|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 2829303132 242> |
Автор | |
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај нив е барем едноставно.
Работи што сакаш,на крајот покај се,и немај гајле.Хитлер те чека со автобусот кој оди во еден правец. А совозач му бил Милошевиќ. Изменето од efendija - 15.Март.2008 во 00:53 |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку, бидејќи темава е разговор за религиите, а не само разговори помеѓу христијани и муслимани, ме интересира, има ли припадници на други вероисповеди овде на форумов? Сега ќе прочепкам по темиве, ама ако во меѓувреме некој прочита, нека се јави да проонадиме.Знам дека во Скопје на пример следбениците на Харе Кришна си имаат свое собиралиште, па да чуеме нешто, мислам, да се разбие малку монотонија.Имам впечаток дека некако се вртиме во круг. Изменето од zidarski - 15.Март.2008 во 01:21 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј, оти ме измени зидару? Па не мислев ништо лошо.
Шчо напраиф па сеа? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
edna
Група Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Religiite kako nie gi praktikuvamesamo sozdavaat razdor megu lugeto. Ako Bog e eden i Bog e ljubov, togas od kaj vi ide idejata deka treba da se karate i tepate megu sebe? Religijata kako sto ja znaeme denes e institucija i kako takvase znae vo cijasluzba e. Vistinski vernik od bilo koja religija i vistinski dobar covek, gi pocituva site religii.
SAI RAM |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Опа..САИ РАМ.
Таман си поставив прашање и оп- Од каде пак сега дека имаме идеја да се караме и тепаме? Овде сме за да дебатираме-и се разбира дека се почитуваме. Епа ајде, претстави ни ја твојата вера, темава е токму создадена за тоа |
|
|
|
edna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sum opredelen vernik, tuku tragac po vistina
|
|
edna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sum gi citala i biblijata i koranot i talmudot, a poznati mi se i budistickata i hindu filozofijata, isto i ezotericnite nauki, bogomilite i gnosticizmot me fasciniraat, a sai baba go pocituvam kako vistinski ucitel
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро, и, мислам, до каде си со потрагата, ќе сакаш ли да ни кажеш нешто за твоите погледи?
Аха, сега видов дека веќе си одговорила. Изменето од maria_magdalena - 15.Март.2008 во 01:31 |
|
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zosto mora vednas da se ismejuvate!
Edna, dobro ni dojde na forumov, se nadevam deka ke imame mnogu kontruktivni debati! Posebno, za nacinot na vaseto veruvanje, kako i vasite rituali, poveketo od nas malku se zapoznaeni! A toa deka sekoj vernik gi pocituva site veruvanja.....hmmm na forumov ke bides prijatno iznenadena! Pozz za tebe! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
edna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj covek treba da dojde sam do boga, se znae kako, etickite principi sekade se isti, a treba i ljubov kon covestvoto, milosrdie, dobrina.... Site religii imaat slicna sodrzinasamo formatae razlicna. Dali nekoj se kljanja ili se krsti toa ne menuva nisto, ako e vistinski vernik vo dusata
|
|
edna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ponatamu, sekoja religija bara otkazuvanje od egoto i sluzenje na zaednicata
|
|
edna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a jas pravam golema razlika megu vera ireligija
|
|
edna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vera e ona sto sekoj go nosi vo dusata, intimen razgovor megu tebe i bog........a religija e ona sto e institucionalizirano, rasipano i staveno vo sluzba na poedinci ili grupi na luge, papa, car, drzava.....
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa dobor ako sekoja religija bara, toa za sto ti tragas....
zosto togas go favoriziras odredenoto veruvanje? Ova go prasuvam so cel da ni objasnis poveke za pricinata poradi koja te fascinitra Sai Baba! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 2829303132 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |