IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Депресија и фобии
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Депресија и фобии

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 14>
Автор
Порака
star Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај star Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 11:28
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Originally posted by mamma mamma напиша:

MORE,AKO VE GRABNAM I DVAJCATA...KE ZNAETE SHTO E PRAVA DEPRESIJADAJTE GLAVITE GORE,IZBRISHETE GI(TAKA KAZA BLASHKA)OGLEDALATA,POGLEDNETE SE,VIDETE LICA KOI SVETAT OD RADOST,POLNI SO ZIVOT I ZELBA ZA GOLEMI RABOTI,...SVETOT E SOZDADENSAMO I SAMO ZA VAS....POMISLETE NA IDNINATA VO KOJA KE IMATE SE SHTO KE POSAKATE,RABOTITE SE VRTAT-TOA NIKOGASH NE GO ZABORAVAJTE.OSTAVETE JA DEPRESIJATA ZA GODINI NA KOI TAA IM DOLIKUVA....MNOGU SUM LUTA....лутиналутина-NA POSLEDNITE DVAJCA POGORE

А ова ми изгледа веќе како да ми судиш, а не знаеш ништо за мене. Јас знам што се носи животот и што се ќе ми донесе, знам и што ми донел, знам дека има и убави работи, знам дека има и лоши. Ама не е финтата дека знам, финтата е како се осеќам. Се осеќам катастрофа, а ако кажам супер ми е тоа само ќе биде маска. Свесна сум за многу работи, а депресијата не бира години. Не знам зашто да ми се лутиш, јас се борам за да ми биде поубаво, не сакам да тапкам у место.

Колку што јас сфатив,барем на форумов,на вакви постови големиот дел од форумџиите сакаат да помогнат...на начин на кој знаат...Некои критикуваат начин на размислување,некои сочувствуваат,некои се соживуваат,а некои советуваат...се добронамерно.Така јас ја разбрав пораката на мамма.И би ја поддржала.Никој не знае како другиот се чувствува во одредени моменти,уште помалку ние овде се познаваме меѓусебе...заклучуваме врз основа на тоа што е запишано во постовите,а колку се тие искрени и реални?Лошо е кога младите луѓе така се чувствуваат,а имаат толку да му се радуваат на животот,кој сам по себе   е подарок.Не знам кои се причините за таквото твое расположение и за таквото разочарување,сигурно ги имаш,и убаво е што велиш дека се бориш да ти биде поубаво,значи дека не ја сакаш и не ја прифаќаш таквата состојба.За ова ти треба едно(вистинско ,пријателско,добронамерно) рамо за плачење.Сите треба да имаме некого на кого можеме да ги кажеме најискрено нашите чувства,некој кој ќе не разбере без да критикува,кој ќе не ислуша без да наметнува мислења,и кој ќе не советува ако може...Еден таков пријате јас си имам и со самото тоа што ќе си ја кажам маката и што ќе ме ислуша,многупати ми е барем за нијанса подобро.На запад богатите луѓе кои немаат искрен пријател си плаќаат психијатри да ги слуша нивните проблеми.Но пријателот треба да биде навистина пријател.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 12:34
Originally posted by star star напиша:

Колку што јас сфатив,барем на форумов,на вакви постови големиот дел од форумџиите сакаат да помогнат...на начин на кој знаат...Некои критикуваат начин на размислување,некои сочувствуваат,некои се соживуваат,а некои советуваат...се добронамерно.Така јас ја разбрав пораката на мамма.И би ја поддржала.Никој не знае како другиот се чувствува во одредени моменти,уште помалку ние овде се познаваме меѓусебе...заклучуваме врз основа на тоа што е запишано во постовите,а колку се тие искрени и реални?Лошо е кога младите луѓе така се чувствуваат,а имаат толку да му се радуваат на животот,кој сам по себе   е подарок.Не знам кои се причините за таквото твое расположение и за таквото разочарување,сигурно ги имаш,и убаво е што велиш дека се бориш да ти биде поубаво,значи дека не ја сакаш и не ја прифаќаш таквата состојба.За ова ти треба едно(вистинско ,пријателско,добронамерно) рамо за плачење.Сите треба да имаме некого на кого можеме да ги кажеме најискрено нашите чувства,некој кој ќе не разбере без да критикува,кој ќе не ислуша без да наметнува мислења,и кој ќе не советува ако може...Еден таков пријате јас си имам и со самото тоа што ќе си ја кажам маката и што ќе ме ислуша,многупати ми е барем за нијанса подобро.На запад богатите луѓе кои немаат искрен пријател си плаќаат психијатри да ги слуша нивните проблеми.Но пријателот треба да биде навистина пријател.

ОК е, и јас ја сфатив Мамма, знам што сака да каже, знам дека се е добронамерно, само сакав да кажам дека не ми е така од типот мајка ми не е денес расположена, не зборам со другарка ми. Сепак тоа што се осеќам така безврска се надевам дека ќе го победам. Сепак јас сум јас и треба да бидам тука за себе, а најубаво е кога е некој тука покрај мене кога можам да се искажам. Фала за се, за убавите зборови
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 23:07
Originally posted by mamma

MORE,AKO VE GRABNAM I DVAJCATA...KE ZNAETE SHTO E PRAVA DEPRESIJADAJTE GLAVITE GORE,IZBRISHETE GI(TAKA KAZA BLASHKA)OGLEDALATA,POGLEDNETE SE,VIDETE LICA KOI SVETAT OD RADOST,POLNI SO ZIVOT I ZELBA ZA GOLEMI RABOTI,...SVETOT E SOZDADENSAMO I SAMO ZA VAS....POMISLETE NA IDNINATA VO KOJA KE IMATE SE SHTO KE POSAKATE,RABOTITE SE VRTAT-TOA NIKOGASH NE GO ZABORAVAJTE.OSTAVETE JA DEPRESIJATA ZA GODINI NA KOI TAA IM DOLIKUVA....MNOGU SUM LUTA....лутиналутина-NA POSLEDNITE DVAJCA POGORE

А ова ми изгледа веќе како да ми судиш, а не знаеш ништо за мене. Јас знам што се носи животот и што се ќе ми донесе, знам и што ми донел, знам дека има и убави работи, знам дека има и лоши. Ама не е финтата дека знам, финтата е како се осеќам. Се осеќам катастрофа, а ако кажам супер ми е тоа само ќе биде маска. Свесна сум за многу работи, а депресијата не бира години. Не знам зашто да ми се лутиш, јас се борам за да ми биде поубаво, не сакам да тапкам у место.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Imav edna mnogu pametna profesorka koja sekogash ne sovetuvashe...koga ste nervozni skrshete edna cinija, casha... udrete so tupanica vrz pernicata...napishete na list hartija se shto vi lezi na dushata...napravete tabela i vpishete shto ve maci...kako da go resh*te problemot...za kloku vreme... koj da vi pomogne za reshavanje na problemot... i vednash se izgleda polesno...Poentata mi e zivej go zivotot... na sekoj kosh ceka neshto ubavo...samo treba da se nasocish da gi presretnesh ubavite neshta...a losh*te zaboravi gi. A mamma ne bi bila mamma ako malku i ne skara...toa ti e majcinsko srce...majcinska ljubov...za mene mamma stoi na prvo mesto po entuzijazam i dobro raspolozenie ...na forumov...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 23:13
Навистина добар совет, поубаво е да го исфрламе гневот од себе, да ја истераме тагата. Често пати тагата и гневот ги преточувам во зборови, во гушкање мечиња. Знам дека сум голема за мечиња, ама кога ќе ми дојдат лошите мислења така се осеќам како да се заштитувам. Често пати знам и да ја впијам главата во перница и пригушено да врескам. Порано го собирав и држев сето тоа во себе, а сега барам начин да истерам. Инаку не и се лутам на mamma што ме искара :)
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 23:30
Ete toa ti se vika optimizam...imav drugarka (ushte mi e drugarka, ama sega sme razdeleni, taa e vo Avstralija) koja koga beshe luta...ke odeshe po prodavnici...i ke si kupeshe neshto...za sitni pari...pr. pasta za zabi...sapunce...karmince... lakce za nokti...pa makar edno MARS cokolatce... i ke se vrateshe doma raspolozena... Sega koga nejze ja nema...jas vo edno shishe od Coca cola gi stavam zeleznite pari... i koga mi se stemnuva (od mazot mi i dvajcata sinovi) si vadam od tie sitnite i odam do bliskite prodavnici...nekogash kupuvam, nekogash ne, ama sekogash srekavam nekoj..ke si napravam muabet...ke si ispusham edna cigara..i doma se vrakam ko nova...Probaj...Ili iznajdi drug nacin...pa prenesi...sekoj sovet e dobro dojden...neznaesh komu ke pomognesh so nekoja tvoja, za tebe dobra  navika...
Inace jas si imam edni stari cinii od svekrva mi...uuuuuuuu so kakov merak gi krsham....

Изменето од mamamd - 08.Март.2008 во 23:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 23:38
Па не можам јас да кршам по дома, после мене ќе ме скршат :D Ама гледам некако да испукам се од мене. Претежно се затворам дома, не ми се иде никаде. Да, во право си, ќе се видиш со еден, ќе се видиш со друг ќе се расположиш, но побитно е да се реши тоа што не мачи. Бидејќи јас почнав да го решавам, поминувам низ значително потежок период, сега сум поосетлива. Претходно бегав а сега се соочувам. Хаос ми е у главава, не се знае која мисла за што е, збркоини. Ама полека се ќе биде. Обично секогаш го викам ова се ќе биде, ама за жал не го мислам секогаш. Туку јас ептен почнав да се жалам. Живот иде даље. :)
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 00:56
koj strada od hronicna depresija..postoi lek na pazarot..totalnobezopasen bez stetni dejstva i navistina delotvoren...samo ide na recepta,ali bez problem ke vi go prepisat..samo otidete na lekar i kazete mu eka ste depresivni veke podolgo vreme..lekot se voka ASENTRA..mislam deka e na KRKA
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 00:47
Не паааааааааак :(
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 00:54
More site sto se u depresija u niva i so kamsik udri po niv, tuka e lekot
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 22:37
мислев дека сум позитивна личност,.... и уште мислам,.... него,... нормално сега да ме фаќа некојси период на депресија,... се смеам на лицето,... а всушност плачам тага ги жалам искрено тие што секој ден им е ваков тагатага
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 22:41
...НЕМОЈТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ВО ДЕПРЕСИЈА,ПОДОБРО ПОМИНЕТЕ ГО ЖИВОТОТ ВО СОН...ТАКОВ, КАКОВ ШТО МИСЛИТЕ ДЕКА Е НАЈДОБАР...

Изменето од zagor - 12.Март.2008 во 22:41
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 22:48
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

More site sto se u depresija u niva i so kamsik udri po niv, tuka e lekot

ПСИХИЈАТРИСКИ ЕПТЕН ТОЧНО... НУДАМ БЕСПЛАТЕН ТРЕТМАН НА МОИТЕ НИИИИИИИВИ.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 23:33
А бе многу убаво. Не треба така.
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 00:33
Depresijata ne e taiet tuku bolest i kako takva treba da se tretira.
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.