![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 211212213214215 242> |
Автор | ||
edna ![]() Група ![]() Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 42 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Religiite kako nie gi praktikuvamesamo sozdavaat razdor megu lugeto. Ako Bog e eden i Bog e ljubov, togas od kaj vi ide idejata deka treba da se karate i tepate megu sebe? Religijata kako sto ja znaeme denes e institucija i kako takvase znae vo cijasluzba e. Vistinski vernik od bilo koja religija i vistinski dobar covek, gi pocituva site religii.
SAI RAM |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Еј, оти ме измени зидару? Па не мислев ништо лошо.
Шчо напраиф па сеа? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Инаку, бидејќи темава е разговор за религиите, а не само разговори помеѓу христијани и муслимани, ме интересира, има ли припадници на други вероисповеди овде на форумов? Сега ќе прочепкам по темиве, ама ако во меѓувреме некој прочита, нека се јави да проонадиме.Знам дека во Скопје на пример следбениците на Харе Кришна си имаат свое собиралиште, па да чуеме нешто, мислам, да се разбие малку монотонија.Имам впечаток дека некако се вртиме во круг. Изменето од zidarski - 15.Март.2008 во 01:21 |
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Кај нив е барем едноставно.
Работи што сакаш,на крајот покај се,и немај гајле.Хитлер те чека со автобусот кој оди во еден правец. А совозач му бил Милошевиќ. ![]() ![]() Изменето од efendija - 15.Март.2008 во 00:53 |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
![]() |
||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|
Ev. imas polozeno za kola? Zosto vozis vo pravecot vo koj TI sakas? Sekoj hrisitjanin znae kade ke ide po srmtta? Deme znae dali vo rajot ili vo Pekolo? E pa koe e merilo kade ke ide! Ti sega znaes kade ke ides? Znaes sto ti e odredeno? Zarem, toa ne e ostaveno na Bog da ni presudi koj kade? Ili vie imate i ovdeka na zemjata avtorsko pravo da odreduvate (estagfirullah). Smesno e! Ili pametno zborite ili molcite! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Море и зад портата да е-ама во Рајот дае. ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
хммм исто као што Бог пресудува со нас. Искрено покајание=Рај...но не високо скалило.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
hr.lucky ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
|
bozjiot pat se slrdi otkako c'e se soznae a iskrenosta e golema rabota,,OD BOGA NISHTO NEMOZESH DA SKRIESH,,toj si znae dali si se pokajal ili lazesh
|
||
![]() |
||
ShumadinChe ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
|
Zamislise Kako Ti Bi Presudila Ako Si Na Toa Mesto.
![]() Изменето од ShumadinChe - 14.Март.2008 во 01:13 |
||
Nothing Remains !!
|
||
![]() |
||
ShumadinChe ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
|
Neeeeeeeee. Cel Zivot Da Prajsh Loshi Raboti. I Na Kraj Vo Rajot. Ete Zarem Takov Zivot Vi Pripishuva Hristijanstvoto ? Treba Da Se Pokaesh Na Vreme. Iskreno Neiskreno Ne Postoi. Bog Si Znae Koga Ke Ti Prosti. Teshko Deka Ke Ti Prosti Da Pravish Loshi Raboti. A Samo Ednosh Iskreno Da Se Pokaish I Vo Rajot. Toa Nemat Teorija. Pozdrav. ![]() |
||
Nothing Remains !!
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
Анакине и ти си на трефка мило
![]() |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
slusaj so me zezase za DOBRI ATEISTI MORE ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Не, шофери нема да им бидат Хитлер и Милошевиќ.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 211212213214215 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |