IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 84>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 18:07
Ako maz ne pravi najmalku pet deca nego ne go biva i bolje da se utepa
Кон врв
lpartik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Поени: 402
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 22:35
НА ВАКВИ ПРАШАЊА НАЈТЕШКО Е ДА СЕ ОДГОВОРИ СО - ДА ИЛИ НЕ...НАЈЧЕСТО ЧОВЕК ПОСЕГА ПО СВОЈОТ ЖИВОТ КОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СООЧИ СО ВИСТИНАТА, КОГА ЌЕ ГО ДОПРЕ ДНОТО,КОГА НЕ ЈА НАОЃА СМИСЛАТА НА СВОЕТО ПОСТОЕЊЕ, ВО НЕДОСТАТОК НА ЉУБОВ..ВО МОМЕНТИ НА ПОМРАЧЕНА СВЕСТ, НО И ВО ИМЕТО НА ПОВИСОКИ ИДЕАЛИ- ДА НЕ СЕ ПАДНЕ ЖИВ ВО РАЦЕТЕ НА НЕПРИЈАТЕЛОТ, ПА ДА СЕ ПРЕДАДАТ ДРУГАРИТЕ...ПРИ ЧИСТА СВЕСТ НЕ Е ЛЕСНО ДА СЕ ОДЗЕМЕ ЖИВОТОТ, ЗАШТО СВЕТЛИНАТА Е ПОДОБРА ОД МРАКОТ, ЖИВОТОТ Е ПОУБАВ ОД СМРТТА.ВО ПСИХОЛОГИЈАТА ИМА ПОСЕБНА КЛАСИФИКАЦИЈА НА САМОУБИЈЦИТЕ СПОРЕД НАЧИНОТ НА КОЈ Е ИЗВРШЕН ЧИНОТ. ОВА ПРАШАЊЕ СИ ГО ПОСТАВУВА ЕДЕН ОД ЈУНАЦИТЕ ВО „ПУСТИНА“ ОД АБАЏИЕВ, СМЕТАЈЌИ ДЕКА САМО МРТВИТЕ ХЕРОИ СЕ ЧИСТИ И НЕИЗВАЛКАНИ...НО НА НЕГОВОТО МИСЛЕЊЕ СЕ СПРОТИВСТАВУВА ДРУГОТО, ДЕКА - НА ТАТКОВИНАТА И СЕ ПОТРЕБНИ ЖИВИ ХЕРОИ. ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ ПРОБЛЕМИТЕ ПОСТОЈАТ ЗА ДА СЕ РЕШАВААТ...НЕ СМЕЕМЕ ДА ГИ ЗАОБИКОЛУВАМЕ ИЛИ ДА ПОТКЛЕКНУВАМЕ. ПОТРЕБНА Е ХРАБРОСТ ДА СЕ ПРЕБРОДИ КРИЗАТА,НЕЧИЕ СРЦЕ ШТО ЧУКА ЗА ТЕБЕ ЗАСЛУЖУВА ДА ГО ПРОДОЛЖИШ ЖИВОТОТ. ЖИВОТОТ ИМА СМИСЛА И КОГА СЕ ЖИВЕЕ ЗА ДРУГ...И КОГА СЕ РАДУВАШ НА СРЕЌАТА НА БЛИЖНИОТ.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 23:51
Многу често ги осудуваме лицата кои завршиле на таков начин. Лесно е гледано од старна да заклучуваме: па како можеше да направи таква глупост, грев, животот е убав и слично.

Но ние никогаш нема да знаеме што се случува во умот на самоубиецот, во тие неколку решителни мигови-да се продолжи или не. Каква ли борба се одвивала внатре во личноста, можеби некое ненадејно растројство било пресудно за извршување на чинот...

Сепак се согласувам дека човекот е санта лед на која и го гледаме само она што се назира на површината на океанот.

Ана Каренина завршува со зборовите “Кој знае, кој знае“....
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 00:05
ЖИВОТОТ ИМА СМИСЛА И КОГА СЕ ЖИВЕЕ ЗА ДРУГ...И КОГА СЕ РАДУВАШ НА СРЕЌАТА НА БЛИЖНИОТ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Zivotot ima smisla samo zaradi toa shto ne mozesh da go predvidish. Kako odminuva svakash deka za nishto ne vredi da posegnesh po zivotot i da stavish kraj na problemite, bidejki koga ke razmislish nema problem shto ne moze da se reshi.
Kako ucenicka sum se nervirala ako dobijam poniska ocena, potoa kako student ako padnev na ispit...ama samo do momentot koga ke izlezev od mestoto na nastanot, vednash naogav neshto da mi go odvlece vnimanieto i cuvstvuvav kako optimizmot se vraka.
Mojot optimizam e zarazliv...na sekoj go prenesuvam...zatoa shto znam i ubedena sum deka sekoj nov den nosi neshto novo...nekogash losho, nekogash polosho...pa dobro...pa podobro... Eve sega si navrtiv vo glavata da kupam grepki... za kola...ako izgre*am kola site ke ve castam. Ako ne zdravje...Za toa ke mislam utre...sega mi se spie...

Изменето од mamamd - 11.Март.2008 во 00:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 00:36
ja mozam do grepka da dojdam samo so sajka po tuga kola
Кон врв
ovals Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 29
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ovals Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 00:43
ne znam so da kazam vika se deka e grev ama ako mu e dojdelo na nekoj od se preku glava...
k.s
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 00:59
Na zenskite im e lesno, ke namigne na nekogo i pesov odma ke se zaleta da i go naprai kefot i ona vesela ke si zamine
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 10:41
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Na zenskite im e lesno, ke namigne na nekogo i pesov odma ke se zaleta da i go naprai kefot i ona vesela ke si zamine
a sto pesot da ne ostane nezadovolen..nema da mu mrda opaskata..
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 10:51
Ako e maski mu nema spas
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:52
Ako Ti Jave:Umro Sam.Svratio Sam Da Ti Namignem Malo.Nemoj Da Budeš Tužan.Toliko Mi Je Stalo Da Ostanem U Tebi Budalast,Čudno Drag.Noću Kad Gledaš U Nebo, I Ti Namigni Meni. To Neka Bude Tajna.I Upamti:To Ja Još Uvek Šašav Letim I Živim.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 23:15
Samoubien sum pred liceto na svetot, za ovde da oziveam !

- Ej, zbunet, aj ne seri !
 - Aj ti ne seri, pa da vidis kako e !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:43
ПЛАСТИЧЕН ОБИД ЗА САМОУБИСТВО

Сакам нов газ и нови цицки нов мозок нова јас додека го планирам совршеното самоубиство додека театарски го поставувам мизансценот на мојот иден погреб само за да ги замислам хипер-реално лицата на сите кои ме оплакуваат на сите кои констатираат колку генијална поетеса сум била а всушност плачат над сопствениот кукавичлук да испијат шишенце розови таблетки

Сакам нов газ и нови цицки нов мозок нова јас додека го одлагам за уште една ноќ моето совршено самоубиство додека театрално ја замислувам мојата постхумна слава само за да го видам случајно мојот омилен пациент кој во следните дваесетичетири часа ќе сфати колку реално ме сакал и никогаш повеќе нема да се обиде да задоволи друга жена

Сакам нов газ и нови цицки нов мозок нова јас додека се маскирам со професионалност на make up stilist додека вешто ги сокривам несовршеностите на ова мое сегашно тело за во новата дупка само за да се изнапијам вотка за последен пат со некој случаен пациент кој утре ќе прочита колку генијална поетеса сум била а потоа реално ќе размислува за пропуштената можност да ми биде последен
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 14:58

mislam deka za da se samoubie nekogo golema pricina e frustracijata i razocaruvanjeto i vo sebe i vo drugite.......koga sfakas deka ne mozes tuka poveke i deka veke nisto ne te pravi sreken,togas pomisluvas na nekoj sopstven i zasluzen mir tamu nekade.....

Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 15:01
и после, кога ќе отиде таму, ќе се отрезни и ќе извика, еееееј, се шегував, не сакам да бидам овде...ама вратата за назад ќе биде трајно заклучена...
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,218 секунди.