IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 242>
Автор
Порака
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Статус: Офлајн
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:47
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Токму тука е разликата меѓу христијанството и исламот. Во христијанството, простувањето и вечниот живот се базираат на искрено покајание и вера во Исус Христос, а во исламот тие се базираат на добрите дела и суверената воља на Аллах.
Мој совет до тебе: Не донесувај избрзани заклучоци за христијанстовото пред да го запознаеш малку подобро, ок? Ова ти е најдобронамерен совет од мене големо%20гушкање

Allah.D.S Prostuvat Na Kogo Sakat. No Neznachit Sega Ako Jas Sum Nevernik (Kradam, Ubivam, Lazam, Idr.) Pred Mojata Smrt Da Recham Allahu Prostimi I Allah Da Mi Prosti (T.E. Toa Si E Negova Rabota.) No 100% Sum Siguren Deka Nema Da Mi Prosti.
Cel Zivot Zlo. I Na Kraj Vo Raj (Dzenet) Toa Nemat Teorija Vo Islamot. Zatoa Gospod Ni Dal Dolg Zivot (Ne Znaci toa Za Sekoj).
Da Vidi Sho Ke Napravime Vo Vremeto na Nashiot Zivot. a Ne Vo Edna Minuta Pred Nashata Smrt.
Falati Za Sovetot. Znam Deka Ti Me Razbra I Jas Te Razbiram. I Ushte Ednash Fala Za Sovetot Pozdrav. среќа
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:50
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Гледаш како пак истрчуваш? не се работи за повеке раеви туку скалила.

Ubavo Gledam No Ne Se Istrchuvam. Eteti Ti Navedov Primer So Citacija na EvAngelos. Prochitaj Svati. Pozdrav.намигнување
Nothing Remains !!
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:53
Види јас сепак мислам дека Рајот и кај вас и кај нас исто се третира и мисли. Станува збор за различни работи барани за во Рајот. Како што рече Ев кај нас е искреното покајание најбитно додека кај вас и делото се гледа изгледа. Аиша  се сложувам со тебе.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:00
CENZURED by Templarius (treskam gluposti)

Изменето од Templarius - 13.Март.2008 во 01:10
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:01

Види јас сепак мислам дека Рајот и кај вас и кај нас исто се третира и мисли. Станува збор за различни работи барани за во Рајот. Како што рече Ев кај нас е искреното покајание најбитно додека кај вас и делото се гледа изгледа. Аиша  се сложувам со тебе.

Rajot E Za Toj Shto Celo Vreme Vo Tekot Na Negoviot Zivot Pravel Dobri Dela Go Spomenuval Imeto Gospodovo I Drigu Dobri/Ubavi Raboti.

A Za Toa Ako Se "Iskreno Se Pokae" Pred Minuta Na Negovata Smrt. Samo Gospod Si Znae Dal Ke Mu Prosti Ili Ne.
No Sepak Poveke Mislam Deka Nema Da Go Stavi Vo Rajot Zatoa Shto : Cel Zivot Kradel, Ubival, I Slichno. I Samo Za Eden Zbor Obraten Prema Gospoda, Gospod Da Mu Prosti. Ne Veruvam. No Sepak Toa Si E "Bozja Posla" Ova e Lichno Moe Mislenje. Me Svakash. Pozdrav.среќа
Nothing Remains !!
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:02
Pa ako covekot se pokae, a prodolzi da gi pravi istite losi dela, togas kakvo fajde od pokajanieto!
Za da pokajanieto bide prifateno mora da se prestane so pravenjeto na grevot!
Sepak delata se refleks na veruvanjeto!

No ko sto rekov, sekoj onoj koj iskreno ke se pokae, i ke pocuvtvuva kako karpa mu paga od srceto, toj nikogas povtorno nema da saka toa breme da si go natovari.
Vernikot sekogas teznee kon pravenje dobri dela.
Bidejki e svesen deka preku niv e poblisku do Boga, do vernicite, seopsta korist!!!!

Zarem ne e prekrasno koga covek iskreno se kae?
Vo docnite casovi od nokta, koga site spijat, toj mu se obraka na Bog, tivko i pokorno moli za oprost!
Znae deka Bog e togas najblisku i prasuva: "Ima li nekoj da se kae pa da mu prostam? Ima li nekoj nesto da bara pa da mu dadam?" (Hadis kudsijj).
Pa zarem sekoj onoj covek koj nokite gi potrosil vozalud, nema da se kae za niv. Nema da mu bide zal, sto nikogas ne mu se obratil na Boga, sto ne go pocuvstvual i ne go dozivela ova iskreno pokajanie!
Nikogas ne gi krenal racete za da bara proska od Boga, komu mu gresel!!!!

I kako pokraj se, lugeto mozat da ne veruvaat vo Boga!!!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:04
Целосно те сваќам. Сега да се повторам и пак исто да читаш не бива. И самиот ти и самата јас ги гледаме разликите  кај нас и кај вас. Кај нас покајанието од душа е битно. И верувам и цел живот да бил грешен ако искрено се покае ке оди во Рајот но што понатаму во Рајот и на кое ниво ке биде е друга работа. Поздрав.среќа

Изменето од blueprayer - 13.Март.2008 во 01:04
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:05
.

Изменето од Aisha - 13.Март.2008 во 01:18
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:07
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Pa ako covekot se pokae, a prodolzi da gi pravi istite losi dela, togas kakvo fajde od pokajanieto!

Selam Alejkum Sestro. EvAngelos Spomna Pokajanie Edna Minuta Pred Covekovata Smrt. Za Toa Se Raspravam.
Vo Edna Minuta Chovek Nemoze Da Stori Nikakvo Dobro Delo. Nitu Da Ja Zabrza Nitu Da Ja Zabavi.
A Vo Biblijata Ako Se Pokaesh Edna Minuta Pred Svojata Smrt, Ama Iskreno Da Se Pokaesh. Togash Ke Ti Bide Prosteno.
"Znaci Lesno Im E Na Hristijanive Cel Zivot Ubistva, Siluvanje, Kradenje, Lazenje, I Drugo." I Na Kraj Samo Boze Prostimi. Pa Vo Rajot. Ne Postoi Nikakov Stepen Za Takvite Luge. Siguren Sum 100% .намигнување
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:07
Originally posted by Templarius

E ,aj vaka koga ce umreme, i koga ce bideme tamu kaj sto ce bideme da se logirame na forumov i da dademe informacii od prva raka....vazi????

ние овде збориме од рајот голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:09
Ok se izvinuvam ako navrediv nekogo ce go brisam mojot post....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:10
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

E ,aj vaka koga ce umreme, i koga ce bideme tamu kaj sto ce bideme da se logirame na forumov i da dademe informacii od prva raka....vazi????

ние овде збориме од рајот голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење 

Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:11
Jas togas mora da sum vo pekolot
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 01:12
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Jas togas mora da sum vo pekolot

Nemoj Bratu Nemoj. намигнување 
Nothing Remains !!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.