IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 242>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 23:53
ефендија, што ќе си заклучиш тоа е твоја работа, мое беше, бидејќи ти праша, да ти го дадам библискиот одговор на твоето прашање.
Поздрав!
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 23:55
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

ефендија, што ќе си заклучиш тоа е твоја работа, мое беше, бидејќи ти праша, да ти го дадам библискиот одговор на твоето прашање.
Поздрав!

Potpolno Te Svativme. Site Muslimani. Ako E Takov Zivotot Vo Hristijanstvoto Togash Ne Machetese. Uzivajte Pravite Shto Sakate Ushte Od Sega. Pa Na Kraj Koga Ke Ostarete. Pokajtese I Prosteno Ke Vi Bide.

Изменето од ShumadinChe - 13.Март.2008 во 00:09
Nothing Remains !!
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 23:56

Поздрав!

Немај гајле ти за мене,убаво си прашав,убаво ми одговори.Еве ти благодарам уште еднаш за одговорот.И точно како што велиш заклучокот сие индивидуална работа.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 23:58
Originally posted by ShumadinChe ShumadinChe напиша:

Поздрав!

Potpolno Te Svativme. Site Muslimani. Ako E Takov Zivotot Vo Hristijanstvoto Togash Ne Machetese. Uzivajte Pravite Shto Sakate Ushte Od Sega. Pa Na Kraj Koga Ke ostarish. Pokajtese I Prosteno Ke Vi Bide. Navistina Smeshno. голема%20насмевка

Брате,секогаш на форумов сме биле квалификувани како провокатори,сеирџии итн.Затоа нема потреба од никакво потсмевање.Прашањето беше едноставно а и одговорот.Воздржи се од коментари.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:06
Originally posted by efendija efendija напиша:

Брате,секогаш на форумов сме биле квалификувани како провокатори,сеирџии итн.Затоа нема потреба од никакво потсмевање.Прашањето беше едноставно а и одговорот.Воздржи се од коментари.

Tokmu Taka Brate. Vo Pravo Si . големо%20гушкање
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:14

Поздрав!

Potpolno Te Svativme. Site Muslimani. Ako E Takov Zivotot Vo Hristijanstvoto Togash Ne Machetese. Uzivajte Pravite Shto Sakate Ushte Od Sega. Pa Na Kraj Koga Ke ostarish. Pokajtese I Prosteno Ke Vi Bide. Navistina Smeshno. голема%20насмевка

Не е баш таква христијанската теологија на простувањето како што ти си ја замислуваш.
Не може човек да го надитри Бог. Никој не може да му вади карти од ракав на Бог. Еднаш кажав и пак ќе повторам: Ако некој мисли да се покае во пет до дванаесет, Бог ќе го повика во единаесет ипол.

Библиското покајание не е исто што и "извини", туку тоа подразбира една внатрешна, длабока и суштинска промена кај оној што се кае. Грчкиот збор за покајание во Новиот Завет е "Метаноја" и е кованица од две зборчиња "Мета" и "Ноја" и буквално значи промена на правецот, во контекстот, промена на правецот на размислување, на живеење, една целосна карактерна и морална промена кај поединецот.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:17
Мислам дека веке еднаш дискутиравме околу ова. Според мене не може некој што цел живот свој грешел повеке од некој друг целосно да му се прости ако на крај се покае. Пример, ако еве еден човек од кога знае за себе го љуби Бог, верува во него, се моли и ред други работи се додека да умре, а друг еве за пример ке земам политичар (најлесен пример ми е ), грешел секојдневно, ја продавал, крадел државата, го лажел народот, и на крај се покајал, сепак ке му се прости НО нема да биде на исто ниво со тој што бил порелигиозен. Сепак постојат некои скалила и во таа работа кој кога ке го види Бог.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:18

Не е баш таква христијанската теологија на простувањето како што ти си ја замислуваш.
Не може човек да го надитри Бог. Никој не може да му вади карти од ракав на Бог. Еднаш кажав и пак ќе повторам: Ако некој мисли да се покае во пет до дванаесет, Бог ќе го повика во единаесет ипол.

Библиското покајание не е исто што и "извини", туку тоа подразбира една внатрешна, длабока и суштинска промена кај оној што се кае. Грчкиот збор за покајание во Новиот Завет е "Метаноја" и е кованица од две зборчиња "Мета" и "Ноја" и буквално значи промена на правецот, во контекстот, промена на правецот на размислување, на живеење, една целосна карактерна и морална промена кај поединецот.

Samiot Spomna Ako Se Pokael Nekoj Edna Minuta Pred Negovata Smrt Togash Mu E Prosteno.
Ako Nekoj Se Pokae Edna Minuta Pred Da Umre Togash : Nemu Preostanuva Vreme Da Napravi Dobro Delo. Bidejki Celiot Negov Zivot Uzalud Go Dal. Vo Edna Minuta Nemozesh Nishto Da Napravish Nitu Da Ja Zabrzahs Nitu Da Ja Zabavish. Taka Bratche. Jas Te Svakam Sosema Tochno. No Sakam I Ti Mene Da Me Svatish Za Shto Stanuva Zbor. Pozdrav.
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:30
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

за пример ке земам политичар (најлесен пример ми е ), грешел секојдневно, ја продавал, крадел државата, го лажел народот, и на крај се покајал, сепак ке му се прости НО нема да биде на исто ниво со тој што бил порелигиозен. Сепак постојат некои скалила и во таа работа кој кога ке го види Бог.

Ako Tolku Lesno Prostuvat Gospod. Neveruvam Deka Pekolot Gospod Go Sozdal Za Dzaba. Toj E Za Nevernicite I Za Tie Shto Pravat Loshi Dela I Drugi. Zatoa Ako Prostel Tolku Brgu Za Site Tie Drugi Raboti (Siluvanje, Grabez, Ubistva...) Sekoj Bi Se Pokajal. I Sekoj Bi Bil Vo Rajot. Ne E Tochno Toa. Mozesh I Samiot/ata Da Zakluchish Zoshto. намигнување

Изменето од ShumadinChe - 13.Март.2008 во 00:30
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:32

за пример ке земам политичар (најлесен пример ми е ), грешел секојдневно, ја продавал, крадел државата, го лажел народот, и на крај се покајал, сепак ке му се прости НО нема да биде на исто ниво со тој што бил порелигиозен. Сепак постојат некои скалила и во таа работа кој кога ке го види Бог.

Ako Tolku Lesno Prostuvat Gospod. Neveruvam Deka Pekolot Gospod Go Sozdal Za Dzaba. Toj E Za Nevernicite I Za Tie Shto Pravat Loshi Dela I Drugi. Zatoa Ako Prostel Tolku Brgu Za Site Tie Drugi Raboti (Siluvanje, Grabez, Ubistva...) Sekoj Bi Se Pokajal. I Sekoj Bi Bil Vo Rajot. Ne E Tochno Toa. Mozesh I Samiot/ata Da Zakluchish Zoshto. намигнување
Нормално дека пеколот не е за џабе. Збориме за тие што искрено ке се покаат ке им се прости НО сепак нема да бидат погоре од оние кој цел живот се каеле кога ке погрешеле.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:40

Ako Nekoj Se Pokae Edna Minuta Pred Da Umre Togash : Nemu Preostanuva Vreme Da Napravi Dobro Delo.

Токму тука е разликата меѓу христијанството и исламот. Во христијанството, простувањето и вечниот живот се базираат на искрено покајание и вера во Исус Христос, а во исламот тие се базираат на добрите дела и суверената воља на Аллах.
Мој совет до тебе: Не донесувај избрзани заклучоци за христијанстовото пред да го запознаеш малку подобро, ок? Ова ти е најдобронамерен совет од мене големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:43

Нормално дека пеколот не е за џабе. Збориме за тие што искрено ке се покаат ке им се прости НО сепак нема да бидат погоре од оние кој цел живот се каеле кога ке погрешеле.

Ne Sum Znael Deka Ima Poveke Raevi Vo Biblijata.
Raj Za Najjgolemi Vernici, Raj Za Vernici, Raj Za Nevernici Koi Se Pokajale. I Slichno.
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:44

Ne Sum Znael Deka Ima Poveke Raevi Vo Biblijata.
Raj Za Najjgolemi Vernici, Raj Za Vernici, Raj Za Nevernici Koi Se Pokajale. I Slichno.
Гледаш како пак истрчуваш? не се работи за повеке раеви туку скалила.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:47

Ima stepeni vo Rajot, i sekoj ke bide nagraden shodno svoite dela!

Inaku koga stanuva zbor za pokajanieto. Jas mislam deka najgolema "kazna" za oni koi se pokajale pred smrtta, e cuvtvoto na dusevna smirenost koja ti go pruza religijata, a koja nikogas porano tie ja nemale pocustvuano, a sega e veke docna.

Koga pocnav da gi praktikuvam propisite od islamot, dovolna kazna mi bese toa "zosto ne porano".
Kako mozev da gi pominam site tie godini bez iskreno da mu se obratam na Boga!
Pokorno da mu padnam nickum (sedzda).
Da znam deka On e sekogas so mene.
Deka mene mem odbral i me uptil na Praviot pat.

Mislam deka sekoj onoj koj go osetil slastot na veruvanjeto, cuvtvuva griza na sovesta i isreno se kae.
No Bog e Milostiv!
Go prostuva ona sto covekot go storil od neznaenje, pa se nadevam deka i nam ni prostil za seti gresni raboti vo zivotot!
Sto bi pravele nie koga ne bi bila nadezta vo Bozjata Mislost?!?!?!?!?
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.