|
Депресија и фобии |
Внеси реплика | страница <1 7891011 14> |
Автор | ||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДЕПРЕСИЈА Е ОГЛЕДАЛО НА РЕАЛНОСТА....
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sexot e lek za depresija znam jas isprobano
|
||
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и тоа е релативна работа. не е кај сите така.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, депресијата е болест која не поминува сама од себе, треба да се побара помош, психијатриска.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ДОДЕКА НЕ НЕ ФАТИ.... SKLEROZA |
||
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секако дека не се оди кај секој психијатар. Кажувам од искуство. Бев кај една, а бе ме измрда, чувствата ми ги направи турли тава, влезе во некои да не речам забранети зони, нешта со кои премногу тешко се соочувам, а нејзе очигледно и изгледаше сето тоа ОНАКА. Секако дека ја сменив и сега ми е многу подобро. Пред да се посети психијатар прво распрашај се кој е што е и каков е. |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не треба на депресијата да се гледа со потсмев. Напротив, треба сериозно да и' се пристапи и навремено да се третира. Да го поткрепам ова со емпирија. Моја блиска особа падна во тешка депресија, по смртта на татко и'. Подоцна, откако успеа со тешки маки, интензивна психијатриска помош и медикаменти да се извлече од тешката состојба, тоа искуство го опишуваше едноставно како бескрајно сивило, просто како еден долготраен ден во кој немаш никаква желба да се помрднеш од креветот и да ги тераш своите секојдневни активности. Таа успеа, а останатите на кои навремено не им се пружа помош или едноставно се гледа на нив со несериозност, во најголемиот број случаи ситуацијата на психолошки безизлез и неврамнотеженост ја решаваат со самоубиство. Затоа, помалку потсмев, повеќе сериозност во однос на ова прашање.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лошо е таквото чувство, пред се. Треба да си помагаме, да бидеме еден за друг, да бидеме покрај лицето кое поминува низ потешкотии во животот.
|
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мора да се прави разлика помеѓу депресивно чувство и вистинска депресија.
Една работа е да рече некој: “денес сум нерасположем-а, времето е тмурно, ме обзема меланхолија, тага“, а сосема друг случај е дијагностицирана клиничка депресија, со цела симптоматологија. во првиот случај имаме расположение, а во вториов сериозна работа која абра сериозен пристап. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sum primetila sekogas koga sum pod nekakov pritisok mislam se opsednuvam so bolesti> citam po internet kako luda sakam da se zastitam od nekoi ludi bolesti. Dali nekoj go cuvstvuva toj strav od bolesti akko mene??????????????
|
||
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
||
iva_hot69
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 204 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moite depresii traat pomalku od 24 casa,garantirano
ne mozam da razberam zasto denes ima lugje so tolku problemi i lugje koi se deprimirani... pokraj se sto postoi denes,kolku e samo ubav svetot a oni se zatvoraat u sebesi |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...jas koga sum...pa valjda e depresija...odam kaj komshikata...taa e psihoanaliticar...ke si ispieme kafe...ke si gi poogovarame mazite... prodavackite... sadovite...cenite....pa ke si obueme patiki...ke si napravime eden krug...ke si kupime po nekoe karmince...ili lakce za nokti... i pravo sekoj vo svojata doma....
|
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....САКАМ СЕРИОЗНО ДА ПРАШАМ ДА НЕ ОТВОРАМ НОВА ТЕМА ЗА ЕДНО ПРАШАЊЕ.ОВИЕ...ПСИХОЛОЗИВЕ...ПАЃААТ ЛИ ТИЕ ВО ДЕПРЕСИЈА ИЛИ БУБА НЕ ГИ ЛАЗИ...? |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |