|
Какви чувства во вас буди поимот СМРТ? |
Внеси реплика | страница <12345 17> |
Автор | ||||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
smrtta e svetlina....
celiot nas zivot nie ja ocekuvame i zatoa i ziveeme za da ja doziveeme
taa zapravo e najvozviseniot moment od zivotot na covekot i samo tuka nie sme gubitnici
|
||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
НИШТО НЕМА ДА ОСОЗНАЕШ, БИДЕЈЌИ МОЗОКОТ ЌЕ ТИ БИДЕ ИСКЛУЧЕН, А ТОЈ ТИ Е ЕДЕИНСТВЕНАТА ВИЗА ДО ВИСТИНАТА...
|
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Се имам соочено со смртта, се гледавме еднаш очи в очи...Како да се двоумеше што да прави со мене. Ја гледав јас неа-ме гледаше таа мене, а потоа си замина на неодредено време.
Не се исплашив за себе, но за своите најмили. ٍ |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
da,se imam i jas pred dve godini....na kratko.......i se isplasiv....i toa kako...zatoa sto seuste bese rano da si odam od svetov...i seuste bese rano da ostavam zivot pozadi mene
|
||||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Така вели науката, на која многу и верувам, но науката колку и да сака сеуште е немоќна пред смртта и се поврзано со неа. Можеби кога мозокот ќе се исклучи ќе отстапи место на некое друго сознание |
||||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||||
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
nema drugo soznanie,osven ova sto sega go osoznavame i se vika zivot tuka na zemjava
|
||||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да, и за животот знаеме се, како настанува, како се развива, како да биде квалитетен. А зошто за смртта знаеме толку малку? Единствено велам, кога ќе се исклучи се што е во нас, земно да се изразам, можеби ... ќе видиме работи кои не сме ги ни замислиле, но само можеби. Изменето од Monuska - 14.Март.2008 во 20:48 |
||||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||||
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
zatoa sto sekoj ke ja dozivee ednas....
moze li nekoj da ti kaze odnapred kakov ke ti bide zivotot?
ne,zatoa sto nikoj ne znae.....taka e i so smrtta
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Инаку кога смртта настапува, сите органи се борат до последен миг...Разделбата со животот не е мила....И зошто ваква тема?
|
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ЕДНО Е СИГУРНО - СМРТТА НЕ ПОБУДУВА ПРИЈАТНИ ЧУВСТВА...
ПРИРОДНО Е ЧОВЕКОТ ДА СЕ ПЛАШИ ОД СМРТТА, ОНОЈ ШТО ГО ВЕЛИ СПРОТИВНОТО- ЛАЖЕ.ЧОВЕКОТ ОТКОГА ПОСТОИ СЕ БОРИ ПРОТИВ СМРТТА.НЕКОИ ЛУЃЕ ВО ТЕКОТ НА ЖИВОТОТ ПОВЕЌЕ ПАТИ СЕ НАОЃААТ ОЧИ В ОЧИ СО СМРТТА И ЈА ПОБЕДУВААТ. ТАА САМО ЕДНАШ НЕ ПОБЕДУВА, НО ТОА Е ДОВОЛНО ЗА ТРИ БОДА.НЕ СУМ ГО ВИДЕЛ ЧИНОТ НА СМРТТА, НО СУМ ГО ВИДЕЛ ВРАЌАЊЕТО НА ДУШАТА ВО ТЕЛОТО ПО КЛИНИЧКА СМРТ... |
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Na moi race umrele dve osobi. Prva beshe baba mi. Dozivea infarkt...i vo bolnica...drugarka mi koja tamu raboti...mi dozvoli da bidam pokraj nea... samo gi otvori ocite...me pogledna i so tivok glas me zamoli da ja cuvame mama (kerka i edinica)..gi zatvori ocite i umre...
...vtor pat...svekor mi...utroto me zamoli da si dojdam porano od rabota... bidejki ne se cuvstvuva dobro... go poslushav... zaspa... vlegov go razbudiv i go prashav dali mu treba neshto... se nasmea i mi mavna so rakata...vo stil ne...samo sedni na foteljata...i umre... stanuva zbor za postari lica... od nivnoto umiranje...imam vpecatok deka ne e neshto strashno... |
||||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
НЕ СУМ ЕКСПЕРТ ЗА СМРТТА, НО ЛИЦАТА ЧИЈА СМРТ СИ ЈА ВИДЕЛА, КАКО ШТО РЕЧЕ СЕ СТАРИ, И ВЕРОЈАТНО ЈА ЗАВРШИЛЕ СВОЈАТА МИСИЈА, Т.Е. ИМАЛЕ ЛЕСНА СМРТ...НА ОБИЧЕН ПРАВЕДНИК. НО СУМ СЛУШАЛ ДЕКА НЕ Е ПРИЈАТНО ЗА ГЛЕДАЊЕ ОДДЕЛУВАЊЕТО НА ДУШАТА ОД ТЕЛОТО НА ЛИЦА ШТО ОСТАВИЛЕ НЕЗАВРШЕНИ РАБОТИ...
|
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...znam deka nema da zabelezam nikakva razlika
|
||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...ПРАВЕДНАТА ДУША ГО ИЗБИРА МОМЕНТОТ КОГА ТРЕБА ДА СЕ ОДДЕЛИ ОД ТЕЛОТО И ДА ПРЕЈДЕ ВО ДРУГИОТ СВЕТ....!!!....ТАА Е СПРЕМНА ДА И ПОГЛЕДНЕ НА СМРТТА ВО ОЧИ,И АКО ТРЕБА...... ЗА МОМЕНТ МОЖЕ ДА ЈА ОДБИЕ!!!
|
||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||
Внеси реплика | страница <12345 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |