IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Hz. Muhammed - Лав Н. Толстој (затаената книга)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Hz. Muhammed - Лав Н. Толстој (затаената книга)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 19>
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:24
Ne samo shto bil Hristijanin, tuku imal svoja crkva duri formirano i lugjeto odele kaj nego kako prorok... Do krajot na zhivotot bil posveten na Hrista i toa na izvornoto uchenje. Sto pati vo istava tema objasniv zoshto ne e tochno deka e toa kniga na Tolstoj, ama nikoj da razbere...
Eve pak ushte ednash, i toa samo kratki i jasni fakti:
1. Tolstoj sam si gi objavuval knigite, odnosno ne podlezhel na cenzura - ako sakal, kje ja objavel.
2. Stilot na pishuvanje voopshto ne sovpagja so toj na Tolstoj - nachinot na koj se sostavuvani rechenicite i nachinot na izrazuvanje iako se obiduva da lichi na Tolstoj, utvrdeno e deka e pishuvan od chovek od Kavkazkiot region (toa e lesno da se utvrdi).
3. Nikade, vo niedni struchni krugovi koi se zanimavaat so literatura, nema informacija deka ova e kniga na Tolstoj (po celiot svet!). Duri i struchnite krugovi vo Turcija velat deka knigata ne e pishana od nego.
4. Nikade vo antikvarnite krugovi ne slushnale za vakva kniga, a toa se lugje koi nemaat mnogu mnogu religiozni skrupuli, niv gi interesira samo profitot. Ako ima vakva kniga, vednash bi pochnale da kruzhat naddavanja za kupuvanje na originalot.
Ushte neshto...?
Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:27
O ti!
Knigata e objavena, no ponatamu e zabraneta od komunistite, posle negovata smrt!!!

Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:34
зидарски, о ти! голема%20насмевка залудно пишуваш историски и научни факти, Толстој бил муслиман и точка нананана нане%20слушам
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:35
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

зидарски, о ти! голема%20насмевка залудно пишуваш историски и научни факти, Толстој бил муслиман и точка нананана нане%20слушам

Пишувал де точно така,но и увидел каде се крие Вистината.
А тебе зошто толку те боли за Толстој а?
да не бил пред да прими Ислам протестант случајно?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:36

збунетост
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:48

Tolku go mrazis albanskiot jazik za da proveris?
ili pak ne znaes ruski?
Koj li se plasi od vistinata?
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:49
Еве, решив да ви го преведам зидарски на кирилица, бидејќи очигледно не го разбирате на латиница голема%20насмевка

Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Не само што бил Христијанин, туку имал и своја црква дури формирано и луѓето оделе кај него како кај пророк...
До крајот на животот бил посветен на Христа и тоа на изворното учење. Сто пати во истава тема објаснив зошто не е точно дека е тоа книга на Толстој, ама никој да разбере...

Еве пак уште еднаш, и тоа само кратки и јасни факти:

1. Толстој сам си ги објавувал книгите, односно не подлежел на цензура - ако сакал, ќе ја објавел.

2. Стилот на пишување воопшто не совпаѓа со тој на Толстој - начинот на кој се составувани речениците и начинот на изразување иако се обидува да личи на Толстој, утврдено е дека е пишуван од човек од Кавказкиот регион (тоа е лесно да се утврди).

3. Никаде, во ниедни стручни кругови кои се занимаваат со литература, нема информација дека ова е книга на Толстој (по целиот свет!). Дури и стручните кругови во Турција велат дека книгата не е напишана од него.

4. Никаде во антикварните кругови не слушнале за ваква книга, а тоа се луѓе кои немаат многу многу религиозни скрупули, нив ги интересира само профитот. Ако имало ваква книга, веднаш би почнале да кружат наддавања за купување на оригиналот.
Уште нешто...?

Како ти се допаѓа ова zidarski? Супер си во коментарите и аргументите, но морам да те научам и подобро да ги изнесуваш голема%20насмевка

Изменето од EvAngelos - 14.Март.2008 во 23:50
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:54
1. Толстој сам си ги објавувал книгите, односно не подлежел на цензура - ако сакал, ќе ја објавел.

2. Стилот на пишување воопшто не совпаѓа со тој на Толстој - начинот на кој се составувани речениците и начинот на изразување иако се обидува да личи на Толстој, утврдено е дека е пишуван од човек од Кавказкиот регион (тоа е лесно да се утврди).

3. Никаде, во ниедни стручни кругови кои се занимаваат со литература, нема информација дека ова е книга на Толстој (по целиот свет!). Дури и стручните кругови во Турција велат дека книгата не е напишана од него.

4. Никаде во антикварните кругови не слушнале за ваква книга, а тоа се луѓе кои немаат многу многу религиозни скрупули, нив ги интересира само профитот. Ако имало ваква книга, веднаш би почнале да кружат наддавања за купување на оригиналот.

Уште нешто...? (од Зидарски)

Типични масонско-комунистички мешавини и бесмислици.

Сакам да ми посочите оригинален извор каде тоа во Турција од одредени стручни кругови е кажано дека книгата не ја напишал Толстој?
Кон врв
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:54

Еве, решив да ви го преведам зидарски на кирилица, бидејќи очигледно не го разбирате на латиница голема%20насмевка

Nesakam Takov odnos. Toa Znachit Demek Si Ne Ponizhil.
I Ti Si Choek I Nie Isto. Kako Tebe Sho Te Sozdade Gospod Taka I Na Nam Ostanatite. I mislam Deka Mnogu Provokatorski Text Ti Beshe Ova. Ako Ne Si Go Razbirashe Ti Na "Latinica" Nie Ne Ti Sme Krivi. Jas Dobro Go Razbrav Textot. намигнување
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:56
Originally posted by efendija efendija напиша:

Пишувал де точно така,но и увидел каде се крие Вистината.
А тебе зошто толку те боли за Толстој а?
да не бил пред да прими Ислам протестант случајно?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:57
Go razbra, no ne mu poveruva, neli?
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:58
Originally posted by efendija efendija напиша:

Уште нешто...? (од Зидарски)

Типични масонско-комунистички мешавини и бесмислици.

Сакам да ми посочите оригинален извор каде тоа во Турција од одредени стручни кругови е кажано дека книгата не ја напишал Толстој?

Brat,efendija,Uste ne stanal Zidarski mason--Sega e Uste-SLOBODNO ZIDARCE!!!kako da kazam ko PRVO ODD.. ZA DA DOJDET KOLKU TITO MU TREBAAT GODINI!!!

Lelele be Ovoj Titovo,Sreca imat so ne go Vtasav,negovoto vreme,koga toj bese Ziv!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:58

Originally posted by temimi temimi напиша:

O ti!
Knigata e objavena, no ponatamu e zabraneta od komunistite, posle negovata smrt!!!

Во дебатите со муслиманите, мошне воочлив ми е еден симптом. Имено, се нешто што го “вртите“ во своја полза, го аргументирате со тоа што оригиналот е “скриен“, “цензуриран“, “забранет“, “загубен“...но сепак вие знаете дека е така.збунетост

Изменето од zidarski - 15.Март.2008 во 01:15
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 00:00
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by temimi temimi напиша:

O ti!

Во дебатите со муслиманите, мошне воочлив ми е еден симптом. Имено, се нешто што го “вртите“ во своја полза, го аргументирате со тоа што оригиналот е “скриен“, “цензуриран“, “забранет“, “загубен“...но сепак вие знаете дека е така.Исто важи и за скриениот Инџил збунетост

Ako si zainteresirana za Knigata za Tolstoj,Idi na 15 april na Saem!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,201 секунди.