|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 242> |
Автор | ||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зашто секогаш пишуваш
Mislam Deka Me Razbra Shto Sakam Da Kazham?
јас разбирам што сакаш да кажеш ама тоа кај нас не е така. туку се гледа дали искрено си се покајал. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova tvoe prasanje, neznam mozebi ne si mozel dobro da se izjasnis, ili jas ne razbrav, no nekako e nepovrzano. Retko koj musliman, koj e svesen za grevot koj go pravi, prodolzuva da ustrae na nego. Sekoj onoj koj vistinski e svesen i gi razbira rabotite, ke prestane so nivnoto praktikuvanje. istorijata ni kazuva, deka sekogas koga za nekoe kazneno delo ke se zoglemat sankciite, lugeto prestanuvaa so praktikuvanjeto na istoto. taka i ovde. Kaznata na onoj svet za onie koi piele alkohol, e mnogu teska. I sekoj onoj musliman koga ke go osoznae toa, ako e iskren vo svoite nameri ke prestane so istoto. No mozebi ova e individualno za sekogo. Mozebi nekogo mozes da privleces so kazni, nekogo so milosta. sekoj razlicno prifaka. No onoj musliman koj ima malku poznavanej za islamot, svesen e za Bozjata milost! Toj neznae kolku ke zivee, i se trudi da nadoknadi so propustenoto. Da ja pocuvstvuva ubavinata na veruvanjeto, otkako ja vkusil gorcinata na neveruvanjeto. Retko koj musliman veruva deka ke odi vo Pekol! Duri tie (gresnicite, iako site sme ) veruvaat deka e dovolno cisto srce za vo Rajot! A grevovite Bog ke gi prosti! Jas mislam deka ne postoi covek koj veruva i znae deka ke odi vo Rajot ili Pekolot! Toa e sepak odredba od Boga! Ima nadez za site, Bozjata Milost e negoranicena! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Христијаните веруваат и точно знаат каде одат по смртта. Христос однапред им ја објави Божјата одредба додека беше на Земјата и затоа, на основа на ветувањето на Христос, тие со сигурност знаат каде одат по смртта.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аман бе,демек патните билети ви се само за еден правец.А шофери ќе ви бидат Хитлер и Милошевиќ. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, шофери нема да им бидат Хитлер и Милошевиќ.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
slusaj so me zezase za DOBRI ATEISTI MORE |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Анакине и ти си на трефка мило
|
||
|
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neeeeeeeee. Cel Zivot Da Prajsh Loshi Raboti. I Na Kraj Vo Rajot. Ete Zarem Takov Zivot Vi Pripishuva Hristijanstvoto ? Treba Da Se Pokaesh Na Vreme. Iskreno Neiskreno Ne Postoi. Bog Si Znae Koga Ke Ti Prosti. Teshko Deka Ke Ti Prosti Da Pravish Loshi Raboti. A Samo Ednosh Iskreno Da Se Pokaish I Vo Rajot. Toa Nemat Teorija. Pozdrav. |
||
Nothing Remains !!
|
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zamislise Kako Ti Bi Presudila Ako Si Na Toa Mesto. .
Изменето од ShumadinChe - 14.Март.2008 во 01:13 |
||
Nothing Remains !!
|
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bozjiot pat se slrdi otkako c'e se soznae a iskrenosta e golema rabota,,OD BOGA NISHTO NEMOZESH DA SKRIESH,,toj si znae dali si se pokajal ili lazesh
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
хммм исто као што Бог пресудува со нас. Искрено покајание=Рај...но не високо скалило.
|
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е ова е веќе вера.А не лупање на канта. |
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Море и зад портата да е-ама во Рајот дае. |
||
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ev. imas polozeno za kola? Zosto vozis vo pravecot vo koj TI sakas? Sekoj hrisitjanin znae kade ke ide po srmtta? Deme znae dali vo rajot ili vo Pekolo? E pa koe e merilo kade ke ide! Ti sega znaes kade ke ides? Znaes sto ti e odredeno? Zarem, toa ne e ostaveno na Bog da ni presudi koj kade? Ili vie imate i ovdeka na zemjata avtorsko pravo da odreduvate (estagfirullah). Smesno e! Ili pametno zborite ili molcite! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 2728293031 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |