. ona ne gi cita nasite postovi!

Edna se nadevam ke uspees brzo da se snajdes so forumov i da ni objasnis nesto poveke za propoveduvanjeto na Sai Baba!

Ej Mess. gi zaboravi i ateistite, i tie se vo nezavidna brojka na forumov!

Mislish ateistite se vo zavidna brojka, a ne vo nezavidna.

Imash pravo, gi zaboraviv i sega Anakin ke mi skokne so golemi bukvi.

A edna ke se nauchi da pishuva spored otvorenite temi i onoa sto diskutirame.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај edna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:46
Prasajte sto ve interesira...Vi rekov religijata ja proucuvam so godini i znam po nesto za site religii....nemam predrasudi kon niedna.....no jas si imam moj intimen pogled naseto toa........bidete dosledni na sebe i postapuvajte onaka kako sto veruvate vo momentot........ne bidete licemeri.sakajte gi lugeto, site i bidete pozitivni.....nisto komplicirano
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:49
No ona sto go propoveda sai bab, od ona malku sto mozev da go procitam, ne e nisto novo!

Seto toa veke go ima vo drugite religii!

No sto e so ritualite?
Kakvi se, komu se odnesuvaat?
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:50

Edna, bi te zamolil, poradi redot na forumot da pishuvash onoa sto e relevantno za temite i komentarite, a bi ti predlozhil, dokolku sakash da pishuvash neprecheno za tvoite veruvanja ili ubeduvanja, da otvorish svoja tema. Ako ne znaesh kako da go napravish toa, javi mi se i jas ke go storam toa za tebe.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај edna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:53
Ritualite se redovno peenje na pesni vo slava na Bog, tn. badzani,vozdrzuvanje od meso t.e. vegetarijanstvo, seva ili sluzenje na zaednicata, molitvi, meditacija .......nisto spektakularno, samo so pogolema demokratija i bez institucii
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:56
Originally posted by edna edna напиша:

Prasajte sto ve interesira...Vi rekov religijata ja proucuvam so godini i znam po nesto za site religii....nemam predrasudi kon niedna....

Имам 2 прашања до тебе.

1. Како тоа ти се појави на форумов во моментот кога Мариа праша дали има некој од друга вероисповед (освен христијани и муслимани)?

И ова е поважно...

2. Како е можно Саи Баба да вели дека сите религии се вистински и сите водат до Бога, кога знаеме дека некои религии (пример христијанство - ислам) имаат контрадикторни тврдења?

Ако Мујо вели дека Фата вчера била во затвор, а Хасо вели дека Фата вчера била водно, како е можно и двајцата истовремено да се во право?

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај edna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:56
ve pozdravuvam site na forumov.. ne znaev deka ima tolku on line ucesnici. Falaza dobredojdeto sto mi go posakavte ;-))
Prostete ako narusiv nekoj protokol na forumov, zasto retko sum tuka
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,267 секунди.