|
Мој став за хомосексуалноста |
Внеси реплика | страница <1 3536373839 103> |
Автор | ||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
знаеш што,во право си.Правете што сакате,ваш живот е.Само немојте тоа да го нарекувате природно,ве молам.За вас можеби е,ама за некој друг не е.
поздрав |
||
|
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секој со својата дефиниција за моралот и природното. Впрочем, многу закони од твојот микрокосмос се тотално неприменливи во туѓите. |
||
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
разликите го прават светот интересно место за живеење |
||
|
||
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа, прифати ја различноста. Не ја отфрлај a priori како неприродна и одвратна. Сите сме дел од еден интересен мозаик. |
||
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
таквата различност веке постои...дали ке ја прифатам или не тоа е мое
|
||
|
||
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Апсолутно, верувам дека си уште млад и животот е пред тебе. Само те молам, согледувај ги работите во нивната целост, за да добиеш комплетно сознание за нештата. Не дозволувај во животот да те водат издоктринирани предрасуди. |
||
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
засега настапувам со тоа знаење кое го имам...за мојот став понатаму ке видиме (искрено не верувам дека ке се измени некогаш)
Изменето од Izzie - 13.Март.2008 во 23:27 |
||
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...za svaki slucaj..
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zagi be
kaj otide--- daj malku podemokratski |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... A?????
|
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prasalnici??????????????
nema potreba vaka: nemoj so k*rsumi daj pendreci- podemokratski pohumano i pocivilizaciski e |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..ДА УЧИМЕ ОД ИСТОРИЈАТА.СЕКОГАШ НЕМА ВРЕМЕ ЗА ЧЕКАЊЕ...
|
||
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Denes kon homoseksualnosta se gleda na dva pogresni nacini.
Prviot pogresen nacin e OSUDUVANJETO.Nikoj nema pravo da go sudi nekogo za negovata seksualna orjentacija,se razbira se do onoj moment dodeka nekoj ne gi prekrsi pravilata na pristojno odnesuvanje,t.e. se dodeka nikogo ne povreduva,ova pravilo isto taka vazi i za heteroseksualcite,znaci ravnopravno. Vtoriot pogresen nacin e DEKA HOMOSEKSUALNOSTA E NESTO NORMALNO,taka da vo USA se smeta i se tretira za normalna.Ovoj poim "normalno"i negovata sprotivnost "ne-normalno", e mnogu delikaten koga se koristi vo ovoj kontekst,bidejki avtomatski povlekuva negativna konotacija i otvora pole za eden posirok dijalog,vo eden posirok kontekst. Fakt e deka homoseksualnosta e otsapuvanje od normalnoto i taa niti smee da se osuduva,niti pak smee da se tretira kako bolest, dokolku toa ne mu smeta na edinkata. Homoseksualnosta e samo del od duhovniot pat na konkretnata edinka,niz koj nejzinata dusa mora nesto da nauci niz toa homoseksualno zivotno iskustvo.Reinkarnaciski gledano,mnogu dusi pominale niz homoseksualni iskustva vo nekoja od svoite inkarnacii. Zatoa nikoj nema pravo da ja osuduva homoseksualnosta,tuku da ja prifaca onakva kakva sto e i homosesualcite da gi tretira so pocit i so razbiranje.Onoj sto ja osuduva homoseksualnosta,na nesvesno nivo ima nekoj otpor koj treba (ako saka) da go osvesti,nezavisno dali se raboti za nekoe negativno homoseksualno iskustvo ili introektiran negativen stav (predrasuda). Vo Makedonija,za zal,odnosot kon homoseksualnosta e seuste dosta negativen,zaradi niskoto nivo na svesnost. Spored mene homoseksualcite imaat licno pravo na seksualna opredelba i nikoj za toa ne smee da gi sudi i zigosuva,vo sprotivno samo pokazuva kolku malku znae za samiot sebesi i za svojata covecka priroda. Sekoj covek e Bog i kako takov treba da bide tretiran,nezavisno dali e heteroseksualec,homoseksualec,biseksualec i tn. Pozdrav, Makijaveli |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
Внеси реплика | страница <1 3536373839 103> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |