|
Верници и неверници |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas ne se smetam za nekakov tipichen religiozen chovek i go delam mislenjeto na zidarski. Ne mislam deka ateistite se poloshi od teistite po defolt, samo zatoa sto ne se religiozni. Najubav primer za toa vi e prikaznata za dobriot samarikjanin. Koj znae vo sto veruval toj chovek i dali voopshto veruval vo neshto, a sepak postapil onaka kako sto bi trebalo da postapi sekoe bozhje chedo.
Onoa sto Butel go veli, za zhal, e propagirano do sveshtenstvoto na religiite so cel da gi napravat lugjeto da se chuvstvuvaat losho i greshno ako pomislat da izlezat od religijata. Ushte polosho, kako sto znaeme nekoi religii ne zastanuvaat samo na pritisoci i plashenje so zborovi, tuku i krevaat raka na vernicite kako bozhem Bog da gi namestil kako Negovi lichni egzekuteri. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно така. На ова само ке додадам, ако некој мисли НЕверник како демек тој греши претерано и сл. тоа се вика ГРЕШНИК а не неверник. А ако се декларираме по грешките во верници и неверници-па сите грешиме, е сега тука има разлика од грев до грев и тоа голема. Не може некој кој е порелигиозен да речеме дека е грешник колку некој што греши и во работи кои претерано свесно ги прави како на пр. крадење, убивање и сл. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
slusaj mesi i da citam i da necitam go gledam naslovot i me iritira samiot naslov e provokativen i vednas upazuva ne malovredna moja malenkost se cudam kako ti ne go uocivas nemoze da ima dobra tema ako ima sranje naslov |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
evan - jbg ne sum ja primetil ma mi se nakotija tuka repliki sega ja primetiv a ti prijatele moj odma sfati kade lezi zajakot ps- ova e tret post po red vo ova tema |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според мене Анакине не ни треба ваква тема да има. Во последно време секакви теми за секакви прашања се отвораат што за тоа може да се дискутира во темата РАЗГОВОРИ отколку само да се лупне нова тема.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anakin - vnimavaj malku na nachinot na obrakjanje! Ako imash protiv, iznesi argumenti, ne navredi.
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а може јас да гледам сеир?
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so argumenti baras zidarski?????? citaj go nalovot so e podobro dobar nevernik ili lish vernik jas sum lud ili mi smrdat nozete imas li ti predstava koja e ova navreda za nas dali si voopsto svesen so tipov napravil od nas po difolt so sakas sega da mu objasnuvam deka taka ne se stavat lugje na kantar??????????? |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ene vi temi
so e podobro ????????? dobar indijanec protiv losh kauboec dobar crnec protiv losh belec dobar musliman protiv losh kristijanin ova da gi iritiram nasite sogragjani od forumov dobar fasist protiv losh partizan a connected ima pravo ovoj pat da si pravi seir ti posakuvam connected dobra zabava oti kje se smees |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
drugo navredi???????????????????? abe milo moe zidarsko ti si dozvolil najgolema navreda vo naslovot |
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anakin - mozhebi naslovot ne e bash najadekvaten, ama eve shto pishal Tofu vo prviot post:
Ме интересира вашето мислење, т.е. ставот на различните религии по ова прашање, затоа што обично се напаѓа неверникот без разлика каков живот води. Секаде гледам дека неверникот е во немилост само затоа што не верува во Господ. Фактот што можеби неверниците се многу подобри луѓе од повеќето верници се занемарува. Ова прашање може да има и подпрашање: ако повеќето верници не се однесуваат како што им налага верата, дали тоа значи дека бројот на вистински верници на светот е минимален? Ако е така, тоа е погубителен факт за религиите. Odnosno - se postavuva pozitivno kon "nevernicite" (ateist bi bil poadekvaten termin), kakov shto e i samiot (taka barem se ima deklarirano tuka na forumov). Shto znachi - temata e postavena od "nevernik". Ako imash problem so formuliranjeto na temata, daj podobar predlog za naslov, vo odnos na prvichniot post na Tofu, no prashanjeto taka kako shto e postaveno e sosema vo red i e vo odbrana na "nevernicite". |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anakin - chitaj prvo shto pishuva vo prviot post od temata, pa posle komentiraj po nea. Ti rekov - ako imash podobar predlog za ime - kazhi.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se postavuva pozitivno?????????????? koj mu dal pravo da se postavuva pozitivno PA NIE SME POZITIVNI i bez negovo postavuvanje ene ti matematika za sporedna 1 ( dobar) * X (NEVERNIK)= -1(losh) *Y ( vernik) za da se razmotruva neednakvosta treba X da e negativen broj a y pozitiven Изменето од anakin - 13.Март.2008 во 20:56 |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imam naslov imam
DALI e podobro DA SI VERNIK ILI DA SI NEVERNIK Изменето од zidarski - 13.Март.2008 во 20:57 |
||
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |