|
Kласична музика |
Внеси реплика | страница 123 9> |
Автор | |
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Септември.2005 во 22:09 |
retko koj saka klasicna muzika, mozda povekjeto lugje najmnogu ja pocituvaat ovaa muzika, ali retko koj ja saka, slusa i retko koj znae da uziva vistinski vo nea. slusate vie klasicna muzika?
Изменето од anastea - 25.Јуни.2008 во 15:48 |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas DA!!! a omileni kompozitori mi se Vivaldi i Bach
|
|
rebeka
Сениор Регистриран: 17.Јуни.2005 Локација: Austria Статус: Офлајн Поени: 347 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SLUSAM KOA SUM NERVOZNA ZA RELAKSIRANJE
|
|
mnjkl |
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozart definitivno : mracen , lesen , igriv , silen
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
kafka
Сениор Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 3595 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slusham ama nemam omilen kompozitor
|
|
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kafka odma kupuvaj cede od mocart
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
kafka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
odma
|
|
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kafka! kupi si i od Vivaldi!!!!
|
|
kafka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
WORHOLL
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 596 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....BAH....MOJ IZBOR....
|
|
kafka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E Bach ... toa sakav da go 4ujam
|
|
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[TRAUS----
|
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pravo da vi kazam pred novogodisna atmosfera cuvstvuvav samo togas ko si go pustev straus.ne znam zs,dodusa znam zs:))),ama stalno ko ke go pustam me potsekjat na nova godina ili na nesto veselo.ne znam kolku godini nemam propusteno nitu eden novogodisen koncert kade so se svirat dela od familijata straus |
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Porano imase vo teen spisanija (zboruvam za 80desetite) oglasi kao "Zdravo se vikam taka i taka ziveam vo Doboj i sakam da se dopisuvam so site mladi, slusam Zabavna muzika, Narodna kako i Operi...." Obicno lugjetokoi ja "sakaat" klasikata - zboruvam za 90% "Ljubiteli" na klasikata, doma gi imaat CD-injata "THE BEST OF MOZART" ili 'HIHLIGHTS OF VIVALDI" ili "THE VERY BEST FROM LIST"...... Eden od problemite ovde v MK e nedostatok ili mosne tesko dostapni KOMPLETNI dela. Tie se celina, prikaska koja bi trebalo da se znai pred slusanjeto na deloto, i sekako trpenie volja i ljubov da se islusa celoto. Wagneroviot opus na nordiskite mitovi opfakja nekoi 8 casovi muzika sobrani vo nekolku dela ali prosecniot "ljubitel" na klasikata bi gi prepoznal samo nekolkuminutniot del "Javanje na Valkirite" ili eventualno "Vlez vo zemjata na bogovite". Toa sto blagoprijatno kje vi prozvuci del od nekoe delo - ne znaci deka potpolno se razbira ili saka klasicnata muzika. Koga kje ve donesi solzi na ocite scenata na zakop na Zigfrid vo Gotterdammerung ili kje ve opie do besvest da ja slusate "Rapsodijata vo sino" odnovo i odnovo od Gershwin - koj strogo zemeno i ne e klasicar, Koga si vo sostojba da ja vizueliziras Dvorzakovata 9veta i negovoto viduvanje na Amerika... togas mozis da recis deka - da klasikata ja sakam |
|
Внеси реплика | страница 123 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |